Acasa » Puterea surasului

„Un zambet nu costa nimic, dar ofera mult. El imbogateste pe cei ce-l primesc fara a-i face mai saraci pe cei care il daruiesc.”

Cu totii ne simtim mai bine atunci cand suntem intampinati de o figura surazatoare. Este expresia simpatiei de care ne bucuram (chiar daca e vorba de o „prima vedere”) si reflecta starea interioara a celui din fata noastra. Astfel, putem discerne inca de la inceput doua functii „de baza” ale surasului: mijloc de interactiune personala si sociala, precum si mijloc de echilibrare intre trup, minte si suflet.

Surazi si castigi

In societatea noastra de consum in care, de cele mai multe ori, oferta depaseste cererea, comerciantii sunt nevoiti sa apeleze la diferite mijloace de a atrage si cointeresa clientii.

Una dintre cele mai des intalnite unelte este chiar surasul, ce poarta mesaje nonverbale extrem de sugestive si perceptibile pentru cei din jur. Prin intermediul sau se transmite ideea de acceptare, apreciere, amabilitate, bunavointa, toate acestea fiind stari dorite de catre orice fiinta umana.

Prin asocierea surasului cu imaginea de marca a produsului se sugereaza indirect ca, prin achizitionarea si consumul sau se obtine starea dorita, pe care surasul o transmite. Am putea spune ca, efectiv, surasul placut, prietenos deschide inimile.

Este o realitate ca, de cele mai multe ori, oamenii cumpara de la cei care reusesc sa ii faca sa se simta bine, chiar si numai prin intermediul unui suras. La nivel interior oamenii cumpara stari, sentimente asociate produselor, serviciilor, ideilor.

Sa ne amintim intotdeauna acest lucru atunci cand promovam ceea ce avem de oferit: oamenii cumpara sentimente pe care noi le exprimam – deci „ne cumpara pe noi”. Un motiv in plus pentru care este necesar sa continuam propria dezvoltare personala, pentru a ne integra cat mai echilibrat in natura si societate.

Surasul interior

Surasul sincer, din inima, activeaza o serie de mecanisme interioare care duc, in final, la declansarea unor hormoni, indeosebi a endorfinelor – hormonii fericirii. Aproape instantaneu acestea creaza o stare de bine la nivel fizic si psihic. Prin contrast, incruntarea (datorata emotiilor negative) poate avea efecte distructive pentru organism.

Chinezii – sistemul Tao – au observat ca emotiile pot fi echilibrate prin intermediul surasului interior. Esential, in surasul interior se identifica un sistem format din cinci emotii pozitive si cinci emotii negative (insotite fiecare de alte cateva emotii complementare).

Acestea sunt asociate, fiecare, cu cate un organ, o culoare, un sunet, un gust, un anotimp, un element din natura. Surasul, in interior, catre fiecare organ in parte stimuleaza buna functionare a acestuia si determina transformarea emotiilor negative in emotii pozitive asociate organului respectiv.

Surasul interior constituie o modalitate de integrare a unor elemente specifice Programarii Neuro-Lingvistice (NLP) in „lucrul cu energia”. Aceasta constituie o practica extrem de importanta si cu o mare putere de conectare a intregii fiinte umane (trup, minte, suflet) intr-un tot unitar.

Ea reprezinta un prim pas catre unitatea interioara a diferitelor tipuri de energii prezente in om. Vom detalia in viitor aceste lucruri.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

13 răspunsuri

  1. Superb acest articol Marius, felicitari si astept dezbaterea legata de tipurile de energii prezente in om.
    Un zambet face cat o mie de cuvinte, o stiu din propie experienta. Comunicarea nonverbala al celui/celei care primeste zambetul , argumenteaza aceasta afirmatie.
    Am in jurul meu persoane care sunt *foarte zgarcite * la surasuri si zambete, nu le evit in totalitate ci incerc sa le ridic stima de sine, care este foarte importanta pentru ele! ( parerea mea) .In orice persoana gasesti taine nebanuite, daca stii sa -i surazi .

  2. Folosesti 43 de muschi daca esti incruntat si doar 17 daca zambesti. Deci sa zambim mai mult, e mai usor si mai natural! :)

    „A smile is the light in the window of your face that tells people you’re at home. „

  3. Cand poti aduce un zambet sincer pe fata cuiva ai o extraordinar de mare multumire sufleteasca. Sa poti sa transformi o fata incruntata intr-una surazatoare este ca si cum ai face un miracol.
    @Iulia: superb citat.

  4. Luiza, asa e! Si cand te gandesti ca oamenii nu pot fi schimbati insa vezi ca tu poti sa-i pui intr-o stare mai buna, mult mai buna, sa nu te crezi magician? :)

    Iulia, subscriu la aprecierile Luizei :)

    Marius, eu abia astept detaliile de saptamana viitoare. :)

  5. In fiecare om sunt doi oameni; unul e treaz in intuneric, celalalt doarme in lumina- a scris candva Khalil Gibran – cu cat ne aducem aminte sa zambim mai des, cu atat mai mult timp traim in Lumina. Iar asta se vede pe chipurile noastre,prieteni.Inca o data felicitari ,Marius pentru rolul tau de ” lucrator” in slujba Luminii. Numai bine si trezeste-i pe cati mai multi!!

  6. Foarte frumos articolul tau. Si-s si mai frumosi oamenii care zambesc. „A warm smile is the universal language of kindness” spune William A. Ward.
    Ce frumos ar fi sa vedem cat mai multi oameni zambitori pe strada :)

  7. Este fara indoiala ,unul dintre cele mai importante articole pe care le-am citit in Empower si ma surprinde, cit de putine comentarii sunt aici.Felicitari Marius pentru subiectul ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!