Acasa » Puterea pe care o are infatisarea

Puterea pe care o are infatisarea

Inainte de a intra in detaliile regulilor vestimentare, as vrea sa-ti vorbesc astazi despre puterea pe care o are infatisarea.

Te intrebi poate de ce este important acest aspect?

Pentru ca este esential sa constientizezi ca infatisarea pe care o ai produce un puternic efect asupra respectului de sine, a increderii, a relatiilor si a perspectivelor tale de viitor. Imediat ce vei incepe sa-ti schimbi aspectul, chiar si numai printr-o alta frizura, niste ochelari noi sau o alta culoare de par, vei simti imediat efectele acestor schimbari asupra felului in care te percep ceilalti.

Nu va exista lipsa de reactie la nici unul din mesajele transmise cu ajutorul infatisarii tale!

Aceasta reactie iti influenteaza increderea si respectul fata de propria ta persoana. Totul este de fapt un cerc al succesului in care punctul de plecare pe calea auto-descoperirii si a cladirii increderii este: a arata bine.

Atunci cand arati bine si esti constient de acest lucru, rezultatul, este buna dispozitie care iti da mai multa incredere si autoritate. Aceasta atitudine va determina raspunsuri pozitive din partea celor cu care interactionezi (familie, prieteni, colegi, parteneri de afaceri, etc.) si care se vor simti si ei la randul lor bine dispusi – cercul va reincepe.

Raspunsurile pozitive nu fac decat sa-ti intareasca increderea in a aduce noi schimbari infatisarii tale, sporind si mai mult efectele cercului.

Anumite cercetari facute in America de catre profesorul Mehrabian, specialist in comunicare nonverbala, au demonstrat ca infatisatea (inaltimea, greutatea, culorile, imbracamintea, frizura, accesoriile si in cazul femeilor machiajul si bijuteriile) reprezinta 55% din parerea pe care si-o face oricine despre noi.

Asadar, invata sa indeplinesti corect aceste conditii si vei influenta mai mult de jumatate din impresia totala pe care o faci!

Urmatoarele 38% se regasesc in felul in care te prezinti: limbajul trupului, contactele vizuale, increderea, etc. Deci, daca esti constient ca arati bine, ai sanse de 38% sa fii remarcat! Cat a mai ramas pentru a ajunge la 100%? Inspaimantator, dar adevarat – 7% penru ceea ce stii sau spui in orice situatie data!

Ce trebuie sa retii este ca acele 93 de procente nu-ti vor suplini niciodata lipsa cunostintelor, lipsa de profesionalism si nici nu-ti vor ascunde vreodata ignoranta. Ele te ajuta doar sa stabilesti mai usor un mod de comunicare, dar nu vor comunica niciodata mai mult decat tine insuti!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

7 răspunsuri

  1. Discutia asta e la fel ca la produse, cand vorbim de ambalaj. Exista produse ambalate foarte frumos, insa continutul lasa de dorit. Si invers. Cred ca solutia cea mai buna este sa ai cel mai bun produs si cel mai bun ambalaj. :)

  2. infatisarea este un „tool” foarte puternic, poate fi folosita atit in afaceri cit si in branding-ul personal, chiar daca acest branding nu este destinat afacerilor ci promovarii propriei persoane catre sexul opus :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!