Acasa » 2012 – intre prezent si tendinte

2012 – intre prezent si tendinte

As dori sa-mi exprim interesul de a citi un articol pe tema “2012″ cu semnatura “Empower.ro”. Stiu, internetul abunda de tot felul de informatii si noua insine ne revine responsabilitatea de a discerne, dar Empower este un site caruia ii acord o mai intemeiata credibilitate. Momentan ma declar incorect/incomplet informata (or mai bine zis informatii contradictorii din diverse surse www nu-mi dau pace) si m-as bucura sa citesc pe Empower informatii vis-a-vis de acest topic, fie si doar tangential.

Am primit acest comentariu de la o cititoare, la inceputul anului. In primul rand, ma bucur ca Empower e considerat credibil – pentru ca este, cu adevarat. Teoria si practica oferita de zecile de autori acopera aproape tot ce tine de viata noastra… noi sa fim suficient de constienti sa le aplicam.

Si reciproca e valabila. Cititorii Empower sunt cu siguranta peste “utilizatorul mediu de internet”, preocupati de continua lor cunoastere de sine. Si, consider eu, suficient de maturi incat sa accepte unele realitati, sa recunoasca vremurile pe care le traim si sa se adapteze lor.

Asa ca, dupa acest “schimb de amabilitati” sa testam un pic ce spuneam mai sus: credibilitatea si maturitatea.

Pe unul din site-urile proprii, Lumea Reala, am scris deseori in ultimii aproape 2 ani si jumatate despre acest subiect. Ultima data mai pe larg a fost anul trecut in iunie. Spuneam ca sunt satul de viitor. Am exprimat acolo un punct de vedere pe care inca il mentin.

Sunt satul de 2012. Ca si cititoarea noastra, ma declar incorect/incomplet informat, situatie ce mi-a produs “saturatia”. Nu in sens de respingere a tot ceea ce se spune, ci mai mult in sens de “a lua cate putin din fiecare” si apoi “a ramane in prezent”. Da, sunt diferite evenimente in desfasurare, unele pot fi reale, altele inventate. Si orice ar fi, n-ar fi exclus ca in 2012 fenomenul „profetiei auto-implinibile” sa-si faca efectul.

Insa nimeni nu poate spune cu exactitate ce se va intampla in 2012. Ca va fi un dezastru de proportii (din cauze naturale), o iluminare brusca pentru planeta, altceva sau nimic – e greu de stabilit cu certitudine acum. De aceea, poate ar fi indicat sa nu luam acest an drept reper.

Ci, mai degraba, o perioada.

Perioada 2010-2020

Din punctul meu de vedere (si nu numai al meu) aceasta este perioada in care este aproape inevitabil ca evenimente de proportii sa se petreaca pe planeta noastra.

De ce? Intrucat una din modalitatile in care poti prevedea viitorul este prin a observa lucrurile care iau amploare.

Si putem observa pe Pamant trei tendinte principale, trei lucruri ce iau amploare in prezent (si care au crescut, treptat, in intensitate, in ultimii 100 de ani si indeosebi in ultimi 20):

  1. distrugerea si epuizarea resurselor Pamantului (aici vorbim si de modificarile climei);
  2. manipularea si controlul fiintelor umane (aici vorbim si de ascunderea unor informatii si tehnologii avansate);
  3. trezirea constiintei fiintelor umane.

Si sunt mari sanse ca in maxim 8-10 ani aceste trei mari tendinte sa se ciocneasca “pe fata”, cu efecte extrem de puternice asupra constiintei a tot ce exista pe pamant.

Cine stie, poate ca va fi o catastrofa de proportii la nivel planetar. Fie din cauze naturale (furtuna solara devastatoare – sau un cataclism revelat de a treia profetie de la Fatima), fie determinata de mana omului (un razboi). Fie o revolta, o trezire puternica a maselor impotriva sistemului Noii Ordini Mondiale pe care nimeni nu se mai oboseste sa il ascunda. (Iar la noi se mai prevede si un cutremur…)

Sau, cine stie, criza economica se va sfarsi, va urma o perioada de crestere reala, planeta va inflori, saracia si nedreptatile vor fi de domeniul trecutului – datorita “iluminarii” din 2012 sau altor cauze ce nu au nici o legatura cu asta.

