Acasa » Surasul Interior (II) – Biologia credintei

Surasul Interior (II) – Biologia credintei

Am vorbit data trecuta despre surasul interior catre organele, sistemele, celulele trupului nostru. E ca un soare fierbinte si stralucitor care isi revarsa caldura asupra naturii amortite, readucand vitalitatea si exuberanta. Este cel mai simplu si putin costisitor cadou pe care il putem face miliardelor de locuitori ai trupului – celulele inzestrate cu constiinta proprie. Dar este, de fapt, unul din cele mai importante.

Cunoscutul biolog Bruce Lipton, a carui munca imbina stiinta si spiritualitatea a demonstrat in celebra sa „The biology of belief” („Biologia Credintei”) un fapt extraordinar. Contrar parerilor de masa, nu genele ne controleaza viata in mod predominant, ci mediul inconjurator – mai precis perceptia miliardelor de celule ale trupului asupra sa. Cum ne ajuta cunoasterea acestui lucru in surasul interior?

Organele si mediul

De ce ne simtim atat de bine, atat de relaxati in mijlocul naturii? Intrucat ea este, intr-adevar, „mama” noastra, mama natura. Cele 5 organe principale ale fiintei noastre au acelasi tip de energie cu 5 dintre elementele naturii. Ficatul si lemnul, inima si focul, splina si pamantul, plamanii si metalul (mineralul), rinichii si apa – acestea sunt perechile in care energiile interactioneaza si se hranesc una pe cealalta.

Dar cum traim noi in societate, in orase? Intr-un mediu artificial, deconectati la nivel celular, molecular de mama noastra natura. E de la sine inteles ca astfel este stimulata exprimarea predominanta a emotiilor negative atasate fiecarui organ.

Mania, furia, gelozia stocate in ficat; ura, nerabdarea din inima; ingrijorarea, neincrederea din splina; tristetea, depresia din plamani; frica, agitatia, stresul stocate in rinichi. Dimpotriva, natura scoate ce e mai bun in noi. Bunatatea, generozitatea stocate in ficat; iubirea, bucuria, aprecierea din inima; cinstea, increderea, deschiderea din splina; curajul, simtul dreptatii din plamani, blandetea, linistea stocate in rinichi.

Alte asocieri

Fiecare element din natura este asociat unei culori, unui anotimp si „energiei” specifice acelei perioade a anului. Sunt corespondente firesti, usor de observat in ciclurile naturii.

Lemnul corespunde verdelui, primaverii si „generarii” – energia inceputului. Focul este asociat cu rosul, vara si „expansiunea” – energia exploziei, a dezvoltarii. Pamantul este asociat cu galbenul, vara tarzie (perioada dintre vara propriu-zisa si toamna) si „stabilitatea” – energia echilibrului. Metalul corespunde albului, toamnei si „contractarii” – energia ce incepe usor sa scada din intensitate. Apa este asociata cu albastrul, iarna si „conservarea” – energia latenta. Apoi incepe un nou „ciclu al creatiei” din natura…

La ce ne folosesc aceste informatii pentru practica surasului interior?

Aplicatia NLP

Cele 5 organe principale sunt „seifuri” ce contin bunurile cele mai pretioase – energia oferita de emotiile pozitive stocate in acele locuri. Ca orice seif, pentru a-l deschide si a beneficia de continutul sau ai nevoie de cifru – iar in acest caz, cifrul fiecarui organ este…

… o ancora.

Cea mai simpla ancora. Surasul. Prin el se realizeaza conexiunea cu organul respectiv. O parte a ancorei este componenta vizual-auditiva atasata surasului (o imagine, culoarea specifica si sunetul – despre acesta vom vorbi in viitor).

Foarte importanta este si partea kinestezica (ficatul: caldut si umed; inima: fierbinte; splina: moale; plamanii: uscat si racoros; rinichii: rece). Folosind in mod constient aceste ancore complexe eliminam din seifurile organelor emotiile negative si „stocam” emotiile pozitive aferente… pe care le scoatem apoi, de fiecare data cand avem nevoie de una din ele, stiind la care „depozit” inteligent, dotat cu constiinta proprie, sa apelam.

Biologia credintei

Intrucat, conform cercetarilor lui Bruce Lipton, mediul ne influenteaza in mod predominant, cum facem sa ne influenteze in mod constient, astfel incat sa ne „surada” si el?

Cu mii de ani in urma, chinezii au dezvoltat Feng Shuiarta aranjarii mediului inconjurator acasa, la servici (si nu numai) in scopul optimizarii energiei din mediu care interactioneaza cu propria energie. Surasul interior reprezinta de fapt „crearea mediului interior perfect”, un feng shui al intregii noastre fiinte (corp, emotii, atitudine).

Credinta noastra in legatura cu mediul si evenimentele ce ne afecteaza depinde predominant de perceptia celulara asupra sa – o adevarata „biologie a credintei”. E greu sa schimbi mediul exterior – dar ai control total in privinta schimbarii celui interior. Iar surasul interior poate constitui mediul potrivit in care emotiile constructive sa „infloreasca” si sa permita exprimarea adevaratei noastre identitati.

Despre surasul interior si detoxifierea emotionala a organelor prin sunete si automasaj specific voi vorbi mai mult la cursul Crearea mediului interior perfect.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

12 răspunsuri

  1. Spiritualitate implica transformari interioare, ci nu exterioare…
    Daca stai in biserica nu inseamna ca esti spiritual, asa cum daca stai in garaj nu inseamna ca esti masina :)

  2. Salut, Radu !
    Pai am zis asta – daca tot nu ai la dispozitie un mediu exterior care sa te sprijine, iti creezi propriul mediu interior. Astfel, iti ‘setezi’ anumite directii in care sa ‘curga’ gandurile si energia care sa implice, in timp, schimbari emotionale si chiar fizice. Daca le-ai avea pe amandoua la dispozitie (si mediul exterior alaturi de cel interior auto-creat) ar fi perfect…Daca nu, lucrezi pentru propria transformare cu ce ai la indemana.

  3. Ovidiu – am o parere buna. Adica, prin toate ramurile ei se pot produce transformari fizice , indeosebi (imbunatatirea sanatatii). Bineinteles, in cazuri mai grave este recomandat sfatul medicului – de preferinta unul deschis la minte, care sa combine medicina alopata cu parti ale medicinei naturiste.

  4. Marius, imi place tare mult ideea cu seif-ul , sa ai de unde lua emotii pozitive cand ai nevoie repede :) Si Bruce Lipton, chapeau de-a dreptul…

  5. Da, e o ordine interioara pe care ti-o creezi – implici departamente specifice pentru activitati specifice. Dupa principiul ‘cum e in mare e si in mic’, ordinea din univers isi gaseste echivalentul in ordinea din fiinta noastra. Din pacate noi am cam pierdut-o, dar o putem reconstrui in mod constient.

  6. Asa este, sa stiti ca dupa parerea mea merita studiata legatura intre fizica quantica , Teoria Universului ca holograma pornind de la Bohm si Aspect din 1982 si evolutia omului … Bruce Lipton , meditatia , Vipassana ecc…

  7. Lazarev spune acelasi lucru, intr-un alt limbaj.Indicata este insa lectura celor „credinciosi”.Este mai digerabila…Pentru ceilalti, Osho spune acelasi lucru.Din toate belele ne poate scoate constienta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!