Acasa » Top quality look si dezvoltarea personala

Top quality look si dezvoltarea personala

Cum inteleg eu dezvoltarea personala?

In esenta, toate cartile scrise despre „succes” ne propun drept cale sigura catre reusita un algoritm destul de simplu:

  1. alegerea unui obiectiv;
  2. stabilirea unui plan de atingere a obiectivului;
  3. mobilizarea resurselor( competente, rabdare, ambitie) pentru indeplinirea planului;
  4. flexibilitate in a schimba planul daca rezultatele partiale nu te aproprie de obiectivul ales.

Ce inseamna de fapt acest lucru? Sa te transformi din spectator pasiv in manager activ al propriei vieti, folosind timpul concetrandu-te asupra chestiunilor cu adevarat importante din viata ta, stiind cu exactitate unde esti si unde vrei sa ajungi in viitorul apropriat (cariera, familie, imagine, venituri, sanatate, timp liber si asa mai departe).

Te recunosti in rolul „managerului activ”? Daca raspunsul este NU, tot ceea ce ai de facut este sa-ti vezi in continuare de rutina zilnica, fara sa faci absolut NIMIC. Daca raspunsul este DA, atunci tehnica pe care ti-o propun, Total Quality Look, te va ajuta in fiecare moment sa mai faci un pas catre pozitia tintita de tine in viitor.

Ce este Total Quality Look?

Look – cu ajutorul coafurii, machiajului si vestimentatiei, o persoana isi creeaza propria imagine, potrivit ideii despre sine si educatiei sale. Fiecare dintre noi arata cum arata, ca sa se vada ca este cine este!

Calitatea totala – un subiect care a starnit discutii majore la sfarsitul anilor ’80 inceputul anilor ’90. Termenul a aparut in SUA catre sfarsitul anilor ’50. Asa cum a fost perceputa de americani si-a avut originea in productia de masa si in taylorism. Astazi, reprezinta un concept diferit, cu predilectie competitiv, fiind legat de superlativul „cel mai bun”. Este considerata o adevarata revolutie sociala, dar si o apropiere riguros eficienta de succes si performanta.

Total Quality Look – este o tehnica de creare a imaginii (look-ul), avand la baza conceptul de TQ si ideea de „cel mai bun”.

Cui se adreseaza?

Tuturor celor care vin in contact cu clientii si care trec prin diferite faze ale succesului profesional in crestere: oameni de afaceri, avocati, notari, agenti de vanzari din orice domeniu (industrial, bancar, financiar), functionari publici sau din firme private si nu in ultimul rand studentilor care fac trecerea de la facultate la angajare in lumea corporate.

Intr-un singur cuvant se adreseaza profesionistilor.

De ce preocuparea pentru imaginea profesionistilor pe un blog de dezvoltare personala?

In primul rand pentru ca prima impresie conteaza! In mediul profesional mai mult decat oriunde. Doar de 30 de secunde avem nevoie pentru a ne forma o prima impresie, la nivel de subconstient despre o persoana intalnita prima oara. In lumea afacerilor, pe aceste 30 de secunde se bazeaza relatii, contracte, credibilitate, mai pe scurt multi bani.

Inainte ca oricine sa asculte informatiile pe care le detii, acesta hotaraste intuitiv daca are incredere in tine si daca merita sa te asculte cu atentie sau nu. Pentru a-ti castiga partenerul, ai la dispozitie: vestimentatia si aspectul exterior precum si codul bunelor maniere in afaceri.

In al doilea rand, vestimentatia pentru profesionisti este conservatoare si are reguli clare. Ca sa le stapanesti ai nevoie doar de indrumare si putina atentie. Scopul TQL este sa iti explice de ce regulile functioneaza intr-un anume fel. Invatand „de ce” nu-ti va mai fi greu sa alegi „cum” si vei scapa de teama ca nu ai ales bine. Vei fi sigur ca hainele te reprezinta si te ajuta sa-ti realizezi scopul, iar de aici vei capata siguranta si incredere in tine.

In al treilea rand pentru ca hainele sunt parte a comunicarii nonverbale. Ca in orice proces de comunicare avem un emitator, un receptor si mesajul codificatat. Intelegerea intre emitator si receptor apare cand ambii folosesc eficient „codul”. Simbolurile sunt coduri, iar vestimentatia avand incarcatura de simbol, fac din ea un canal de comunicare.

Provocarea? Asa cum am mai spus, vestimentatia profesionistilor are regulile ei stricte. Aliatul? Cunoscandu-le, vei putea controla eficient mesajul pe care il transmiti.

Principiile TQL iti vor fi prezentate intr-o serie de articole ulterioare. Ele trebuie aplicate in viata de zi cu zi. Numai exersand regulile „intregului” vei capata libertatea „detaliilor”. Si detaliile sunt cele care fac diferenta!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Te imbraci cum stii tu mai bine pentru tine nu pentru ceilalti …sa demonstrezi ceva anume … sau sa-ti iei increderea din lucruri exterioare nu prea is de acord mai deloc. Increderea aia tre sa izvorasca de unde din interiorul fiecaruia nu din bani, haine, masini si chestii din astea :)

  2. Increderea nu vine direct din haine. Insa, de exemplu, daca o alta persoana te complimenteaza pentru ca ii place foarte mult cum te imbraci, asta iti poate creste imaginea de sine. Cand vine vorba de increderea in fortele proprii… ai nevoie de orice ajutor gasesti.

  3. „Si detaliile sunt cele care fac diferenta!”… a face diferenţa este un calc din limba engleză, nu înţeleg de ce este folosit în exces în blogurile pe care tocmai le-am citit. Chiar nu se poate folosi un echivalent, precum: „Iar detaliile contează” sau „Detaliile îşi spun cuvântul”, „Şi detaliile au un impact, o influenţă asupra…”? Etc.
    În rest, sunt cu totul de acord cu opinia autorului articolului: prima impresie este cea care contează, iar detaliile vestimentare crează această primă impresie.

  4. Pe langa toate acestea mai cred in ceva: ceva care sa apartina in mod cu totul special persoanei, ceva de calitate, care sa o detaseze de rest. Daca fiecare om care isi doreste o imagine s-ar gandi la acest lucru, cred ca ar completa imaginea TQL…

    Eu am ales seninatatea. Ajunsesem la un moment dat la concluzia ca imaginea femeii concentrate , care arata ca ‘se afla in treaba’ (Aflarea in treaba – meserie de baza la romani!!! P. Tutea) poate sa sperie de-a dreptul!
    Dar mie mi se potriveste, o port cu mine si o dau la toata lumea.
    ( Poate pentru ca scriu mult !!! :) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!