Sau poate ca nu va fi absolut nimic din toate acestea – si peste 10 ani imi veti spune ca am fost naiv ca am crezut ca un lucru de proportii (rau sau bun) se va intampla.

Insa a crede ca e pe cale sa se intample ceva nu inseamna sa stai si sa astepti ca acel ceva sa se intample. Inseamna sa nu ignori deloc toate aceste “previziuni” – tendinte. Ci doar sa iti regandesti viata in contextul lor traind totusi “in prezent”.

Sa iti deschizi larg ochii si urechile pentru a vedea ce se intampla permanent, pentru a fi in contact cu modul in care aceste tendinte avanseaza si sa iti ajustezi viata in concordanta.

Nu iti este de niciun folos sa stabilesti de la inceput „toate acestea sunt niste prostii, nu mai intereseaza, eu traiesc cum am chef”. Poti sa o faci, bineinteles. Doar spun ca nu iti este de folos asta nici daca nu se intampla nimic si cu atat mai putin daca se intampla.

Ce putem face pentru a ne adapta la tendinte traind in prezent? Mai vorbim despre acestea la comentarii si intr-un articol viitor.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

20 de răspunsuri

  1. Se vor intampla toate cate ai spus si chiar mai mult de atat(si cele bune si cele care nu ne plac).Insa se vor inatmpla pe parcursul mai multor ani. Personal – nu cred ca se va intampla ceva anume/special pe 21.12.2012. Cred ca se vor intampla multe din cele care nu ne plac pana atunci (dupa 11.09.2001 se tot intampla cele care nu ne plac si noi toti indiferent de varsta si colt de lume nu mai avem liniste).
    De-a lungul istoriei umanitatii au existat perioade de razboi, perioade de liniste, perioade de civilizatie si perioade de distrugere (istoria pe care o invatam cu totii, indiferent in ce colt de lume, ascunde dintotdeauna adevaratul trecut, adevarata istorie; ne sunt prezentate doar franturele; ura si razboaiele poate se datoreaza si acestor franturele).
    Toate se intampla in „timp”;nu cred ca se va intampla ceva din exterior care sa determine ceva in interior pt noi toti peste tot in lume in acelasi timp; chiar si Atlantida era doar un loc.

  2. e asa „fabricata” povestea asta! mai tineti minte de o profetie pentru 10.10.2010 ? stati sa vedeti ce profetii vor fi pe 11.11.2011!

    da’ de profetiile cu anul 2000 va mai amintiti?

    apropo, si 2012 va fi dupa ce calendar? chinez? nord coreean?

    ce nuintleg este de ce au asa succes profetiile apocaliptice in schimb cele care tin de belsug, pace si stabilitate nu sunt vanturate de nimeni…probabil ca nu se vand bine! :D

  3. Cristina – asa e, se pot intampla aceste evenimente pe parcursul mai multor ani. E posibil ca macar unul sa se intample in urmatorii 10 ani – insa cu siguranta acestea se vor intampla in urmatorii 100 sau 1.000 de ani (nu ca asta ne-ar mai interesa direct hihi). Toate se intampla in ‘timp’, cum spuneai – oricat de ‘indelungat’ ar fi acel timp.

    9vieti – da, e posibil ca multe din previziunile (bune sau rele) pt. 2012 sa fie fabricate cu anumite interese. Uite inca o previziune de care am uitat sa mentionez – cea cu ‘apocalipsa financiara’ :

    http://www.gandul.info/international/2012-sfarsitul-financiar-al-lumii-asa-cum-o-stim-5751305

    De asta spuneam ca sunt satul de atatea informatii contradictorii. Ele nu trebuie neglijate, intrucat nu e nevoie sa citesti manipularile din presa pentru a realiza ca lucrurile se accelereaza si se schimba incet pe planeta. Si ciocnirea celor 3 tendinte e inevitabila la un moment dat (eu am zis in 10 ani ; dar daca va fi vorba de 20, 30 50 sau mai mult, e acelasi lucru – majoritatea oamenilor oricum nu sunt pregatiti si vor fi luati ‘ca din oala’…)

