Acasa » O persoana motivata

O persoana motivata

O persoana motivata are toate premisele de a se bucura de viata.

Are un avantaj imens fata de oricine.

Are linistea interioara de partea sa.

Forta zambetului lucreaza zi de zi pentru a-i aduce aurul sufletesc.

Iar barierele ridicate ostentativ in calea frumoasei sale ascensiuni devin cel mult niste glume proaste si depasite de vremuri.

Chiar daca de multe ori ne simtim precum un arici ce isi scoate tepii la cel mai mic fosnet, chiar daca am ajuns la un nivel defensiv extrem, inca avem posibilitatea de a repara greselile trecutului.

Sageti otravite vin inspre noi. Le putem face fata si fara scut.

Scutul ne apara de cei rai.

Din pacate insa, in acelasi timp ii tine la distanta si pe cei care nu merita acest lucru.

Precauti fiind, uitam ca in aceasta lume exista multi oameni de incredere.

Trecem pe plan secund construirea si mentinerea unei relatii, de orice fel, in dauna unor conflicte.

Sigur, aceste dispute nu au fost generate de noi (cel putin asa ne place sa credem).

E cat se poate de firesc sa luam atitudine in fata unor indivizi care au drept unica specializare in viata criticarea muncii celorlalti.

Dar trebuie sa ne ferim de cealalta extrema. A unui permanent razboi cu cei din jur. Si, ceea ce este si mai important, cu noi insine.

Nimic nu e mai daunator pe aceasta lume decat zbuciumul interior. Decat lipsa de incredere in propriile forte. Decat o agitatie continua si sacaitoare a propriei identitati. A propriei viziuni asupra viitorului. Asupra a ceea ce ne dorim sa ridicam si sa consolidam pe parcursul existentei noastre. E prima caramida de care ai nevoie. Aseaz-o cu grija. Si apoi totul va deveni mult mai simplu.

Istoria.
Apa pe care altii au traversat-o cu demnitate inaintea noastra.

Sunt prizonieri de razboi care nu si-au tradat colegii si care nu au divulgat secretele desi au fost batuti si torturati cum foarte greu ne putem imagina. Sunt oameni care si-au concentrat energia spre realizarea unei paci interioare fantastice! Asta le-a dat forta. Le-a dat puterea de a rezista si de a supravietui intr-un cazan sinistru si plin de adversitate.

Mai tarziu aveau sa declare faptul ca pur si simplu nu au simtit durerea loviturilor. Ca atentia lor era indreptata intr-o alta directie. Gandurile lor erau acasa, cu cei dragi. De fapt, acesti oameni au fost chiar si in captivitate mai liberi decat sunt multi dintre noi in viata cotidiana.

Cei care si-au dat viata in inchisorile comuniste de pe teritoriul Romaniei au stiut dinaintea noastra aceste lucruri. As putea spune chiar ca au fost oameni extraordinar de dezvoltati din punct de vedere personal. Au avut sufletul deschis si constiinta impacata. Au facut tot ceea ce a depins de ei. Si au lasat o mostenire scrisa cu sange.

E datoria noastra de a duce mai departe sentimentul libertatii si al depasirii oricarui neajuns. E datoria noastra de a ne transforma din niste persoane care mereu caute motive pentru a nu face ceva, in oameni dornici de a prelua initiativa si de a ridica mai mult decat un succes. De a ridica o viata. O viata de om.

„Poporul roman n-a rezistat datorita oportunistilor, ci datorita martirilor.”
– Dan Puric

 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

46 de răspunsuri

  1. „E cat se poate de firesc sa luam atitudine in fata unor indivizi care au drept unica specializare in viata criticarea muncii celorlalti.”
    Cum? Uneori nu avem cum. Uite de exemplu impotriva lui Marius Brancu si emisiunile sale „Jenibile”. Ce as putea face eu? In afara de a schimba canalul ce mai poti face? Chiar daca schimb canalul, el tot acolo ramane „murdarind viata oamenilor”. Chiar daca nu fac parte dintre oamenii pe care ii ataca tot nu-mi place ceea ce face.
    Ce mult zgomot pentru nimic….
    Pentru articol….STIMA.

