Acasa » Ridicarea vibratiei (II)

Ridicarea vibratiei (II)

Sa trecem de la teoria de data trecuta la partea practica. Va fi tot o expunere tehnica (in doua parti), urmand ca in ultima parte (a IV-a) sa prezint cateva consideratii spirituale.

Cele 5 “elemente”

Am spus ca vibratia are legatura cu nivelul de energie interna care “controleaza” mintea. Inca din vechime chinezii taoisti au observat, in natura, 5 faze prin care energia se exprima – faze care corespund anotimpurilor unui an si chiar perioadelor unei zile. Ele sunt mai cunoscute sub denumirea de cele 5 “elemente” (impropriu spus, intrucat referirea esentiala este la energie, nu la simbolurile materiale atribuite lor).

Energia are nevoie mai intai… sa existe. Adica sa fie initiata, generata. Asta se intampla primavara, cand natura revine la viata – si pentru noi, in fiecare dimineata. Simbolul este elementul lemn.

Vara (iar in timpul zilei, catre pranz) energia este la cote maxime, este expansionata. Ca si simbol, taoistii au folosit foc. Dupa-amiaza (si undeva in septembrie) energia incepe sa se retraga si se stabilizeaza – element: pamant. Toamna (si seara, ca perioada din zi) energia scade si se contracta (natura si omul se pregatesc pentru “somn”) – element: metal (mineral).

Iarna (si in timpul noptii) energia este la nivel minim, in stare de conservare – element: apa.

Acesta este ciclul natural. Bineinteles, omul modern l-a dat peste cap, muncind sau petrecand pana noaptea tarziu si trezindu-se obosit la pranz, mergand la plaja iarna sau la schi vara, acolo unde e posibil. Am pierdut astfel legatura cu natura si cu cele 5 faze ale energiei care ne hranesc organele corpului, creand alte tipuri de conexiuni energetice. Cu ce efect pe termen lung… vom vedea, fiecare dintre noi.

Din expunerea de mai sus, putem trage concluzia fireasca:
Cine se scoala de dimineata…
… si lucreaza energetic dimineata, va fi mai predispus la a avea o vibratie inalta in timpul zilei.

Nu este obligatoriu, intrucat provocarile din mediul social in care traim (serviciu, familie, altele) au tendinta de a ne scoate din centru si de a ne “umple” constiinta cu emotii distructive care ne coboara energetic. Esentiala este capacitatea noastra de a ne redresa pe moment starea inalta. Iar pentru asta trebuie sa ai deja experienta starii inalte care poate fi exersata cel mai eficient dimineata.

Am scris mai demult pe larg despre practica energetica de dimineata. Sunt cateva lucruri de retinut si realizat care corespund cu 3 faze ale energiei:

  1. Generare: dezmortirea si incalzirea corpului energetic prin 5-10 minute de alergat afara. Odata intors in casa (pentru cei care nu au posibilitatea exercitiilor afara): continuarea incalzirii corpului prin cateva exercitii simple (scuturare, intinderi, genoflexiuni, alte exercitii de Yoga sau Chi Kung).
  2. Expansiune: printr-o parte dinamica. Fie parti din meditatia dinamica Osho (respiratie, sarituri sau, dupa caz, miscarea corpului intr-un anumit ritm, in mod constient), fie Tai Chi, fie (de preferinta) amandoua.
  3. Stabilizare: meditatie statica (fie in picioare, intr-o postura numita in Chi Kung “Camasa de Fier” sau “Zhoang-ul degetelor sabie”, fie in lotus, cu bratele ca in posturile de mai sus). In acest timp mintea este limpede sau, dupa preferinta, se poate medita cu surasul interior. La final, dupa preferinta, din nou meditatie in miscare (Tai Chi).

In tot acest timp – concentrare si atentie maxima, hranirea emotiilor pozitive cu care ne inconjuram visele, dorintele si idealurile (despre aceasta, mai mult in partea a IV-a).

Acesta este programul meu de dimineata. Bineinteles, fiecare il poate adapta in functie de exercitiile pe care deja le cunoaste. Important este insa sa facem ceva, oricat de putin, intrucat aceasta exersare a corpului si energiei dimineata se acumuleaza zi de zi, cu efecte pozitive. Cel mai important dintre ele fiind intarirea vibratiei campului energetic propriu (care se poate simti).

Data viitoare vorbim despre exercitiile din restul zilei (si alte aspecte).

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. cred ca si saritul coardei sau a trambulinei pentru 10 minute este buna de dimineata daca nu avme timp indeajuns…asta inainte de a medita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!