  4. Cert este ca ne asteapta anumite transformari ale pamantului, ale planetei pe care locuim. Au fost multe previyiuni despre schimbarea polilor magnetici, dar sunt si dovezi certe ca sunt schimbari ale campului magnetic… In acest martie 2010 sunt schimbari ale magnetismului, pana la schimbarea polilor mai este… Emil Streinu, intr-o emisiune a sa a spus ca de 3 ani albinele sunt perturbate si nu mai gasesc drumul spre stup. Multi crescatori de albine au sesizat aceasta dezorientare a albinelor. A mai spus si ca anumite specii de pasari sunt dezorientate. Se stie ca albinele si pasarile se orienteza cu ajutorul unui simt am magnetismului. Perturbatia lor comportamentala indica o perturbatie a magnetismului planetar.

  5. Radu – categoric vor fi transformari, probabil chiar in viitorul foarte apropiat. Daca punem la socoteala si furtuna solara puternica destul de probabila…ecosistemul se va da peste cap si mai mult…

  6. @Radu stanciulescu
    domnul meu, realizati oare ce insemana o perturbare a campului magnetic al pamantului? realizati oare ca acest camp magnetic este generat de miscarea miezului lichid si fierbinte al Pamantului si ca acest miez are o inertie uriasa? realizati aore ca pentru a invinge acesta inertie ar trebui ca Pamantul sa se opreasca in loc si sa se invarteasca in sens invers o gramada de timp???

  7. Incercati sa deviati discutia! orice modificare majora a campului electromagnetic al pamantului vine din modificarea miscarilor miezului magnetic. pot aparea doar unele fluctuatii datorita campului electomagnetic al soarelui.
    Inertia acestui miez magnetic este ENORMA si se poate schimba doar prin modificari uriase ale modului de deplasare al Pamantului sau modificari uriase ale campului electromagnetic al Soarelui.

  8. @9vieti
    Acum chiar deviez discutia :) , nu inainte de a-mi cere scuze cititorilor…
    Vorbesti de un miez magnetic al Terrei? Esti sigur ca Terra, planeta noastra albastra, are un miez? Sunt deja teorii care spun ca Terra este goala in interior. Eu personal, nu le consider teorii credibile… trebuie dovezi.
    Recomand emisiunea lui Emil Streinu: „Conspiratia tacerii”.
    Dupa cum poti vedea de aici:
    http://dececum.blogspot.com/1999/01/29102009.html
    emisiunea se numea „Teoria Pământului gol”… si tine cont: Streinu este general de armata, in activitate… nu-i pensionar :) !

  9. @Radu Stanciulescu
    din pacate domnul Streinu a mers cam prea mult pe partea senzationala a acestor mituri si nu prezinta credibilitate.
    intre un general si o suma de astronomi, geologi si fizicieni parca i-as prefera pe acestia din urma. (alegerea mea nu reprezinta o obligatie ptr nimeni altcineva.)

    @ Marius Stan

    ar fi interesant de vazut si comunicatul original al NASA.

  10. Foarte bun articolul. Si eu m-am saturat pana peste cap de 2012 asta. Pana la urma chiar nu stim ce va fi si cand va fi si daca va fi. Eu am ales sa traiesc in prezent :)

  11. mai devreme sau mai tarziu,,profetiile se vor implinii,,,,,nu cum vrem noi ci cum trebuie sa fie,,,,,,,dezbatand subiectele nu facem alceva decat sa improvizam sau intuim unele lucruri,,,in cele mai rele cazuri sa aducem panica in viata noastra,,de ce ar trebui sa ne temem de unele dezastre???asa nu putem sa ne vedem de viata,,,,este lasat ca omul sa munceasca ca si pt 1000 de ani,,dar spiritual sa fie pregatit sa moara maine,,,daca esti impacat cu dzeu si nu esti egoist de ce sa te temi de ziua de maine?????????ce o fii o fii,,,,,noi trebuie sa ne vedem de viata,,,,,sa prosperam in mai bine,,o viata implinita tuturor

