Acasa » Teama de succes

Teama de succes

Sambata seara, dupa o zi de 10 ore de training, stand de vorba cu trainerul cu care am colaborat toata ziua, aud o intrebare pe care mi-o adreseaza: “Deci tu chiar ai atat de multe ore de training la activ?”. Apoi, il aud cum face calcule despre cate ore ar fi insemnat asta pe an si spune “Wow!”.

Stateam astazi si ma gandeam ce inseamna de fapt toate aceste ore. Si gandindu-ma la acest articol, am constientizat unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-am descoperit datorita experientelor pe care le-am trait prin training. Am constientizat ca pentru multi dintre noi cea mai mare teama este chiar teama de succes.

Initial m-am gandit ca titlul acestui articol sa fie “Trei intrebari. Amanarea.”. Apoi, desi mai jos chiar voi analiza trei intrebari, am constientizat ce se ascunde in spatele fiecareia dintre ele, in multe cazuri: teama de succes.

Intrebarea 1: Ai senzatia ca traiesti o alta viata decat cea pe care ti-ai dori sa o traiesti?

Oare cati dintre cei care isi pun aceasta intrebare au curajul sa accepte raspunsul, si o data cu raspunsul, si responsabilitatea ca pot schimba ceva?

Nu-i asa ca este mult mai usoara alegerea unor scuze exterioare? “Nu, dar nu depinde de mine sa traiesc viata pe care mi-o doresc.” “Nu, insa nu e deloc usor, mai ales in Romania.” Suna familiar?

Intrebarea 2: Esti in perioada in care te macina mai multe intrebari, dar simti ca te-ai blocat si nu poti gasi raspunsuri si solutii?

“Oare cine nu are dileme existentiale? Si, daca tot le are toata lumea, eu de ce sa scap de ele?” De cate ori ai auzit povestea asta in jur?

Intrebarea 3: Iti dai seama ca iti doresti sa iesi din unele zone de confort in care te-ai ratacit, dar nu gasesti caile de iesire?

Oare cati din cei care isi doresc ceva mai bun se simt de fapt legati de lucrurile de care vor sa se desparta? Teama de necunoscut, teama de nou – ambele par atat de coplesitoare. Si cand ne gandim ca in momentul in care ne-am nascut nu stiam nici sa mergem, nici sa vorbim. Oare cum ne-am simti daca am compara orice avem de facut acum in viata cu aceste doua lucruri marete pe care le-am invatat de mici?

Intrebari. Simple intrebari. Poate tu deja ti-ai raspuns sau esti in procesul de a-ti raspunde pentru ca nu iti este teama de succes. Daca insa stii pe cineva caruia i-ar prinde bine un moment de sinceritate si deschidere fata de sine, ii poti recomanda Life Camp.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Da, este o problema in Romania, mai ales daca nu ai in vedere prezentarea unor materiale straine, pe care sa-ti intemeiezi cunoasterea. Dar consider ca daca se face efort sustinut atunci se poate castiga teren SI in Romania!! Orice om care are ceva de spus ar trebui incurajat. Din acest punct de vedere, literatura americana castiga datorita curajului pe care il au scriitorii si publicitatii deosebite de care beneficiaza masina de promovare americana. Nu conteaza ce fac altii, conteaza ce fac ei. Nu se dispretuiesc, nu se distrug reciproc. Se promoveaza si incurajeaza din gros. Au mentalitate de haita. Noi am putea imbina bunavointa care nu s-a stins peste tot cu curajul in fata lumii…
    Pe aceasta tema as plusa mai departe. As mai aminti o problema cu care se confrunta cei cu care am stat de vorba de-a lungul timpului: nu numai teama de dispret, ci si teama de acuze, teama de nu se descurca in fata intrebarilor, teama de a nu fi bine inteles. Dintre toate cea mai puternica mi s-a parut aceea de acuze (oameni care vazându-ma pe mine acuzata in fel si chip, nu au mai vrut sa intre in lume, chiar daca au vazut ca se poate face fata cu multa usurinta, daca se raspunde la intrebare, nu la acuza insinuata!)…
    Deschiderea unui blog poate sa formeze experienta foarte buna in orice domeniu. In cazul prezentat de mine, chiar daca multi au deschis un blog, spre exemplu, l-au inchis destul de repede in fata agresivitatii unor cititori. Trebuie depasita aceasta problema, si de catre cititori, si de catre prezentatori.
    Facebook este iarasi deosebit de bun. Sunt motoare de ajutor bun in lume, sa tinem intotdeauna cont de ele. Sa ne rodam, sa le luam drept … instalatie de probe de anduranta!!! Caci poti face multe nu numai pentru curajul de a intra in lume, ci si acela de a te PASTRA IN VAZUL LUMII !!!
    O sa vizitez acasa si linkul pe care ni l-ai indicat, multumesc pentru articol si link.
    Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!