Acasa » 11 activitati pentru zilele posomorâte

11 activitati pentru zilele posomorâte

Să vorbim despre ele, despre zilele posomorate, cu multă ploaie, ceață și lapoviță dar cu puțin chef in care dorința de a realiza diverse activitati este la cote minime.

Prima idee care-ți străbate gândul este ca in zilele posomorate să stai sub plapumă, evident, însă pe lângă tentația de a lenevi există o mulțime de alte activități interesante, de care nu te apuci în zilele obișnuite.

Ce zici de o carte, un film captivant sau de o cafea bună-bunuță, savurată în fotoliul preferat de lângă geam?

Pentru că farmecul din zilele posomorâte e definit prin activitati pe care sa le alegi, putem opta pentru o multitudine de variante:

 1. O carte bună. Oare mai ai timp în veșnica grabă a zilelor de muncă să mai pui mâna pe cartea preferată? Te-ai apucat mai demult s-o citești, dar semnul cela de carte tot nu se mișcă din loc? Acum e momentul să-ți continui ori să începi lectura mult așteptată. A citi o carte bună e de parcă ai sta de vorbă cu un om bun și deștept – înveți atâtea lucruri noi și petreci timpul din zilele posomorate.
 2. Fă curățenie. Fie că te-ai apucat de aspirat prin casă, ștergi praful, faci ordine în garderobă sau în lista de prieteni de pe Facebook, a face curățenie este mereu un lucru necesar. Când e ordine în lucrurile tale, e ordine și în gândurile tale. Chiar și psihologii recomandă acest exercițiu atunci când ești stresat, plictisit sau cauți soluția unei probleme.
 3. Apucă-te de călcat. Cu siguranță ai scos de la spălat niște haine pe care trebui să le calci. Profită de timpul ploios ca să scapi de vestimentația șifonată. Ca și ordinea prin casă, călcatul reprezintă una din activitati antistres.
 4. Gătește. Ce ai    bun  în frigider? Pune-ți șorțul și încearcă ceva nou – ceva la care te gândești demult, dar n-ai apucat să experimentezi. Dacă tot stai acasă și ai timp, de ce să nu te delectezi cu ceva gustos pe tine și pe cei dragi? Nu ai idee câtă satisfacție poți obține din acest proces creativ.
 5. New-look. Sfat valabil mai ales pentru domnișoare. Experimentează cu machiajul și coafura, îngrijește-ți corpul, delectează-te cu tratamente naturiste pentru a avea mereu un chip proaspăt, sănătos. Ochii, sprâncenele, părul, tenul și zâmbetul tău – fiecare element necesită îngrijire.
 6. Joacă-te. Fă un puzzle, încearcă un joc intelectual sau de societate împreună cu familia sau prietenii. Evadați din rutina zilnică, uitați de griji și fiți din nou copii. Mâine va fi mâine, dar astăzi savurați clipele de liniște și relaxare prin activitati placute.
 7. Fă-te comod. Delectează-te și alintă-te – trebuie s-o faci și pe asta din când în când! Fă o baie reconfortantă cu uleiuri esențiale care te vor ajuta să reduci din stresul acumulat. De asemenea, pentru un plus de energie, răsfață-te cu aromele bețioșoarelor parfumate.
 8. Dormi. Acest sfat este unul foarte ușor de urmat. Răzbună-te pe diminețile în care a primat necesitatea de a merge la job. Relaxează-te! Uite că și natura te îndeamnă să faci acest lucru, fiind unul din cele mai apreciate activitati.
 9. Bea un ceai. Trezește-ți simțurile cu o băutură caldă și aromată. Alegeți o băutură călduță și gustoasă. Invită-ți prietenii și stați la un pahar de vorbă. Împreună aceste zile posomorate vor trece mult mai vesel.
 10. Vezi un film. Caută o peliculă captivantă, care se potrivește cu starea ta de spirit și vremea de afară. În funcție de nivelul tău de romantism, poți opta pentru un film despre dragoste sau unul din care poți lua chestii utile. Alegerea este foarte mare – cu siguranță vei găsi ceva pe plac.
 11. Creează. Cu toții avem pasiuni și hobby-uri, activitati pentru care cu siguranță, nu întotdeauna găsim timp. In zilele posomorate o poți face! Scoate-ți chitara din dulap sau caietul cu versuri și așterne-ți pe hârtie gândurile și emoțiile. Din haos se nasc uneori lucruri geniale – ține minte!

Deci, in zile posomorate nu trebuie neapărat să dormi toată ziua, sunt o mulțime de activități captivante care pot să-ți aducă un pic de bucurie și relaxare în viața ta. Nu rata ocazia să faci ceva util și neobișnuit, chiar și pe timp de ploaie.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!