  12. Am scris o continuare a acestui articol :
    http://www.lumeareala.ro/2010/04/13/viitorul-e-tot-mai-aproape-dormim-sau-ne-trezim-/

    Eu nu am vorbit despre nici un ‘comunicat original’ al NASA (dupa ei, in Univers exista doar bacterii, n-au gasit nici un ET desi astia misuna in voie…dar in fine…”nu sunt informatii oficiale, nu exista”…)

    Iata un link de pe site-ul NASA (mai vechi).
    http://www.nasa.gov/vision/universe/solarsystem/10mar_stormwarning.html

    Se pare ca a mai fost o informare prin 2009 de care s-a tot vorbit la vremea respectiva in ziare.

    http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-5523135-video-2012-furtuna-solara-puternica-putea-afecta-grav-infrastructura-mondiala.htm

    (articolul are si un link la un raport NASA si un video).

    Cat de credibile sunt sau nu – asta e la latitudinea fiecaruia sa hotarasca pentru el (desi, cu manipularea prezenta, nu stii in ce masura poti avea incredere in informatii ‘oficiale’ – mai credibili par ‘underground’-ul si ‘whistleblower’-ii). Nu se vorbeste despre ‘distrugerea Pamantului’ datorita furtunii solare – ci doar despre intreruperea telecomunicatiilor (ce poate fi destul de devastatoare si ea). Si, asa cum spunea link-ul din National, nimeni nu spune nimic despre efectele asupra sistemului bio-electric uman. De ce oare ?

    (continuarea in articolul de pe Lumea Reala de mai sus).

  13. Se inmultesc informatiile despre preconizatele furtuni solare puternice de peste 2-3 ani si posibilele lor efecte oarecum ‘devastatoare’ asupra civilizatiei super – tehnologizate asa cum o cunoastem noi. Oare asta sa fie schimbarea lumii din 2012, apocalipsa cu focul venit din cer …alte profetii care converg spre acest timp ? Poate ca da, poate ca nu….sa vedem…

    http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/nasa-avertizeaza-urmeaza-furtuni-solare-de-proportii-546855.html

  14. Referitor la articolul prezent, si cel de pe lumeareala.ro, doresc sa afirm ca sunt una dintre acele persoane care crede ca ceva se va intampla. Nu demult am urmarit un documentar pe net referitor la 2012, la ce se crede ca o sa se intample, si am ajuns la concluzia ca nu putem decat sa presupunem fel si fel de scenarii. Tot in acel documentar a fost intervievat sa zic asa un lider dintr-un trib mayas (ca practic de la profetia lor a plecat aceasta isterie cu 2012) si spunea ca practic un ciclu se va incheia si va incepe un altul. Personal cred ca in 2012 se va produce un fenomen care ne va schimba radical, si tind sa cred ca va fi o furtuna solara de mare amploare in care se vor produce multe modificari substantiale in ceea ce priveste modul de viata al multora, si anume, lumea va intra intr-o mare bezna. Si ce inteleg prin bezna!? Bezna la propriu, lumea va incepe sa puna accent si pe spiritualitate nu numai pe tehnologie, lumea a devenit prea dependenta de bani si tehnologie iar din punct de vedere spiritual a uitat sa evolueze.
    Tot aici vreau sa recunosc ca sunt adeptul teoriei conspiratiei (teoria conspiratiei te ajuta sa nu iti adoarma ratiunea si sa fii condus precum o vita si sa iei totul de bun), si de ce spune asta? Pentru ca marii lideri ai natiunilor puternice deja stiu despre realele amenintari ce vor urma in 2012, parerea mea este ca ar trbui sa incepem sa ne indreptam si spre partea spirituala si sa incepem inca de acum sa ne obisnuim cu ce va sa vie…

  15. Andrei – multumesc pt comentariu (apropo de ‘teoria conspiratiei’, David Icke spunea „Teoria conspiratiei inseamna 100% conspiratie si 0% teorie). Si eu cred ca ceva major se va intampla in urmatorii 2-3 ani (furtuna solara, dezastru, iluminare sau altceva) – si din pacate omenirea nu prea e pregatita pt nimic din astea…Dar sa vedem…noi lucram si ce va fi, va fi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!