Acasa » 5 meserii profitabile care nu necesita o diploma de absolvire

5 meserii profitabile care nu necesita o diploma de absolvire

Daca ar fi sa ne gandim la jobul de vis, cei mai multi dintre noi ne-am duce cu gandul, probabil, catre un loc de munca intr-o multinationala. Principalul motiv pentru care ne-am contura astfel imaginea jobului ideal? Desigur, partea financiara. Surprinzator, insa, in ultima perioada incep sa fie la mare cautare meseriile care nu necesita neaparat studii superioare sau de specialitate. Astfel, nu ar trebui sa ne mire faptul ca un bucatar profesionist poate sa castige chiar mai bine decat un profesor universitar! Daca esti interesant sa afli care sunt acele meserii profitabile care nu necesita o diploma de absolvire, vezi un TOP 5!

Conducator auto

Soferia este una dintre cele mai bine platite meserii, chiar daca multi dintre noi ne temem de stresul generat de condusul prin oras la orele de varf. Oricine este pasionat de sofat, poate sa isi monetizeze pasiunea fara sa parcurga nenumarate cursuri. Transportul de persoane sau de marfuri este o alternativa mai ales pentru barbati, iar salariile care rasplatesc aceasta munca pot ajunge, lunar la 3.000-4.000 de lei net. Detinatorii de permise auto categoria C sau C+E sunt, se pare, cei mai avantajati, deoarece pot obtine un job in domeniul transportului de marfa, in timp ce pentru transportul de persoana este necesara obtinerea carnetului de conducere categoria D.

Model online

Jobul de model online reprezinta o alegere pentru care opteaza in special tinerele care isi doresc sa castige banii necesari pentru a se intretine singure si pentru a nu mai depinde de parinti. Ofertele de angajari videochat promit castiguri de cateva mii de euro lunar, iar beneficiile nu se opresc aici. Anumite studiouri, precum Glamour Studio, ofera modelelor bonusuri si premii lunare, in functie de performantele pe care acestea le au. Desi angajatorii cauta, in general, fete care cunosc limba engleza, nu este necesara o diploma de absolvire de studii superioare pentru a ocupa un astfel de post.

Manager de transport

Ramanem in zona domeniului transportului si iti prezentam o alta meserie care iti poate aduce venituri demne de luat in considerare. Meseria de manager de transport si de distributie presupune coordonarea celor doua activitati anterior mentionate, asigurand un cadru legal pentru desfasurarea lor. O persoana cu studii medii poate ocupa un astfel de post iar castigurile medii anuale sunt de aproximativ 90.000 de dolari.

Alpinist utilitar

Pasiunea pentru sporurile extreme si dorinta de adrenalina te transforma in candidatul ideal pentru meseria de alpinist utilitar. De regula, acest tip de job este ales de catre locuitorii zonelor montane, insa disponibilitatea de relocare poate aduce oricui opteaza pentru o cariera “la inaltime” beneficii financiare nu mai mici de 3.000-3.500 de lei. De asemenea, serviciile unui alpinist utilitar sunt solicitate si in orase, pentru efectuarea diverselor lucrari realizate la nivelul fatadelor cladirilor rezidentiale.

Manichiurista/pedichiurista

Un job ideal pentru femeile pasionate de frumos este cel de manichiurista/pedichiurista. Fara studii superioare si, de multe ori, chiar si fara existenta unui atestat in domeniu, o angajata poate fi renumerata cu aproximativ 2.500 ron pe luna. La aceasta suma se adauga, desigur, tips-ul, iar salariul de baza poate fi majorat in functie de experienta si de angajator. O alta solutie profitabila este reprezentata de practicarea independenta a acestui job, fara a colabora cu un salon de infrumusetare.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!