Acasa » PVC sau aluminiu? Care este cea mai buna optiune pentru ferestre si usi?

PVC sau aluminiu? Care este cea mai buna optiune pentru ferestre si usi?

Cu totii ne dorim sa locuim sau sa lucram in spatii luminoase, care ne ofera un confort termic sporit. In trecut, cu cat mai mare era o suprafata vitrata, cu atat mai greu se obtinea confortul termic.

Nu mai este cazul astazi insa, in conditiile in care tamplaria, fie ca este din PVC, aluminiu sau lemn, este din ce in ce mai performanta.

Singura preocupare pe care o pot avea cei care urmeaza sa cumpere ferestre si usi este data de acele mici particularitati care pot sa creasca doza de confort. Uneori nu este suficient doar confortul termic, fiind necesare si elemente precum confortul vizual sau o intretinere cat mai usoara.

Dintre toate solutiile adoptate pentru realizarea de ferestre si usi, PVC-ul si aluminiul s-au dovedit a fi cele mai echilibrate.

 1. Care este cea mai buna optiune? Ferestre aluminiu sau ferestre PVC?

Cei de la https://aluprof.eu/ro comercializeaza ferestre aluminiu dedicate tuturor tipurilor de cladiri si au reusit sa evidentieze cateva diferente intre acest material si PVC.

 1. Care sunt avantajele tamplariei din aluminiu?
 • Rezista foarte bine in timp. Tamplaria are o durata medie de viata de pana la 50 de ani, indiferent de conditiile de mediu. 
 • Face bine fata socurilor. Aluminiul nu se deformeaza si rezista foarte bine la eventuale socuri puternice, fiind o solutie optima impotriva intrarilor prin efractie;
 • Este usor de intretinut. Tamplaria din aluminiu nu se degradeaza in timp si nu necesita foarte mult timp sau efort pentru intretinere. Procesul de curatare este simplu si rapid;
 • Ofera o excelenta protectie fonica. Ferestrele din aluminiu pot diminua zgomotul din exterior cu pana la 48%. Acestea reprezinta o solutie excelenta pentru cei care locuiesc langa bulevarde aglomerate;
 • Permite instalarea unor suprafete vitrate mari;
 • Ofera o izolatie termica foarte buna;
 • Arata bine;
 • Este 100% reciclabila.
 1. Care sunt avantajele tamplariei din PVC?

Tamplaria din PVC are, la randul sau, o serie de avantaje. Aceasta ofera o buna izolare termica si fonica, este foarte atractiva din punct de vedere al costurilor si la fel ca si in cazul tamplariei din aluminiu, este 100% reciclabila.

Daca sunt comparate insa, tamplaria din aluminiu este mult mai atractiva deoarece isi pastreaza aspectul pe termen lung, necesita foarte putina intretinere sau chiar deloc si aduna mult mai multe puncte forte, inclusiv un aspect mult mai placut.

 1. Sfaturi pentru intretinerea tamplariei din PVC sau aluminiu
 • Curatarea trebuie sa se faca cu o carpa moale (din lana sau bumbac), inmuiata intr-o solutie speciala de curatat.
 • Trebuie sa fie evitate obiectele taioase care pot zgaria suprafata si de asemenea, trebuie sa fie evitata curatarea uscata. Din cauza incarcarii statice, curatarea uscata poate sa favorizeze depunerea prafului;
 • Odata la 6 luni trebuie sa fie curatate garniturile si verificate elementele de feronerie;
 • Ocazional este bine ca tamplaria sa fie verificata si reglata de catre o persoana cu experienta. In felul acesta, durata de viata poate sa fie prelungita considerabil.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!