7

O lume nebuna, nebuna…

Motto

Doar micile secrete au nevoie sa fie protejate. Cele mari sunt “la vedere” intrucat oricum nimeni nu le ia in serios.
– Marshall McLuhan

Traim niste vremuri extrem de tulburi, nu putem nega asta. Suntem inconjurati de o multime de informatii contradictorii referitoare la evenimentele de pe pamant. De multe ori e greu sa discerni o informatie reala de una intentionat “contrafacuta” pentru a sluji unor interese. Totul e la vedere, mii de stimuli iti asalteaza mintea din toate partile, esti prins intr-un vartej al existentei de zi cu zi din care cu greu poti sa iesi. Viata ca lupta…

“Filmul”

De ce percepem viata ca pe o lupta continua pentru supravietuire sau pentru cat mai multa “placere”? Poate pentru ca mediul ne “programeaza” pentru asta. Traim intr-o lume gen “Alice in tara minunilor” in care aproape nimic nu este ceea ce pare a fi. La o cercetare mai atenta, multe din lucrurile care ni se servesc prin mass-media drept “realitati” nu stau in picioare. Poate nici macar criza de care nimeni nu se indoieste, poate si ea are un alt inteles…

Suntem ca la cinema, cu o mica diferenta. Pe ecran ruleaza un film, si uneori ne identificam cu personajele, cu actiunea. De multe ori, in timpul filmului, ne dam seama ca totul e doar pe ecran. Diferenta e ca in viata nu ne dam seama de asta aprope niciodata. Un film ne ruleaza in minte si noi ne identificam atat de mult cu personajele si actiunea incat nu realizam ca totul e o iluzie, ca la cinema.

“Nebunia”

Insa cum ai putea “lupta” impotriva identificarii atat vreme cat insasi societatea e construita de-asa natura incat sa faca aproape imposibila “evadarea”?

Am spus mai demult “ar fi o naivitate sa credem ca acest robot-colos cu picioare de lut a aparut si evoluat de la sine”. Sunt forte care au avut grija tot timpul ca lucrurile sa mearga intr-o anumita directie.

Si daca vedem haosul din lume, “nebunia” care viruseaza minti… si daca mai avem si ceva notiuni de “lume interioara” incepem sa intelegem scopul – si directia unde se indreapta “nebunia”. Sunt la vedere, desi putini le iau in serios…

“Nebunia” lor are un scop precis, dar “nebunia” voastra nu e indreptata catre ceva concret pentru ca voi actionati din pozitia de ignoranti.

Si pana nu schimbati asta va veti impletici de colo-colo, va veti lovi unul de altul spunand si facand lucruri gresite, pentru ca nu intelegeti natura inamicului cu care va luptati. Si daca nu intelegeti natura dusmanului vostru si armele pe care el le foloseste, nu puteti lupta cu acel dusman.

Nu puteti purta lupta, nici macar nu ar trebui sa va aflati pe campul de batalie.
– William Cooper, scriitor, realizator radio, 1943-2001

O evaluare destul de dura a pozitiei noastre in societate. Pe care o vom deslusi in curand, identificand si mijloacele prin care poti “purta lupta” cu lumea nebuna in mod inteligent.

Click Here to Leave a Comment Below 7 comments