Acasa » 5 oportunitati ascunse intr-o criza

5 oportunitati ascunse intr-o criza

Cei mai multi oameni care pornesc in procesul de explorare a propriei vieti gasesc relativ usor lucrurile care conteaza pentru ei. Le e putin mai greu sa analizeze discrepanta intre lucrurile care conteaza si modul in care traiesc efectiv, si ceva mai greu sa gaseasca explicatii pentru motivul pentru care se intampla acest lucru.

Dar cel mai greu le este sa micsoreze sau sa elimine aceasta discrepanta. Despre schimbare este usor sa vorbesti dar mai greu sa o realizezi. Cel mai greu de depasit este inertia.

Cei mai puternici catalizatori ai schimbarii sunt crizele personale sau profesionale ca moartea unei persoane dragi, o boala, un esec in afaceri, pierderea jobului sau un divort. Nimeni nu-si doreste o criza care te stoarce nu doar de timp, energie si bani dar de multe ori de sanatate, incredere si poate chiar reputatie. Dar crizele imping oamenii sa isi re-exemineze angajamentele.

O criza ii face pe oameni sa isi dea seama ce conteaza cu adevarat.

In cele din urma, crizele sunt re-amintiri ca nu suntem omnipotenti sau nemuritori si ca nu putem sa ignoram lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru noi. Obiectivele sunt importante fara indoiala, dar ce te impiedica sa mirosi florile de pe marginea drumului?

O criza forteaza oamenii sa ia decizii.

In timp ce unii oameni nu vor sa isi ia angajamente datorita sentimentului de captivitate pe care un angajament il imprima, altii evita complet sa isi ia angajamente. O criza de cele mai multe ori va demola strategia de evitare a angajamentelor. Pierderea jobului sau un refuz de a fi promovat pot fi catalizatorul pentru a explora ce vrem sa facem cu adevarat in vietile noastre.

Crizele pot anula angajamente invechite.

O criza in viata unei persoane este asemanatoare unei clauze de forta majora intr-un contract – toate prevederile initiale sunt anulate datorita unor evenimente incontrolabile si neprevazute. Este situatia in care poti “re-negocia” relatii sau angajamente avand intelegerea celeilalte parti.

Crizele imping oamenii sa isi goleasca agendele.

Intalniri de afaceri, deplasari in tara si strainatate, testari de produse, planuri de marketing, toate devin mult mai putin importante cand tu sau o persoana draga tie sufera de o boala care necesita atentie.

Crizele te pot ajuta sa iesi din capcana succesului.

Foarte multi oameni se simt captivi propriului succes. Un esec la job, desi fara indoiala dureros, poate fi si eliberator. Sunt tot mai multe persoane in domeniile financiar sau vanzari, care au succes deosebit si venituri generoase.

Dar toate astea vin cu un pret: un consum de energie foarte mare, timp indelungat petrecut pe drum sau departe de familie, boli profesionale, etc. Iar pentru faptul ca miza “de pierdut” este atat de mare o renuntare voluntara este putin probabila.

Dar in cele mai multe cazuri, crizele sunt consecinta unor factori conjugati care s-au acutizat in timp si au ramasi netratati. De aceea un mod mai bun de a ne imbunatati viata este sa facem schimbari mai mici si progresive intr-un mod constient si consistent.

Probabil ca ai dori sa stii mai multe. Iti recomand cu maxima caldura evenimentul Serile AS de miercuri, 21 ianuarie, de la ora 18:30, numit Altfel de ISO – Managementul Calitatii Vietii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Nu am gasit detaliile pecuniare pentru serile AS. Se pot da mai multe informatii in acest sens? Multumesc!

  2. F faine premisele aduse in prim plan de tine! :)

    Inchin pentru criza :D

    PS: Cei puternici sunt cei care ajung sa atinge aceste „lucruri” si cand nu este criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!