  2. foarte frumos articolul…si cred ca cel mai tare conteaza sa-ti pastrezi intacta motivatia si puterea de-a merge inainte, increderea in fortele proprii, mai ales cand cei din jur sunt sceptici; da, e drept „schimbi canalul”…ca doar ai de ales sau inchizi televizorul, e mult mai linistitor…cand vezi oameni care nu stiu sa „aprecieze” decat partile negative din viata si-si trambiteaza nefericirea peste tot, intoxicandu-i pe cei din jur cu problemele lor. Da’ ce te faci cand e vorba de „prieteni”…sau familie…atunci cum mai schimbi canalul? Cum faci cand te vezi absorbit ca-ntr-un vartej de problemele lor? Uneori te trezesti gri din senin, desi nu te-ai trezit cu fata la cearceaf; ba chiar aveai o pofta nebuna de viata in dimineata respectiva…E mare lucru sa-ti pastrezi o atitudine pozitiva, sa nu te lasi influentat de negativismul lor, sa nu te trezesti ca atragi fara sa vrei (si) necazurile lor, in loc sa lupti in continuare pentru „mai binele tau”! Felicitari inca odata pentru articol!

  3. Roxana, si eu te felicit pentru superbul tau comentariu! :)

    Familie, prieteni, orice, trebuie sa luptam pana la capat pentru rezolvarea problemelor. Sa le explicam faptul ca viata inseamna zambet si bucurie :) :) .

    Roxana, nu te lasa cuprinsa de problemele si frustrarile altora. Nu lasa cuvintele sa te controleze :) .

    Ai aceasta forta de a fi fericita! :)

  4. Cartea audio a lui Andy Szekely este o motivatie suficienta pentru a scrie un comentariu. Din punctul meu de vedere, motivatia personala pleaca din interior, deci trebuie sa lucrez la ea. Fie ca initiativa personala, fie ca reactie la un eveniment exterior, actiunea mea are la baza o motivatie suficient de puternica pentru a ma pune in miscare. Ea este bazata pe sistemul meu de valori si crezuri, care sta la baza identitatii mele. Ce mi se pare extraordinar este ca, daca devin constient de acest lucru, realizez ca imi pot construi o motivatie corecta si cu un nivel optim, daca lucrez suficient de mult la acest sistem de valori si crezuri. Cu acest lucru se ocupa NLP-ul, domeniu pe care l-am descoperit o data cu cartea lui Andy Szekely – NLP-Calea succesului. Inchei cu o singura remarca: functioneaza.

  5. Linistea interioara o primesti atunci cand ai evoluat spiritual.Odata cu aceasta, lucrurile materiale conteaza mai putin,inveti sa critici mai putin pe altii si mai mult pe tine, inveti sa ierti.
    Daca esti linistit sufleteste, viitorul il vezi cu alti ochi, totul depinde doar de ..tine.

  6. imi vin in minte doua citate- sper sa le reproduc intocmai (din pacate, si-mi cer scuze autorului, nu-i mai retin numele) care mi se par mai potrivite oricarui comentariu pe care l-as putea avea.
    „Daca esti nufar si noroiul te poate infrumuseta” si,
    „Daca esti zidit nu poti darama zidul , dar poti sa zbori cu el cu tot.”

  7. Nicolae, intr-adevar materialele publicate de Andy Szekely sunt foarte interesante. Cea mai importanta motivatie este aceea care vine din interiorul fiecarei persoane. Si cea mai durabila.

  8. Frumos articol, dar pentru mine motivatia nu e decat primul pas, si nu neaparat cel mai important. Intr-adevar sunt motivat sa alerg dimineata, sunt motivat sa citesc 2 carti pe zi, sunt motivat sa ma imbunatatesc pe toate planurile, dar ceea ce conteaza cu adevarat e ACTIUNEA. Ce fac in sensul asta, cum actionez pentru a-mi transforma motivatia in realitate. Pot sa stau fain frumos in pat, sa ma motivez atat de puternic ca sunt numai un zambet zi de zi, dar daca nu fac nimic, tot degeaba.
    E adevarat ca o persoana motivata are un plus fata de celelalte fete gri cu care interactioneaza zilnic, dar fara actiune e un plus mic mic de tot.
    Sa nu fiu inteles gresit, motivatia e foarte importanta, dar continuarea e vitala si ea separa mai departe (asa cum poti imparti oamenii nemotivati fata de cei motivati asa si cei motivati care nu actioneaza de cei motivati care pun in practica motivele pentru care vor sa devina mai buni).
    Chiar si in articol scrie la un moment dat „Au FACUT tot ceea ce a depins de ei”
    Foarte tare ideea cu scutul; chiar imi imaginam cum vin diferite persoane spre mine si incep sa-mi zica „Nu poti, n-ai sa reusesti, nu esti in stare, hahaha!” si eu le aratam „Talk to the shield, ‘cause the head ain’t listening!” Eu personal n-as renunta la scut, ci doar l-as tine ascuns pentru momentele si oamenii potriviti.
    Poate ar trebui si un scut mai „special” chiar pentru noi insine, pentru mica noastra voce interioara care tot sopteste „mai dormi putin, poti sa te apuci si maine de treaba”
    Partea cea mai delicata e cand familia se transforma in Omu’ Negru care nu e deloc de acord cu ce faci. In momentul de fata eu trec prin asta intr-o oarecare masura; am incercat sa explic, sa vorbesc, sa deschid minti si n-am reusit..buuuun..atunci o luam altfel: nu arat procesul, ci doar rezultatul. Cand ma vor intreba „Oaaau! Cum de te-ai schimbat atat de mult in bine?” eu sa le zic „Eee, mai tineti minte cand faceati ‘urat’ si tot ce vroiam sa fac/faceam vi se pareau fantezii…eu am continuat sa le fac”.
    “Poporul roman n-a rezistat datorita oportunistilor, ci datorita martirilor.” (Dan Puric) *No comment

  9. Despre motivatie am invatat acum doi ani la scoala. Tin minte ca erau multe definitii. Le-am invatat, le stiam dar nu le intelegeam. Stiam teoria insa cu practica nu ma descurcam. Pana intr-o zi cand am descoperit ce inseamna sa iti faci scopuri in viata si cum apar ele. Am descoperit atunci ce inseamna sa ai o motivatie, cum ca fara aceasta scopurile raman la stadiul de vis neimplinit. Am descoperit asta singura, fara profesori si fara definitii din carti; doar prin experienta proprie si prin puterea mea de intelegere a lucrurilor.

  10. Ovidiu ,constiinta umana este un camp ,o bucata de pamant pe care pot fi semanate tot felul de seminte-seminte pentru suferinta,fericire,bucurie,tristete,teama,furie,speranta.Iar memoria acestor emotii este un hambar umplut cu toate semintele stranse de noi.De indata ce o samanta se manifesta in constiinta ,ea se va intoarce mult mai puternica la locul ei din hambar. In fiecare moment in care percepem ceva frumos si linistitor ,udam semintele pacii si ale frumusetii din noi.Iar in acest rastimp semintele pentru frica sau durere se usuca.Citind articolele tale Ovidiu,nu facem decat sa ne umplem hambarele cu incredere,motivare si curaj.Ce-am scris aici am citit undeva si mi s-a parut ca se potriveste cu ceea ce vroiam sa spun eu asa de bine ,incat impartasesc cu voi toti aceste frumoase ganduri.

  11. Liviu, in mare ai dreptate.

    Motivatia fara actiune nu isi poate duce munca pana la capat. Totusi, pentru multi oameni din jurul nostru a fi motivat inseamna a trai. Le lipseste acest lucru. Si asta se vede in comportamentul lor zilnic. In modul lor de a relationa cu ceilalti. In maniera lor de a rezolva provocarile zilnice.

    Te felicit pentru atitudinea ta! In curand, vei culege roadele. Sa nu iti faci probleme de asta :) .

  12. Salutare, am postat deja inainte de ideea concursului, prin urmare nu stiu daca „se pune”, dar as vrea sa-mi incerc sansele pentru concurs; si fiindca nu stiu daca s-a mentionat deja, consider competitia ca fiind un bun carburant pentru motivatie; competitia, concurenta, spune-i cum vrei, il mana la treaba uneori si pe cel mai lenes „jucator”. Iar la noi romanii (desi tare nu-mi place etichetarea asta), din pacate inca se mai sufera de „sa moara si capra vecinului”…o ambitit prosteasca, dar care-i „motiveaza” pe mediocri :). E bine sa fie si ei motivati cumva, asa e? Te poate ajuta pasiunea pentru afacerea ta, dar ce te face sa te dai jos din pat cand vocile-ti spun „mai dormi”? :) Uneori e bine sa stii ca trebuie sa te dai jos din pat inaintea concurentei: „Study while others are sleeping; work while others are loafing; prepare while others are playing; and dream while others are wishing.”-by William A. Ward.E super fain articolul si abia astept sa citesc toate posturile! In spatele ideii de concurs sunt tare curioasa ce-i motiveaza in general pe oameni.

  13. Articolul tau imi pare a fi format din mai multe articole mici. Asa ca o sa le iau pe rand.
    1. Eu asociez o persoana motivata cu o persoana care isi cunoaste nevoile si actioneaza in vederea satisfacerii acestora. Nevoia este cea care motiveaza. Atunci cand imi identific nevoile si actionez in intampinarea acestora simt ca am mai multa forta. Nu ma gandesc ca am avantaj in fata altor persoane atunci cand sunt motivata. Simt ca fac ceva penru mine, pentru ca azi sa fiu cu un pas mai aproape de ceea ce imi doresc decat eram ieri.
    2. In construirea unei relatii inevitabil apar si conflicte. Sunt conflicte firesti ce apar atunci cand propriile limite sunt incalcate. Atunci cand doresc sa contruiesc o relatie cu cineva discut cu acea persoana despre asta. Despre ce nevoi are fiecare de la celalalt , despre ce nu este ok si despre ce este ok, despre cu sa rezolvam situatiile conflictuale dintre noi, atunci cand acestea apar. Eu nu cred ca se poate construi o relatie fara sa apara si tensiuni din cand in cand. Tensiuni care scot in evidenta diferentele dintre noi.
    3. Inteleg ca asociezi zbuciumul interior cu lipsa de incredere in proprile forte. Eu asociez zbuciumul interior cu nevoia de crestere, cu nevoia de a ajunge la un echilibru. Mereu la un alt nivel de crestere si de echilibru. Inteleg zbuciumul interior ca o conditie necesara cresterii personale.
    Nu stiu daca am fost pe aceeasi lungime de unda cu tine, insa acestea sunt gandurile mele stimulate de articolul tau.

  14. Superb articolul. Pe mine ma face sa am mai multa incredere in mine, cu toate ca experienta profesionala mi-a lasat un gust amar in privinta motivarii. Oricat am incercat sa dau tot ce este mai bun din mine, sa demonstrez ca pot sa fac anumite lucruri, nu am fost motivata la un moment dat sa mai lucrez cu acelasi entuziasm ca la inceput. E foarte important sa fii apreciat pentru ceea ce faci. Concluzia este ca patronii nu stiu sa motiveze angajatii si sa-i aprecieze ca oameni. Nu toti pot avea propria afacere sau toti sa fie directori, mai trebuie si subordonati. Aceste lucruri nu le scriu doar din experienta persoanala ci si din cea a celor din jur.
    Linistea interioara este un ATUU in fata celorlati. Constiinta curata te face sa zambesti, sa vezi doar lucrurile bune, te motiveaza in ceea ce-ti doresti si totul pare mai simplu. Constiinta te face sa treci peste rautatea celor din jur, sa-i ierti.
    Exista oameni de incredere dar ii consider norocosi (si eu ma numar printre ei :)) pe cei care dau peste asemenea persoane deoarece sunt mai greu de gasit. Chiar daca gasesti o persoana de incredere trebuie sa stii sa mentii relatia pentru o durata indelungata. E greu sa ai incredere in cineva intr-o lume atat de meschina si rea. Oare de ce fiecare trage pentru el? De ce rautatea e in floare?

