Acasa » Schimba-ti atitudinea!

Schimba-ti atitudinea!

Daca nu poti schimba o situatie, atunci schimba-ti propria atitudine fata de ea!

Emotiile sunt trairi subiective ce rezulta din acordul sau discrepanta dintre trebuintele sau asteptarile unei persoane sau realitate. Ele sunt trairi interne caracterizate prin: reactii fiziologice, ganduri specifice si expresii comportamentale. Emotiile sunt asociate cu modificari la nivelul proceselor fiziologice ce au loc in corpul nostru.

Din categoria proceselor fiziologice amintim: inrosirea fetei, transpiratie, modificari ale tensiunii musculare, ale pulsului, etc., iar din cea a modificarilor comportamentale: expresii faciale, privirea, postura, gestica, mersul si alte semne ale limbajului trupului.

Nivelul fiziologic determina intensitatea trairii emotionale, in timp ce nivelul cognitiv determina tipul si calitatea emotiei. In functie de calitatea si tipul emotiei vorbim de afectivitate pozitiva si afectivitate negativa.

Emisfera dreapta este responsabila cu emotiile, cea stanga cu logica. Viata emotionala este predominanta, ceea ce explica intensitatea activitatii in partea dreapta. Si, asa cum natura se straduieste sa mentina un echilibru, creierul doreste acelasi lucru. Astfel activitatea emisferelor dreapta si stanga se desfasoara intr-un regim oscilator. Aici ia nastere transa refractara. Cand emotiile si logica functioneaza concomitent, omul se afla in transa refractara.

Emisfera dreapta controleaza perceptia asupra spatiului, imaginile vizuale, gama de culori si capacitatile artistice. Emisfera stanga recunoaste trasaturile fizice ale omului. In transa refractara omul este capabil sa isi modifice atitudinea fata de boala sau fata de esec.

Pentru a intelege acest fenomen trebuie sa ne amintim ce inseamna sugestia si autosugestia. Sugestia inseamna ca o idee a unei persoane se intipareste in constientul altora. Insa sugestia nu functioneaza fara autosugestie, de vreme ce omul nu preia ideea expusa de alte persoane. Autosugestia confera omului o anumita putere pe care acesta o poate utiliza pentru a face bine sau rau.

Eficacitatea autosugestiei este asigurata de existenta unei armonii si legaturi intre emisferele dreapta si stanga ale creierului, intre constiinta si subconstient, intre vointa si imaginatie. Iar acest lucru este „antrenat” de multe domenii ale dezvoltarii personale.

CD audio: Puterea emotiilor in viata si in afaceri

Poate aceste aspecte psihologice sunt putin ciudate sau mai greu de inteles. Adrian insa le-a pus intr-un CD audio si le-a explicat astfel incat fiecare din noi sa le inteleaga.

Iar acest CD este disponibil prin Empower Club la un pret de doar 19 RON, pret special pentru Empower! Detalii complete gasesti aici.

Topicuri din CD:

 • puterea emotiilor;
 • rolul dezvoltarii personale;
 • schimbarea;
 • scoala;
 • inteligenta – povestea geniului schiop;
 • tipurile de inteligente;
 • secretul reusitei in afaceri;
 • importanta dorintei de a invinge;
 • povestea liliecilor;
 • detectarea inovatiilor;
 • scanarea multipla;
 • cei mai cunoscuti intreprinzatori;
 • viitorul muncii.

Vrei CD-ul? Profita de ocazie si comanda pentru tine copia ta de aici, direct de pe Empower Club. Comanda pentru tine si spune si prietenilor si colegilor tai, iti vor fi recunoscatori.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

 1. Fara increderea in propria persoana nimic nu are sens,cand emotiile pun stapanire pe ratiune ne pierdem …mai greu gasim calea catre autosugestie :)si aici emisfera stanga ar trebui sa filtreze sentimentele dreptei…cam greu dar nu imposibil,eu cred ca depinde de taria de caracter a fiecaruia,de educatia primita,de autoeducatie:)Mi-a placut,frumos articol,felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!