Acasa » St. Kitts si Nevis sau cum poti deveni cetatean intr-unul din cele mai exotice state

St. Kitts si Nevis sau cum poti deveni cetatean intr-unul din cele mai exotice state

Situat intre Atlantic si Caraibe, micul stat St. Kitts si Nevis ofera peisaje de vis, o clima fantastica si multe oportunitati de afaceri. Pentru ca din 2006 aplica programul “cetatenie prin investitii”, tot mai multi oameni cu bani, din zone nesigure si neprietenoase cu mediul de afaceri, sunt atrasi de acest colt de paradis.

A doua cetatenie, obtinuta in urma unei investitii, este calea sigura spre un trai mai bun, alaturi de familie. Tot mai multe tari ofera acesta posibilitate, tinand cont ca traim in era globalizarii si visul oricui este sa calatoreasca liber si sa faca afaceri neingradit. St. Kitts si Nevis e printre primele tari din lume care au inceput sa aplice acest program. Si judecand dupa numarul mare de cereri, din toate colturile lumii, il aplica in mod evident cu succes.

Cum se obtine cetatenia in St. Kitts&Nevis

Dintre tarile care acordau cetatenia in schimbul unei investitii, St. Kitts si Nevis are avantajul ca formalitatile decurg rapid, fara multa birocratie, precizeaza consultantii Citizenships.com, iar suma care trebuie plasata e mai mica decat in alte locuri. Obtinerea cetateniei dureaza doar intre 3 si 6 luni. Exista si o varianta mult mai rapida (Procesul de Aplicatie Accelerata) care dureaza intre 45 si 60 de zile, dar necesita costuri suplimentare.

Strainii care doresc sa obtina cetatenia in acest colt de paradis din Caraibe trebuie sa investeasca minimum 200.000 de dolari sau 400.000 de dolari intr-unul din proiectele guvernamentale de dezvoltare imobiliara. La aceasta suma se adauga o serie de taxe. Exista si optiunea unei donatii nerambursabile catre Fundatia de Diversificare a Industriei Zaharului – 250.000 de dolari – si o donatie catre Fondul de Dezvoltare Sustenabila de minimum 150.000 de dolari. Pentru o familie de 3 persoane, solicitantul trebuie sa contribuie, in total, cu 300.000 de dolari la Fundatia de Diversificare a Industriei Zaharului, iar pentru alti membri de familie cate 25.000 de dolari, indiferent de varsta.

Proprietatea imobiliara achizitionata ca investitie (cel putin 200.000 dolari) nu poate fi vanduta in primii sapte ani. Proprietatea imobiliara de minimum 400.000 de dolari, cumparata de la un dezvoltator aprobat de guvern, nu poate fi instrainata in primii cinci ani.

Beneficiile cetateniei in St. Kitts si Nevis

Printre beneficii, de mentionat cetatenia permanenta pe viata pentru solicitant si familia sa si pasaportul care asigura calatorii fara viza sau cu viza la sosire in peste 152 de destinatii, inclusiv toate tarile Uniunii Europene si Elvetia, Singapore, Hong Kong si Rusia.

Autoritatile din St. Kitts si Nevis fac verificari temeinice, pentru a se asigura ca doar strainii cu un trecut curat si care au obtinut banii in mod cinstit primesc cetatenie. Varsta minima pentru a depune cerere de cetatenie este de 18 ani.

Investitia in cetatenia in St. Kitts si Nevis este pe termen lung si foarte lung, daca ne gandim ca se transmite generatiilor viitoare. In plus, acest stat accepta cetatenia dubla, deci strainii care vor sa-si pastreze cetatenia initiala o pot face fara niciun fel de probleme.

In plus, e posibila diversificarea portofoliului de afaceri. St. Kitts&Nevis reprezinta una dintre cele mai infloritoare economii din toata zona Caraibelor. Pentru ca sunt aproape atat de Statele Unite ale Americii, cat si de Europa, cele doua insule, care formeaza acest stat reprezinta un punct comercial important. De asemenea, turismul si industria manufacturiera sunt in plin avant si vin aici sa investeasca ori sa infiinteze firme offshore oameni de afaceri din toata lumea, din China, pana in Europa sau Statele Unite.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!