Warning: Constant AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 130

Warning: Constant SECURE_AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 131

Warning: Constant LOGGED_IN_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 132

Warning: Constant NONCE_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 133

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 45

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 46

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 47

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 48

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 49

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 50

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 51
Rolul comunicatelor de presa in dezvoltarea afacerilor
Acasa » Rolul comunicatelor de presa in dezvoltarea afacerilor

Rolul comunicatelor de presa in dezvoltarea afacerilor

Multa vreme comunicatele de presa au fost folosita exclusiv de companiile mari, care comunicau constant. Insa, treptat, si companiile mici au adoptat tehnicile care tin pe PR si au devenit mai vizibile prin intermediul acestor forme de comunicare si promovare.

Astfel, comunicatul de presa a ajuns sa fie o resursa neprețuită pentru întreprinderile de toate dimensiunile, pentru ca e o modalitate simplă si eficientă de a comunica noutati legate de proiectele si parcursul companiei. 

Odata cu aparitia si dezvoltarea internetului, urmatorul pas a fost diseminarea informatiei in mediul online, cu o rapiditate specifica si din ce in ce mai mare.

Faptul ca acum poti publica aceste materiale oriunde pe internet iti ofera un avantaj enorm in ceea ce priveste procesul de pentru afacerea ta. Gandeste-te o secunda, atunci cand un om are nevoie de o informatie, ce face in primul rand, in ziele de azi? Intra pe Google si cauta detalii. Cum te poate ajuta pe tine acest comportament? Simplu: te poti promova online pe site-urile partenere Google si pe site-urile de stiri, iar cand oamenii vor cauta informatii sau detalii despre compania ta sau despre serviciile pe care le oferi tu, te vor gasi mult mai rapid si vor capata incredere in tine, daca apari pe diverse site-uri cu autoritate. 

Ce trebuie sa contina un comunicat de presa

Specialistul in comunicare si PR trebuie sa stie cum sa realizeze un astfel de comunicat, pentru ca el sa fie preluat de cat mai multe agentii de stiri si de site-uri de informare. Sau poate ca iti scrii chiar tu comunicatul de presa. Ei bine, pentru ca acesta sa atraga atentia si sa ofere cat mai multa vizibilitate companiei tale, trebuie sa fie redactat intr-un anumit fel. 

Iata un formular agreat general de companiile de stiri internationale despre cum se realizeaza un comunicat si cateva sfaturi oferite de specialistii Forbes.com.

 • comunicatele de presa ar trebui sa aiba o incarcatura de 400 – 600 cuvinte. 
 • orice comunicat de presa trebuie sa incapa pe o foaie A4. 
 • atrage atentia prin titlu – titlul reprezinta 80% din importanta unui comunicat de presa – Forbes declara ca „titlul comunicatului tau de presa ar trebui sa fie un comunicat de presa in sine” – acesta nu are voie sa depaseasca mai mult de 7 – 10 cuvinte, in care sa prezinte exact despre ce este vorba si sa atraga cititorul sa isi doreasca sa citeasca mai mult. 
 • urmeaza lead-ul, paragraful principal de text – acesta trebuie sa prezinte generalist informatia si sa raspunda la intrebarile: CINE, CE, UNDE, CÂND. Pentru o mai buna focusare se pot folosi caractere bold pentru acest paragraf. 
 • scrie 3 – 4 paragrafe care sa detalieze informatia din lead – sa raspunda la intrebarile DE CE, CUM. 
 • ofera datele tale de contact – aceasta este a doua cea mai importanta parte a unui comunicat. Oamenii trebuie sa stie pe cine sa sune, la cine sa apeleze, daca au nevoie de mai multe informatii.

comunicat de presa

Iata si cateva sfaturi specifice de la specialistii Forbes

 • comunicatele de presa ar trebui sa trateze doar teme care sunt demne de a fi prezentate ca stiri – „scrie doar atunci cand ai ceva interesant de spus.” 
 • scrie succint, nu folosi fraze lungi si complexe. 
 • gaseste modul de abordare potrivit – fie incepe comunicatul cu un citat, fie personalizeaza comunicatul de presa pentru fiecare companie in parte, facand astfel imposibila trecerea sa cu vederea. 
 • daca prezinti un produs nou prin comunicatul tau de presa, in paragrafele de dupa lead prezinta beneficiile acelui produs intr-o maniera atractiva.
 • incearca sa contextualizezi informatiile tale. Ofera o solutie prin comunicatul tau de presa la o problema care a tinut titlurile tuturor ziarelor in ultimele zile. 

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.