Va lansez o invitatie la un moment special in care impreuna sa putem da viata foilor de hartie. Poate ati mai auzit de aceste tehnici, insa ce ati zice sa le aprofundam impreuna?
Cu si despre Quilling
Folosirea acestei tehnici pare sa fi inceput undeva in vremea Egiptului Antic, insa atestarea lui a avut loc in perioada Renasterii cand maicutele foloseau fasii din aur pe care le rasuceau, lipindu-le la capete si din care ajungeau sa creeze adevarate opere de arta, decorand astfel cartile de rugaciuni si icoanele.
Quillingul nu si-a pierdut farmecul odata cu trecerea timpului. Din contra, timpul a reusit sa-l dezvolte, aceasta tehnica fiind folosita cu succes in ornarea creatiilor vestimentare sau in realizarea bijuteriilor unicat. Ajungandu-se in prezent la folosirea acestei tehnici ca modalitate de relaxare, de crestere a stimei de sine, de implinire sufleteasca si de ce nu de decorare a propriului mediu de viata.
Arta de a rula hartia
Quillingul este o arta care prin rularea micilor fasii de hartie poate aduce atat de multe beneficii. In faurirea acestor mici opere de arta cel mai mult conteaza sa fii inventiv – de la instumentele pe care le folosesti si pana la forma finala a ceea ce ne dorim sa cream.
Quillingul: metoda mea de relaxare
Intorsi acasa dupa o zi de lucru, ne cautam un refugiu, o modalitate prin care sa ne bucuram de un lucru facut chiar de noi, pe care-l putem privi cu satisfactie si a doua zi si pe care-l putem arata ti celorlalti.
Este inaltator sa vezi cum cei din jur te admira si-ti spun cat de frumoasa este aceasta mica opera de arta. Quillingul te ajuta sa dai frau liber artistului din tine, te poarta pe culmi nebanuite, te fura parca dintr-o lume fara culoare si te duce intr-un univers magnific in care micile floricele din hartie capata mireasma realitatii.
Si poate ca este si mai frumos Quillingul cand il inveti si-l mesteresti intr-un grup organizat in care pe langa tehnica in sine sa poti avea si oportunitatea de a interactiona cu cei din jur, de a discuta despre ceea ce te intereseaza si poate despre problemele care te macina, dar pe care poate inca nu ai avut curajul sa le discuti cu apropiatii.
Cum cred ca deja v-ati dat seama: Quillingul nu se adreseaza unei singure categorii de varsta, asa ca aceasta tehnica poate fi folosita oricand si de catre oricine. Ne putem folosi de aceasta tehnica si in cadrul familiei, ne face sa ne unim fortele si sa cream lucruri minunate care sa ramana dovezi in calea scurgerii timpului.
Acum sa vorbim despre Origami 3D
Origami 3D, sau cum putem sa dam viata unui patrat de hartie, este cea de-a doua parte a calatoriei noastre prin lumea artei. Origami 3D este de fapt arta traditionala japoneza, folosita ulterior si ca instrument de educatie si terapie, prin care se obtin reprezentari din natura sau ale unor personaje imaginare prin plierea sau taierea unor bucati (patrate) din hartie.
Traim in prezent. Ce-ar fi sa folosim si noi aceaste tehnici mirifice? Putem incepe chiar azi sa ne gandim ce ar insemna fiecare moment special de peste an folosindu-ne de aceaste tehnici.
Un mic sondaj
Inchei aici scurta noastra calatorie, insa nu inainte de a va invita sa luati parte la cursurile organizate in orasele din tara menite special pentru a va ajuta sa va redescoperiti, sa deveniti artistii propriului stil de viata.
In acest sens, va invit sa rezervati doua minute din timpul vostru pretios pentru a completa acest mini-sondaj. Impreuna cu prietenii de la Empower, dorim sa vedem ce interes aveti voi pentru acest domeniu. De asemenea, puteti sa lasati mai jos comentariile si intrebarile voastre. Va multumim pentru feedback!