Acasa » Tehnici de hipnoza: regresia hipnotica (II)

Tehnici de hipnoza: regresia hipnotica (II)

Iata continuarea articolului de data trecuta.

Tehnica Informarii Copilului din Interior

Odata gasit ISE, este necesar sa neutralizam emotia asociata. Trebuie sa intelegem ca in acel moment persoana aflata in regresie retraieste intregul eveniment intr-o stare asociata, adica din perspectiva copilului de 2 ani.

Tehnica Informarii Copilului Interior – ICT (Informed Child Technique) ne permite sa aducem „copilului” resursele necesare pentru a retrai evenimentul respectiv fara a simti sentimentul negativ asociat. Cu alte cuvinte „copilul” va afla atunci ceea ce „adultul” stie in prezent. Este o modalitate de a desensibiliza evenimentul respectiv permitand o verificare a realitatii.

De fapt, regresia hipnotica este „verificarea realitatii” pentru ca de cele mai multe ori „copilul” percepe eronat situatia respectiva. Pentru mai multe detalii privind emotiile si “verificarea realitatii” puteti citi Limbajul Secret al Sentimentelor I si II.

De cele mai multe ori emotia simtita de copil este exagerata. In cazul prezentat, copilul a simtit probabil ca va muri inecat. In realitate insa, mama l-a salvat dupa 5 secunde. In realitate, copilul nu a fost in pericol iar aceasta intelegere la nivelul subconstientului detensioneaza emotional intregul eveniment!

Ce se intampla insa daca situatia respectiva ar fi fost alta? Daca mama a fost neglijenta in mod intentionat si a pus copilul in pericol? Ce se intampla daca participantii din ISE au gresit fata de „copil” punandu-l in pericol? In acest caz, este necesar ca persoana respectiva sa-l ierte pe ofensator (in cazul de fata mama).

Tehnica Iertarii este un alt instrument al hipnozei care ofera transformari rapide si profunde, de cele mai multe ori atunci cand nimic altceva nu functioneaza! Veti afla mai mult despre „filozofia iertarii” in articolul viitor.

Pentru a intelege mai bine in ce consta regresia hipnotica si puntea afectiva, puteti urmari aici o demonstratie video:

Daca nu apare clipul video in RSS si/sau email, dati click aici pentru a-l vedea.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. In prima parte este precizat faptul k subconstientul uman inregistreaza toate evenimentele si trairile persoanei respective.
    In cazul in care aplicam regresia hipnotica pentru a elimina/neutraliza o emotie, acea emotie se sterge definitiv? Ce se intampla cu evenimentul care a dat nastere acestei emotii?
    In cazul in care prin regresie hipnotica, unui pacient ii este stearsa/neutralizata o anumita emotie, iar persoanei respective ii apare o noua problema in a carei rezolvare este necesara emotia (starea de spirit, trairile) pacientului de dinaintea aplicarii regresiei hipnotice; Cum se poate aduce pacientul in starea initiala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!