  15. Ganduri foarte frumoase, Gabriela :) .

    Nu conteaza sa fim neaparat pe aceeasi lungime de unde. Conteaza sa fim in aceeasi tabara a valorilor :) .

    Sa ai o seara nemaipomenita! :)

  16. Diana, imi dai voie sa folosesc in articolele mele expresia „constiinta curata te face sa zambesti” ? :) Te-ai gandit sa scrii si tu ? :) Comentariul tau este exceptional! :)

    Stii ce fac eu atunci cand nu ma simt motivat si din exterior? :) Ma iau de sefi! :D Si ma iau tare de tot! :D :P Si sa vezi atunci scantei! :)

    E o jungla, Diana. De aia oamenii de incredere sunt putini. Asta nu inseamna ca nu exista. Exista si sunt chiar minunati :P .

    Fii pe faza! Te-ai inscris in concurs :) .

  17. Diana, rautatea nu face flori. Flori vedem daca asta vrem sa vedem. La fel si cu lumea, e exact asa cum putem noi sa o vedem. Mie imi place aceasta perspectiva pentru ca simt ca cel putin un element depinde de mine. Pana la urma, tot de motivare tine ce vrei sa vezi in lume…

  18. Are toate premisele de a se bucura de viata. Are un avantaj imens fata de oricine. Are linistea interioara de partea sa. Forta zambetului lucreaza zi da zi pentru a-i aduce aurul sufletesc. Iar barierele ridicate ostentativ in calea frumoasei sale ascensiuni devin cel mult niste glume proaste si depasite de vremuri.

    Frumoasa descriere a omului de succes. Indraznesc sa visez ca ajung si eu acolo, la acel nivel. Caut sa ma conving ca e posibil, ca visul meu poate deveni realitate intr-o zi. Cum? Stiu ca nimeni nu s-a nascut invatat, ca acei oameni care au ajuns acolo au evoluat pas cu pas.
    Ce ma stimuleaza? Rezultatul final.Il vad cu ochii mintii si dorinta de a ajunge acolo creste. Cand ma las in seama dorintei simt ca am mai multa energie, mai mult entuziasm si forta mentala si ma apuc de treaba,continui ceea ce am inceput.
    Concentrarea pe acel obiectiv este si ea foarte importanta, caut sa nu risipesc timp si energie ramand desurajata atunci cand nu-mi iese ceva din prima, caut sa ma concentrez sa gasesc o alta metoda sau analizez sa vad unde am gresit .Singurul esec in viata este acela de a nu face nimic, restul capat experienta.
    Motivatia exista in noi trebuie doar catalizata.
    Un alt lucru important este obiectivul. Obiectivul, dorinta sau visul pe care l-ai ales trebuie sa fie in concordanta cu organismul ,cu tipul tau de caracter,cu abilitatile tale. Organisamul accepta foarte usor ceea ce-i face placere. Trebuie sa-ti descoperi vocatia ta , harul tau ,acel ”ceva”al tau care te face unic.Cu alte cuvinte trebuie sa-ti palca ceea ce faci, ca sa poti sa fii motivat sa continui.

  19. Motivatia e una dintre trasaturile de personalitate f importanta pe care trebuie sa o activam ori de cate ori este nevoie pt a obtine ceva. E pilonul care mentine mergand „motorul” si directia masinii constanta, indiferent de ce obstacole apar pe drum. Motivatia este acea mica voce din capul tau care ,atunci cand timp de 1an sapi dupa aur si nu gasesti decat praf, iti va sopti la ureche ” continua sa sapi, nu te oprii” … chiar daca ai afla ca ai fost la camera ascunsa timp de un an de zile , as adauga eu- in gluma bineinteles.

