Acasa » Tot ceea ce e nu putea fi altcumva

Tot ceea ce e nu putea fi altcumva

Am citat din Eckhart Tolle si aceasta afirmatie pe mine m-a trezit cu adevarat. Ceea ce se intampla in realitatea noastra de zi cu zi ni se datoreaza, evenimentul de ACUM, din clipa prezenta e un eveniment generat de convingerile si trairile noastre.

Ne plangem de ce ni s-a intamplat ieri, acum un an de zile, poate avem regrete de cativa ani buni, regrete pe care le caram ca pe niste pietre, mai mici sau mai mari, si care ne impiedica sa fim liberi, sa avem viata pe care ne-o dorim.

Gandurile noastre ne fac nefericiti, gandurile despre trecut… „ce-ar fi fost daca”, regretele dar si anticiparea viitorului, asteptarile legate de o viata „ideala” pe care nu reusim sa o definim in primul rand pentru ca nu stim cine suntem, o viata in care uitam sa multumim clipei prezente asa cum este ea, pura si inocenta.

In perioadele mele de zbucium uneori uit sa ma abandonez clipei, sa ma abandonez vietii. Chiar daca constientizez asta uneori vreau sa „controlez” situatia si sa generez acel raspuns pe care mi-l doresc. Suntem mai degraba invatati sa ne luptam, sa ne fie greu, sa controlam viata decat sa ne abandonam si sa ne bucuram de prezent asa cum este. Nu stim sa fim recunoscatori, sa gasim binele in orice rau, sa zambim cand suntem injurati, sa deschidem porti pe care de mici suntem invatati cum sa le inchidem, cum sa ne „ferim” de lumea „rea”.

Cand ajungem la un nivel de constientizare incercam din nou sa ne deschidem, sa ne abandonam si sa ajungem de fapt la esenta, la puritatea sufletului asa cum a fost cand noi ne-am nascut. Interesant cum viata ia acest curs.

Sunt tot timpul intrebata cum poti afla un raspuns din interiorul tau. De multe ori lumea se supara ca nu le spun eu ce sa faca, insa raspunsul vine spre tine, se pune exact pe acea frecventa ca tu sa il auzi. E important doar sa fii atent, sa fii constient, sa traiesti prezentul.

Tolle spune:

Indiferent de situatia in care te afli, cum te-ai simti daca ai accepta-o asa cum este, chiar acum?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

12 răspunsuri

  1. Buna, Delia!
    As accepta diferentiat. Adica: accept ca lucrurile in lume sunt exact asa cum sunt, rezulattul firesc al celor care vin la intalnire de pretutindeni, dar daca ajung sa gandesc asa, accept si faptul ca, in ce ma priveste, pot face mai multe decat sa privesc la spectacolul lumii si sa fac ‘tz! tz! tz!’ de pe margine… Chiar daca muncesc mai mult, chiar daca mai pierd un picut din taifasuri, etc. De fapt am acceptat ca nu vreau sa castig bani cu orice pret, ci sa cunosc lumea asta mica a mea, respectand dorintele altora atata timp cat nu mi se ataca felul de trai. Ca sunt dispretuita din cauza ca nu fac bani – desi as putea… am acceptat de multi ani acest lucru. Ca sunt pretuita pentru ceea ce fac – am acceptat si asta!! Tot ceea ce fac este pretul momentului pe care nu am vrut sa il traiesc facand contabilitate, alergand dupa case, masini, facultati si hachitze pentru copii…
    Hai ca ma opresc aici, eu sunt vorba lunga.. ce sa fac daca imi place sa vorbesc cu oamenii, in timp ce ascult muzica, scriu, privesc pe fereastra brazii, teii si irisii… Nu pot face nimic pentru guvern, pentru pensionarii cu adevarat amarati, bolnavi care nu pot iesi (cred ca nici nu le-ar da prin cap..) sa-si urle frustrarile prin centru.. Dar pot sa ii gandesc cu compasiune pe toti, indiferent cum ar fi ei, pentru ceea ce sunt si ceea ce nu sunt… Si sa scriu in continuare, caci numai la asta ma mai pricep…
    Si sa ma pregatesc pentru Congresul de dacologie!! Plec la Alba Iulia… vezi.. aici nu traiesc momentul.. savurez viitorul cu placerea celui care nu a mai fost niciodata la Alba…
    Mai vorbim!!

