Acasa » 3 lucruri de care să ții cont când alegi mașinile din flota firmei

3 lucruri de care să ții cont când alegi mașinile din flota firmei

Atunci când ai o companie care necesită existența unei flote de autoturisme, modul în care alcătuiești această flotă trebuie să fie cât se poate de responsabil și să aibă în vedere toate aspectele prin care alegerile tale vor influența activitatea firmei. Trebuie să iei în calcul că mașinile sunt un adevărat ambasador al firmei și vor influența foarte mult imaginea pe care compania ta o va avea în ochii partenerilor. Totuși, pe lângă aspectul acesta, flota auto a companiei tale are și alt impact asupra firmei, îndeosebi la nivel financiar. De ce trebuie să ții cont atunci când alcătuiești flota auto? 

Gândește practic

Înainte de a lua în calcul impactul pe care autoturismele companiei îl au asupra imaginii acesteia, primul aspect de care trebuie să ții cont înainte de a le achiziționa este reprezentat de scopul pentru care cumperi mașinile și modul în care ele vor fi utilizate. În această privință, trebuie să acorzi o mai mare importanță elementelor ce țin de caracteristicile referitoare la tipul, dimensiunile ori consumul autoturismelor. Dacă vei folosi mașinile doar pentru a sprijini angajații să se deplaseze la diverse întâlniri de afaceri, atunci poți opta pentru autoturisme obișnuite, însă dacă vrei să folosești mașinile în scopuri de transport, cu siguranță vei avea nevoie de dubițe sau, în tot cazul, autoturisme mai mari. Un SUV poate fi și el util la transportul de mărfuri, dacă dimensiunile acestora nu sunt foarte mari. Autoturismele de dimensiuni mari vor solicita și un consum de combustibil mai ridicat, astfel că nu este recomandat să apelezi la SUV-uri decât dacă chiar ai nevoie de latura lor practică. Cu cât suprafața care va fi acoperită de autoturisme este mai mare, cu atât consumul lor trebuie să fie mai convenabil, pentru că riști să se creeze o cheltuială destul de importantă. Așadar, înainte de orice alt aspect, esențial rămâne să ai în vedere scopul practic pentru care apelezi la autoturisme în activitatea companiei tale. 

Ține cont de siguranță

Atât siguranța fizică a angajaților care vor conduce mașinile, cât și siguranța financiară a firmei tale sunt elemente la care trebuie să fii foarte atent atunci când alcătuiești flota auto a companiei. Alege autoturisme produse de branduri care să garanteze calitatea și longevitatea mașinilor, precum o fac americanii de la Ford. În cazul în care alegi să optezi pentru acest brand, recunoscut pentru fiabilitatea autoturismelor produse, poți apela la un dealer Ford din București, în așa fel încât să beneficiezi și de oferte speciale pentru firma ta. După ce ai identificat opțiunile cele mai bune, în raport cu siguranța pasagerilor și a șoferului, poți face un pas în plus prin a alege un plan de asigurare bun pentru toate mașinile companiei. Este posibil ca această investiție să fie destul de costisitoare, dar pe termen lung vei avea de câștigat foarte mult, îndeosebi în ceea ce privește încrederea propriilor angajați în ceea ce le poate oferi compania. Aceștia se vor simți apreciați dacă au ocazia să conducă mașini sigure și să fie protejați și de asigurări sănătoase. 

Imaginea contează

Chiar dacă dotările autoturismelor nu sunt atât de importante atunci când acestea sunt folosite în scopuri de business, o flotă auto modernă și cu dotări superioare celor de bază va aduce plusuri atât la nivelul imaginii firmei în rândul partenerilor, cât și în privința impresiei angajaților. Aceștia din urmă vor fi fără îndoială satisfăcuți de posibilitatea de a conduce o mașină modernă, confortabilă și cu multe dotări. De asemenea, ei vor trata cu mai multă atenție autoturismul de muncă, ceea ce îi poate prelungi acestuia durata de viață și poate evita apariția unor probleme produse de neglijență sau neatenție venită din partea șoferului. Tot prin intermediul mașinilor, poți promova compania prin aplicarea de colante sau stickere care să amintească de brandul firmei tale. Totuși, asigură-te că respecți toate prevederile legale înainte de a apela la astfel de accesorii. Mașinile din flota auto a companiei tale nu trebuie să fie toate la fel, iar distribuirea lor în rândul personalului trebuie să se facă ținând cont și de rolul care îi revine fiecărui angajat care va primi un autoturism.

Alcătuirea flotei auto a unei firme nu este un proces simplu de îndeplinit, dar poate fi mult simplificat dacă nu pierzi din vedere cele mai importante repere: practic, sigur și de efect. 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!