    Un citat care imi palce la nebunie :
    “ Cu cat iti merge mai rau, cu cat sunt greutatile mai mari, cu atat esti mai lovit, mai impresurat, cu cat nu intrevezi nici o speranta, cu atat esti mai dornic de lupta si cunosti un simtamant (crescand) de inxplica-bila si covarsitoare euforiue. Esti asaltat din toate partile, cu forte infinit mai mari decat ale tale: lupti! Te infrang: le sfidezi! Esti pierdut : ataci! Razi, iti ascuti dintii si cutitul, intineresti. Te furnica fericirea, nespu-sa fericire de a lovi si tu , fie chiar infinit mai putin. Nu numai ca nu deznadajduiesti, ca nu te declari neinvins si rapus dar si gusti din plin bucuria rezistentei, a impotrivirii si incerci o senzatie de navalnica, dementa voiosie ..” (N. Steinhardt)

    O astfel de atitudine ar trebui sa avem atunci cand fugim dupa succese!

    Fiecare om in viatza are perioadele lui cu suisuri si coborasuri, momente cand se simte viu pentru ca actionat pentru ceva util lui si momente mai putin placute cand vine cu scuze si face pe-a victima, amanand ce si-a propus.
    Se intampla uneori, deseori – sa nu avem chef de nimic nici macar sa ne ridicam din pat mai devreme decat ieri si sa ne rupem fundu dupa ceva care altii nici macar nu viseaza. Totul parca e gri, ne lipseste motivatie si energia si tindem sa ne complacem in zona de confort ca e mai « lejer si comod »
    SAU avem momente in care simtim ca mutam muntii din loc ,ca suntem cei mai buni si toate astea le abordam cu o energie imensa care se afla in interiorul nostru, acea scanteie pe care trebuie sa o activam, sa dea tonul ori de cate ori alegem sa cucerim un nou teritoiu, fie la servici, scoala, si evident oriunde in viata.
    Si DA, motivatia cea mai puternica si cea mai durabila vine din interior.
    Consider ca fiecare e bine sa aiba propriile butoane ale motivatiei pe care sa le revizuiasca periodic si sa le activeze ori de cate ori este nevoie.
    Aceste butoane sunt chiar gandurile noastre pozitive in care credem cu tarie – acele convingeri/valori/principii dupa care ne ghidam. Aici mai intervine un motiv pt care vrem acel ceva asa de mult incat nu ne dam asa de usor batuti si ne punem intrebarea “ DE CE vreau sa obtin x?” (nevoia) .. asata fiiind chiar combustibilul care ne arunca in arena. Apoi ne trebuie o doza de agresivitate si ceva energie pentru a ne mobiliza sa trecem la ACTIUNE.
    Concentrarea strict pe obiectiv si energia sunt iarasi 2 resurse f importante care mentin la foc mare motivatia. Ca sa nu mai zic de homeostazie ca nu tre sa o lesi sa te opreasca! Tre sa fortezi cand alarma suna ” vai opreste te , opreste-te se petrec schimbari semnificative in respiratie si ritm cardiac si metabolism.” este un idicator ca ceva se schimba in bine asa cum iti doresti, in bine prin alegerile tale. Nu panica si nu da inapoi.

    In drumul nostru catre obiective cu motivatia in fatza ne mai izbim de piratii timpului si negativisti care fabrica casete cu afirmatii negative dar in zadar, nu se aude sa aiba prea multa vanzare, apropos :). vocea noastra interioara sa fie mai puternica ca a celor din jur, sa credem in noi cu tarie ca de aici porneste totul si sa astupam gura celor care arata cu degetul cu care deget nu stiu… Cu cat incearca sa ma descurajeze cu atat voi actiona cu si mai multa motivatie de a draculu.Pt ca putini vor pune mana sa te ajute la curcubeul tau, dar in final tu vei avea acest curcubeu facut prin efortul, pasiunea si transpiratia ta.
    Succesul are gust dulce pentru ca se serveste la pachet cu transpiratie-efort, suferinta si sacrificiu.

  20. DIANA si ROXANA!

    Felicitari! :) Voi sunteti cele 2 castigatoare ale concursului nostru! Va vom contacta si veti intra in posesia premiului!

    Va asteptam si pe viitor cu opinii la fel de interesante!

    Va multumim tuturor pentru participare si implicare! :)

  21. felicitari fetelor, iar voua felicitarile va sunt adresate pt tot ce realizati aici. E o placere sa va urmaresc, scrieti cu totii niste articole pertinente, usor de inteles chiar si pentru cei mai putin familiarizati cu astfel de teme care poate ca nu intamplator au dat de acest blog.
    Sa fiti fericiti si … sa fericiti !

  22. O persoana motivata, este o persoana cu principii, o persoana integra (chiar daca nu iti va spune aceasta).
    Ca sa fi motivat, trebuie sa CREZI in ceea ce faci si sa iti placa.
    Sa ai anumite principii, este sa nu accepti orice, sa cunosti ce iti doresti, si dorintele tale sa fie sustinute de credinta ta.
    O persoana integra, actioneaza introtdeauna conform valorilor proprii ce reprezinta stalpul de sustinere a personalitatii proprii.
    Pentru unii valoarea ce ii defineste poate fi hotia, poate fi siretenia, poate fi ura, dar pentru un om de caracter valoarea este a fi „om de omenie” cum imi place mie sa spun (o notiune interpretabila :D ).

    Daca ai credinta ca tot ce faci este conform principiilor si valorilor tale personale, atunci vei fi motivat in ceea ce faci.

    Descopera-te, fa ce iti place si….

    Mult succes !

  23. ieri am descoperit acest site…nu am stiut despre NLP nimic pana acum doua zile cand o prietena mia- trimis un pasaj dintr-un articol…..trebuie insa sa recunosc ca am aplicat o parte din principiile NLP si din cele expuse in acest articol acum muti ani…intre timp am uitat…am uitat de mine, m-am lasat prinsa in judecatile altora, m-am lasat cuprinsa de zbuciunul interior, am uitat cine sunt si ce vreau… incerc sa imi gasesc linistea, incerc sa imi amintesc ce vreau de la viata, incerc sa imi regasesc pacea….sunt convinsa ca o sa devin tot ce mi-am dorit inca din adolescenta, cand stiam clar cine sunt, cand nu stateam sa judec si nici sa ascult criticile altora, cand stiam care e scopul meu in viata aceasta, cand stiam cat de mult pot sa fac pentru ceilalti….am inceput sa imi amintesc de cand v-am descoperit…viata mi-a dat o a doua sansa sa ii fac mandri pe toti cei cae prin sacrificiul lor ne-au dat, mi-au dat, sansa de a fi libera din toate punctele de vedere!
    m-am hotarat : am fosrta de a fi cine imi doresc si de e deveni un om! atat pentru mine, cat si pentru cei din jurul meu!
    superb articolul!

  24. Excelent articol, Ovidu. Tin sa te anunt ca ti-ai atins scopul, ai reusit sa inspiri si sa motivezi foarte usor, nu doar pe mine, ci si pe o mare parte din cei care au citit acest articol. Insa, trebuie sa ne dea un pic de gandit. Daca un simplu articol, cateva vorbe ne pot motiva, uneori, sa accedem si spre cele mai inalte culmi, atunci tot la fel de simplu ne pot darama. Se zice ca vorba urata doare mai rau ca o mie de palme, si e adevarat. O persoana echilibrata stie, insa, sa ignore critica si sa ramana increzator in propriile puteri. De altfel, un om motivat ideal este cel ce stie sa ramana intotdeauna increzator in el insasi, cat si in cei din jur.

  25. Multumesc, Tibi :) .

    Oamenii de valoare nu se lasa controlati de cuvintele jignitoare. Ba dimpotriva, le folosesc tot pentru a se auto-motiva si a avolua in plan uman si profesional.

    E o chestiune de interpretare. Si avem posibilitatea de a interpreta intr-o maniera pozitiva chiar si cea mai neplacuta experienta. Iar maine, cand ne vom desavarsi opera, vom culege aplauzele celor din jur. Si respectul nostru de sine.