  2. „Admiratia este suprema bucurie a intelegerii ” – Alber Camus

    Un zambet cald ca raspuns la ceea ce ai scris :)

  3. Mereu imi zic: „tot ceea ce mi se intampla, este ceea ce am atras si este spre binele meu.”

    Dar inca mai sper sa gasesc originalitate in articolele romanesti despre dezvoltare personala, pentru ca in ultimul an am citit prea multe conspecte din Napoleon Hill, Brian Tracy, etc. Si asta este o situatie cam greu de acceptat :)

  4. @Cristina – Bravo tie! Asta inseamna de fapt ca ti-ai urmat drumul personal. Ceea ce vroiam eu sa subliniez intr-o clipa in care suntem suparati sa ne gandim ca nu putea fi altcumva, ca acolo exista un mesaj.. si aceea clipa „moare” apoi, nu o mai „caram” cu noi nici ca o povara a trecutului si nici nu ne mai influenteaza viitorul, temandu-ne ca nu aceea clipa, aceea suparare de fapt, se va repeta in viitor.

  5. @Cristian – exact asa este.. ceea ce insa am vrut sa subliniez, pentru ca am trecut printr-o experienta de viata in care lucrurile atrase nu erau cele pe care mi le-am dorit dar evident au fost spre binele meu. Insa ceea ce nu am inteles eu si am aflat de la Tolle e ca aceea clipa, acel moment e important sa il iei asa cum e, sa il accepti, sa inveti si sa ii dai drumul. In momentul in care am facut asta, desi situatia nu s-a schimbat in nici un fel, i-am dat drumul si asta m-a eliberat. Am inteles ca asa E si mai ales am inteles ca daca facem acest exercitiu vom reusi sa privim cu totul altfel viata.

    Legat de originalitate, eu scriu asa cum imi vine, in functie de experientele pe care le traiesc si unde gasesc raspunsuri. Probabil atata pot. :D

  6. Tot apropo de originalitate… Brian Tracy, Napoleon Hill, Anthony Robbins si alti guru ai dezvoltarii personale nu sunt „inventatorii” si parintii acestor teorii. Inaintea lor, la mijlocul si inceputul secolului trecut, au fost altii precum James Allen („As A Man Thinketh” – titlu care este luat dupa un citat din Biblie), Claude Bristol, Genevieve Bertrand, iar inaintea lor au fost poetii romantici englezi gen Thoreau care au vorbit despre gandire si spirit, au fost Shakespeare (el a spus, de exemplu, ca un eveniment nu este bun sau rau in sine ci in functie de cum il privesti tu), ca sa nu mai vorbim de antici, de Biblie, de filosofia zen etc. Deci mi se pare foarte greu ca in ziua de azi sa mai fii 100% original. Oricum, in Romania nu cred ca am ajuns in stadiul in care toata lumea sa fie deja familiarizata si sa puna in aplicare teoriile dezvoltarii personale, astfel incat sa avem drept ultima grija originalitatea…

  7. uneori ma gandesc de ce trebuie sa ne enervam,sa ne suparam pt ca cineva ne-a facut ceva rau.hai sa zambim pt tot raul care se intampla in lumea asta ..poate asa o sa traim intr-o lume mai buna…pana la urma ce castigam daca ne incruntam?castigam stres,boala si alte rele…un zambet pt toata voi indiferent de situatia in care va aflati!!!aplauze pt voi,pt noi,pt tine si pt mine!TU ESTI SINGURA PERSOANA CARE TE POTE AJUTA!si atunci de ce ne facem rau?
    ganditi-va la asta!

  8. Foarte frumos zis ,Delia ;dar cum putem sa ne convingem sa traim asa -acea clipa- cu toata fiinta noastra? -insfarsit desavarsiti-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!