Acasa » 10 obiceiuri din popor pe care le vei putea combate

10 obiceiuri din popor pe care le vei putea combate

Noi românii suntem un popor care credem mult în obiceiuri, aplecă urechea deseori în viața la unele superstiții, credem în ele și dacă o pisică neagră ne-a traversat calea într-o dimineață, suntem convinși că ne va merge prost toata ziua. Dar de unde vin toate aceste credințe, care se transmit din moși strămoși, de ce credeam atât de mult în ele și le urmăm? Oare putem scăpa de ele? Cu siguranță!

  1. Sigur ai auzit la un moment dat despre cineva care a pus busuioc sub pernă în seara de Sânziene, de Bobotează sau de Sfântul Andrei, iar exact în acea seară și-au visat alesul pe care mai târziu l-au și întâlnit. Mai târziu totul a fost așa cum bunica sau mama lor le-a spus.
  2. Sau și tu ai pus banii în portofel cap la cap cu gândul în minte că se vor înmulți.
  3. O buburuză care a aterizat pe tine e imposibil să nu-ți fi făcut ziua mai frumoasă reasigurându-te că și tu îți vei găsi la timpul potrivit jumătatea.
  4. Poate chiar ai întors un pahar cu susul în jos când nu găseai ceva, iar apoi din neant ți-ai adus aminte unde era. 
  5. Când te mănâncă palma stângă ești ferm convins că vei primi bani, iar dacă te mănâncă cea dreaptă sigur trebuie să dai bani în acea zi. 
  6. O pisică neagră care ți-a tăiat calea sigur te-a făcut să ai gânduri negative în ziua cu pricina.
  7.  Când te-a mâncat nasul ai trăit cu frica unei neînțelegeri între tine și cineva.
  8. Sau… sau acel moment când te gândești că vei vedea pe cineva pentru că te mănâncă ochiul. Și chiar vezi ! 
  9. Dar te-ai întrebat  vreodată de ce doar pe români îi „trage curentul”?
  10.  Oare doar noi suntem singurul popor care ne „deochem”?

Pentru că ni s-au implementat atât de adânc aceste zicale și obiceiuri încă din copilărie, le trăim și le credem la o intensitate care ne afectează psihicul, astfel ne inducem acele stări sau situații.

Ce înseamnă mai exact toate aceste obiceiuri la nivel psihologic?

Acest lucru studiază și NLP, însă la un nivel mult mai detaliat, care te face să înțelegi de ce ți-a mers prost într-o zi în care ai spart oglinda. Acronimul NLP vine de la Neuro Linguistic Programming  din care, mot a mot înțelegem că se ocupă cu Programarea Neurolinvistică. Pe scurt înseamnă că fiecare persoană poate să-și conștientizeze barierele și să le elimine folosind corect o serie de tehnici. NLP te ajută să implementezi convingerile ca mod de combatere a gândurilor negative care te împiedică să îți duci cursul vieții armonios și prosper din orice punct de vedere: financiar, familial, din punct de vedere al relațiilor, al carierei…  

Unde și cum găsești training-uri pentru NLP?

Sunt multe programe unde îți poți dezvolta această latură. La noi în România putem găsi Institutul de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă. INLPSI are ca scop educarea psihicului tău și reușirea unei comunicări mai eficiente.

Cursul NLP se adresează tuturor persoanelor: tineri, adulți, persoane în vârstă chiar și copiilor cu dizabilități. 

În cadrul institutului se găsesc 3 tipuri de nivele de formare: NLP Practitioner Somato-Integrativ, NLP Master Somato-Integrativ, NLP Trainer  Somato-Integrativ.

Următoarea etapă sunt modulele somato-integrative pentru cei care doresc mai departe să profeseze pe această ramură, în funcție de ce nivel de formare au absolvit. Titulatura de pe diplomă astfel obținută este cu numele de „Trainer NLP INLPSI” . 

Și tu poți face parte din acest univers neurolingvistic programat, accesând site-ul celor de la INLPSI unde au evenimentele lor viitoare listate. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!