  26. Articolul se doreste a fi el insusi un articol motivator dar este construit dintr-un punct de vedere pesimist – vezi situatii de razboi si inchisori comuniste.
    Este foarte adevarat ca pentru un om obisnuit care nu este constient de calitatile de lider si de un caracter puternic, numai in situatiile limita, de criza, calitatile lui ies la iveala si se manifesta in bine.
    Dar orice om, chiar si omul modern intrat in rutina zilnica (ma refer la angajati si liberi profesionisti) isi poate dezvolta calitatile de lider, un caracter puternic si moral.
    Articolul s-ar putea simplifica prin doua citate:
    1.”Nu critica, nu condamna si nu te plange” – principiul 1 din “Secretele succesului” al lui Dale Carnegie
    2.”Pentru a fi un lider adevarat trebuie sa te dezvolti tu ca lider si apoi sa dezvolti alti lideri in jurul tau” John Maxwell

    In concluzie motivatia apare in urma unui vis. Dar un vis puternic ce defineste o directie in viata.
    Si, DA, trebuie sa treci ZAMBIND prin viata si prin fata oricarui om cu care te intalnesti.

    MULT SUCCES TUTUROR

    DRAGOS FERMESANU

  27. Atata timp cat oamenii nu vor constientiza ca „nimeni nu este de vina pentru ceea ce li se intampla” si ca „fiecare e cu filmul lui” nu se vor putea imbunatati.
    Oare de ce credeti ca budistii repeta mantre la nesfarsit? Oare de ce calugarii ortodoxi ajung sa spuna rugaciunea inimii si in somn? Tocmai de a nu permite gandurilor negative sa le perturbe echilibrul mental atat de fragil. Oamenii sunt fragili. Sunt influentabili. E nevoie de caracter pentru a ramane Om. Asta nu se invata la scoala. E vorba de educatia primita in familie. In neam. In zilele noastre, cand totul a devenit instant (mai putin Educatia), e tot mai greu sa iti faci timp pentru minte si suflet. Trupul e la mare pret. Pe Tv, la Cinema, pe strada..peste tot…
    Regret daca am batut campii. Cele scrise sunt mai mult in urma lecturarii comentariilor la articolul – bun – al dlui O Miron.

    Ma bucur ca am gasit acest site.
    Dan Manolescu

  28. Acest articol reprezinta nu doar o simpla descriere a personei motivate , ci pentru mine inseamna motivatia in sine insasi. Este un lucru pe care toti il stiu dar la care nu multi se gandesc. Odata ajuns la stadiul de gandire a motivatiei fiecare isi poate scrie anumite puncte din acest articol si daca cateva persoane s-ar intelege spre a scrie un articol despre acest lucru ar reusi sa obtina un rezultat destul de bun, insa doar o persona motivata si care intelege motivatia in sine insasi poate scriu un articol pe care oricine il citeste(asculta) sa se regaseasca pe deplin in el. Aceste lucruri le-am simtit eu cand am citit acest articol exceptional. Felicitari celui care a reusit sa puna cap la cap ideile acestui articol.

  29. Dragos, Dan si Alex, va felicit pentru minunatele voastre comentarii :) .

    Ma mandresc cu norocul de a avea cititori asa cum sunteti voi! :)

    Saptamana de saptamana va pregatim noi surprize :) .

  30. Fiindca e dat exemplul celor din inchisorile comuniste, si fiindca o cheie a „omului cu puteri depline” se afla si in poezia IF, a lui Kipling, va invit sa cititi o traducere pe care am descoperit-o acum cateva luni. E vorba de poezia IF, tradusa de Corneliu Coposu in 1967; se afla la http://www.corneliu-coposu.ro/stiati/ (in josul paginii)

  31. Intre inceputl si sfirsitul calatoriei noastre in aceasta viata ,extraordinara, ne facem ca traim majoritatea din noi, unde multi pot sa isi exprime frumos ghindurile pe foaie dar putini au facut ceva spre binele lumii ,renuntind chiar la propria libertate.
    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!