3

Teama de succes

Sambata seara, dupa o zi de 10 ore de training, stand de vorba cu trainerul cu care am colaborat toata ziua, aud o intrebare pe care mi-o adreseaza: “Deci tu chiar ai atat de multe ore de training la activ?”. Apoi, il aud cum face calcule despre cate ore ar fi insemnat asta pe an si spune “Wow!”.

Stateam astazi si ma gandeam ce inseamna de fapt toate aceste ore. Si gandindu-ma la acest articol, am constientizat unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am descoperit datorita experientelor pe care le-am trait prin training. Am constientizat ca pentru multi dintre noi cea mai mare teama este chiar teama de succes.

Initial m-am gandit ca titlul acestui articol sa fie “Trei intrebari. Amanarea.”. Apoi, desi mai jos chiar voi analiza trei intrebari, am constientizat ce se ascunde in spatele fiecareia dintre ele, in multe cazuri: teama de succes.

Intrebarea 1: Ai senzatia ca traiesti o alta viata decat cea pe care ti-ai dori sa o traiesti?

Oare cati dintre cei care isi pun aceasta intrebare au curajul sa accepte raspunsul, si o data cu raspunsul, si responsabilitatea ca pot schimba ceva?

Nu-i asa ca este mult mai usoara alegerea unor scuze exterioare? “Nu, dar nu depinde de mine sa traiesc viata pe care mi-o doresc.” “Nu, insa nu e deloc usor, mai ales in Romania.” Suna familiar?

Intrebarea 2: Esti in perioada in care te macina mai multe intrebari, dar simti ca te-ai blocat si nu poti gasi raspunsuri si solutii?

“Oare cine nu are dileme existentiale? Si, daca tot le are toata lumea, eu de ce sa scap de ele?” De cate ori ai auzit povestea asta in jur?

Intrebarea 3: Iti dai seama ca iti doresti sa iesi din unele zone de confort in care te-ai ratacit, dar nu gasesti caile de iesire?

Oare cati din cei care isi doresc ceva mai bun se simt de fapt legati de lucrurile de care vor sa se desparta? Teama de necunoscut, teama de nou – ambele par atat de coplesitoare. Si cand ne gandim ca in momentul in care ne-am nascut nu stiam nici sa mergem, nici sa vorbim. Oare cum ne-am simti daca am compara orice avem de facut acum in viata cu aceste doua lucruri marete pe care le-am invatat de mici?

Intrebari. Simple intrebari. Poate tu deja ti-ai raspuns sau esti in procesul de a-ti raspunde pentru ca nu iti este teama de succes. Daca insa stii pe cineva caruia i-ar prinde bine un moment de sinceritate si deschidere fata de sine, ii poti recomanda Life Camp.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments