Acasa » Vizualizarea: viseaza cu ochii deschisi!

Iubesti. Visezi cu ochii deshisi la momentul cand te vei intalni cu el/ea. Ce simti, cum arati, ce faci? Nu-i asa ca vezi o imagine foarte fericita, cu multe detalii si senzatii placute Esti din nou copil si te joci de-a doctorul, vanzatorul, mama sau tata. Aplici inconstient tehnica vizualizarii viitorului.

Ti s-a intamplat sa te imaginezi depasind un obstacol fizic, pe care nu reuseai nicum sa il treci? Mie da! Am constatat de multe ori ca a functionat sa ma imaginez depasindu-l. Chiar am reusit!

Cu totii vizualizam: constient sau inconstient. Poate ti se pare ceva copilaresc sa faci din asta un obicei, insa efectele vizualizarii te vor convinge ca merita.

Vizualizarea este o tehnica foarte eficienta de atingere a obiectivelor, bazata pe crearea de imagini mentale. Toti marii oameni de succes s-au folosit de vizualizare pentru a obtine ce vroiau. Vizualizarea iti da increderea ca poti reusi.

Mai aproape de ce iti doresti

A vedea este o certitudine. Multi oameni spun: „nu cred pana nu vad cu ochii mei”. Cam asa functioneaza si creierul. Vizualizand, creierul se asigura ca imaginea creata e reala.

„If you can imagine it, you can achieve it; if you can dream it, you can become it.”
– William Arthur Ward

S-a constatat ca in momentul in care un om isi foloseste imaginatia se activeaza aceleasi portiuni din creier care sunt responsabile cu partea vizuala. Creierul uman nu poate face distinctia intre real si imaginar. Trecutul si viitorul sunt identice. Atata timp cat poti sa creezi cu acuratete o imagine la nivel mental, creierul va crede ca e reala, deci tangibila.

Carl Sandburg a spus „Nothing happens unless first is a dream.” Cu alte cuvinte tot ce realizam este o consecinta a gandurilor noastre, a imaginilor cu care ne-am alimentat creierul.

De multe ori ne e greu sa ne concentram atentia asupra unor obiective a caror stare finala nu o definim foarte clar. Vizualizand starea finala in care vrem sa ajungem cream o destinatia precisa spre care ne indreptam. Ca urmare, efortutile noastre vor fi indreptate inspre directia buna. E mai bine decat daca am rataci fara sa stim incotro mergem.

Zi de zi

Vizualizarea este un proces continuu pe care, o data ce l-ai deprins si i-ai dezlegat misterul, nu iti mai vine sa il lasi sa plece.

Poti sa il aplici pentru cele mai diverse situatii: cand vrei sa tii o prezentare si vizualizezi modul in care iti vei expune ideile, posibilele intrebari ale audientei, cand vrei sa incepi o afacere si iti imaginezi cum vei fi peste 3 ani, cati clienti vei avea, cum vei semna contracte si vei fi apreciat de cei din jur, cand vrei sa ajungi in Hawaii si simti soarele fierbinte pe incalzindu-ti pielea, apa clara si racoritoare, rasaritul soarelui.

Vizualizarea e libera, fara restrictii.

Iata ce poti face ca sa te bucuri de efectele vizualizarii:

