Acasa » 3 sfaturi pentru echilibru intre viata personala si cariera

3 sfaturi pentru echilibru intre viata personala si cariera

Lucrurile simple sunt cele care au, in mod neasteptat, cel mai mare impact atunci cand vorbim despre cariera. Evolutia profesionala, un mediu de lucru sanatos, mai ales dupa pandemie, si o comunicare eficienta sunt posibile intr-un spatiu de lucru inovativ. Exista cateva aspecte care ne pot propulsa in cariera si care, daca sunt exersate corect, formeaza disciplina, productivitate si aduc rezultate concrete. Iata cateva idei de care sa tii cont atunci cand vrei sa cresti si mai mult la locul de munca:

Echilibrul intre viata profesionala si cea personala 

Conceptul de echilibru intre personal si profesional nu mai este un cliseu, ci o reala posibilitate, incepand cu locul de munca. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesara o regandire a experientei de lucru. Noi concepte de real estate, precum YUNITY Park, vin in sprijinul unei experiente adaptate stilului de viata actual, ghidat de echilibru si securitate in munca. Astfel de idei, asa cum spune si fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor, au menirea de a aduce impreuna cultura sociala locala si cea corporativa intr-un spatiu unic. 

Atunci cand spatiile de la locul de munca permit acest lucru, interactiunea dintre colegi se desfasoara intr-un mod natural. Mergand mai departe, aceasta atitudine contribuie la o crestere a coeziunii la birou si la productivitate pe termen lung. Cand acest tip de atitudine constructiva este o constanta a fiecarei zile, jobul propriu-zis se transforma intr-o oportunitate in cariera, construita in spatii prietenoase cu natura.

Obiceiuri dobandite in scoala

Detaliile care fac diferenta sunt de cele mai multe ori si cele pe care ar trebui sa ne concentram. Ca adulti, avem tendinta de a ignora obiceiuri care in realitate ne cresc productivitatea. Pe cat de simple, pe atat de benefice, rutinele dobandite in scoala se pot aplica fara ezitare si in viata profesionala. Astfel, respectarea pauzelor si a timpilor de lucru, impreuna cu o buna organizare aduc rezultate benefice pe loc, deoarece cresc productivitatea. 

De asemenea, intr-un mediu de lucru ce poate fi solicitant este vital sa iti mentii concentrarea si sa nu te lasi atras de platformele de socializare care sunt consumatoare de timp si iti vor distrage atentia un timp indelungat de la treburile tale. 

O atitudine constructiva se refera si la acceptarea esecului si la invatarea constanta din astfel de momente ce nu trebuie sa te doboare, ci sa iti contureze o forta interioara temeinica. In plus, tocmai pentru a putea gestiona fiecare zi cu succes si pentru a nu lua lucrurile personal trebuie sa avem grija si de sanatatea mintala. Acest lucru se realizeaza tocmai prin echilibrul intre viata personala si profesionala, printr-un mediu sanatos si atitudini constructive.  

Investitia in hobby-uri 

Nu degeaba se spune ca facem cel mai bine lucrurile care ne sunt cu adevarat dragi. Hobby-urile nu mai sunt de mult la nivelul activitatilor ce pot fi facute doar acasa, ci s-au upgradat pana la nivelul la care pot fi chiar incluse in CV-ul tau. Un hobby te poate recomanda pentru jobul tau de vis sau te poate propulsa in cariera pe care deja o ai. Trebuie sa ai in vedere ca hobby-ul tau trebuie sa se potriveasca fisei postului, altfel nu va fi relevant in CV. 

Printre cele mai populare hobby-uri se regasesc voluntariatul, ciclismul, sporturile in echipa, dansul sau campingul. De aici pot pleca o multime de idei pentru teambuildinguri, iar un team leader eficient va sti ca poate sa imparta unele sarcini in functie de competentele dobandite de angajat in timpul liber. Daca inca nu ai avut curajul sa investesti mai mult timp pentru a face ceea ce iti place, acum este momentul. 

Evolutia fireasca a pietei muncii ne face sa fim mai creativi, mai dezinhibati si totodata mai eficienti la fiecare pas. De aceea, luand in considerare sfaturile de mai sus, putem transforma fiecare zi obisnuita la job intr-o intreaga insiruire de experiente care sa ne propulseze in cariera. Intr-un mediu sanatos de lucru, care incurajeaza viata sociala, evenimentele si cultura, evolutia este concreta si vizibila.

Sursa Foto: https://www.genesisproperty.net/portofoliu/novo-park/

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!