  1. Gandeste-te la starea finala in care vrei sa ajungi. Ce rezultat vrei sa ai? Ce vrei sa obtii? Nu te lasa convins ca ceea ce vrei este prea inalt, ca lumea spune ca e imposibil. Dream BIG!
  2. Scrie ceea ce tocmai ai gandit. Notand, creierul formeaza automat o imagine a ceea vrei sa obtii si se va concentra pe acel obiectiv.
  3. Crezi. Trebuie sa fii 100% convins ca il vrei. Daca nu esti sigur ca vrei nu vei avea rezultate. Daca nu crezi in tine, nu vei reusi. Ai incredere ca poti sa obtii ce vrei.
  4. Creeaza imagini cu starea finala. Imagineaza-te pe tine facand parte din acea imagine. Nu te rezuma la rolul de spectator. Esti regizor si actor in acelasi timp!
  5. Adauga detalii zi de zi. Concentrandu-te asupra aceluiasi obiectiv, repetarea vizualizarii aduce aspecte noi pe masura ce o practici. Coloreaza, adauga muzica si senzatii cat mai diverse. Lasa-ti imaginatia sa zboare!
  6. Simte prin toate mijloacele starea ta in momentul respectiv. Ce auzi? Ce faci? Cum te simti? Fii cat mai precis!
  7. Incepe acum cu obiective pe termen scurt: sunt mai realiste si poti sa monitorizezi efectele.

Inainte sa iti urez vise placute, iti spun ca vizualizarea este doar preludiul. Urmeaza actiunea.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

  1. Si inca un preludiu foarte placut :) Felicitari pentru articol, mi-a placut cum ai descris tot procesul vizualizarii, foarte clar si concis. Si eu aplic de ceva vreme vizualizarea exact cum o descrii tu si rezultatele au aparut imediat sub forma unor oportunitati si a unor sincronicitati uimitoare – dar ideea e sa ne mai si folosim de ele, sa actionam, nu sa ne limitam doar la preludiu :)

  2. Vero, multumesc. Fara actiune vizualizarea ramane incompleta si prin urmare inutila. Ar fi mult prea usor si magic :) daca am obtine totul doar imaginandu-ne.

  3. este exact cum ai spus: cand eram copii, aveam jocul. Inconstient, aplicam tehnica vizualizarii. Si nu ne era frica sa intram in pielea unor mari doctori, profesori sau printese. Pret de minutele acelea de joc, eram trup si suflet personajul interpretat. Imi amintesc ca „ma jucam” in alta limba. Era o bolboroseala incredibila, ca nici romana nu o stapaneam in intregime.
    Dar adultul a pierdut jocul. Si cu ce l-am inlocuit? Nu, nu este o intrebare retorica. Vreau sa ii gasesc raspuns. Si nu imi spune ca l-am inlocuit cu iesitul in cluburi si berile pe terase, ca nu ma multumesc cu asa raspuns :|

    Inca ceva: daca vezi un om ca vorbeste singur, ca „se joaca” , il banuiesti de boli ciudate si-l trimiti sa se caute. Cu bilet catre psihiatrie. Hm, oare e bine asa?

    Frumos articol, e foarte multa lume care vorbeste de tehnici de vizualizare si relaxare la capitolul de minimartieni si cai verzi pe pereti. SI daca preludiul pica bine, actiunea trebuie ca este fenomenala :D Asteptam cu interes.

  4. Miruna, foarte bun comentariul tau :)

    Si eu imi amintesc ca imi imaginam o groaza de lucruri cand eram copil si era foarte misto pentru ca credeam in ele. De exemplu, visam sa am un aparat cu care sa vad ce fac oameni care nu sunt langa mine la un moment dat. Cred ca e actuala teleconferinta. E buna intrebarea ta: cu ce am inlocuit jocul? Cred ca am devenit pragmatici si am dobandit o gandire limitata, influentata de tot felul de norme si ingradiri . Prin joc nu aveam limite, puteam fii printi si printese, mama si tata, doctor. ORICE. Incet, incet am invatat cum sa ne purtam astfel incat sa nu parem caraghiosi.

    Si cred ca cheia e sa reusim sa ne regasim visele din copilarie si credinta ca orice e posibil. E primul pas.

  5. buna ziua , as dori sa comunic cu persoane pozitive , pt a schimba viata de zi cu zi vreau s ainvat s afiu mereu pozitiva pt a indeplini dorintele va multumesc si astept cu nerabdare oameni acre vor sa comunice despre multe subiecte , id meu este bellucia29 , o zi buna tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!