Acasa » Mentine flacara aprinsa in proiectele tale!

De curand, in timpul unei conversatii foarte interesante, mi-a fost servita pe tava o idee geniala, foarte practica, pe care ti-o voi dezvalui in acest articol.

In primele sesiuni de coaching pe care le fac cu clientii mei, ii sprijin prin a-si identifica care sunt prioritatile care le fundamenteaza alegerile de viata, la momentul prezent.

De foarte multe ori, in timpul acestui proces de constientizare a lucrurilor care sunt cu adevarat importante in viata lor si care, daca ar fi onorate si respectate, ar duce la mai multa relaxare, implinire, bucurie, cresterea eficientei si a productivitatii, ma confrunt cu o resemnare de genul: „sunt atat de multe: familie, educatie, spiritualitate, cariera, prieteni, sanatate, hobby, dezvoltare personala – nu am timp pentru fiecare, desi mi-as dori si sunt constient ca toate ar creste calitatea vietii mele.”

Pana de curand, reuseam sa inteleg foarte bine aceasta afirmatie pentru ca si eu experimentam din plin lipsa timpului, multitudinea de lucruri pe care le am de gestionat ca viata mea sa functioneze.

Ca sa iti faci o idee mai clara, am sa iti spun despre mine ca sunt o tanara mamica, am doi baieti mici, pana in 4 ani, sunt pe punctul de a finaliza o formare in coaching, sunt implicata in proiecte de voluntariat precum Empower, Coaching Support Grup, am o colaborare de 3 ore pe zi in industria coachingului, sunt preocupata de dezvoltare personala, sanatatea si aspectul fizic ocupa un loc destul de important in viata mea, prietenii si interactiunile umane sunt cele care ma hranesc cu foarte multa energie si buna dispozitie, dezvoltarea partii mele sprirituale este cea care ma sprijina sa ma conectez cu mine insami si… cu siguranta mai sunt si alte lucruri in viata mea pe care e necesar sa le fac…

Intuiesc ca te recunosti si tu intr-un astfel de tablou, cu o multitudine de lucruri de gestionat si prea putin timp de a investi in toate.

Acum vine idea geniala. Cum sa faci, zi de zi, sa onorezi acele aspete importante din viata ta pentru ca atunci cand vine seara si faci un scurt rezumat al zilei ce tocmai a trecut, sa te simti impacat cu tine insuti?

Simplu, mentine vie flacara in proiectele importante

Raspunsul este teribil de simplu: intretine flacara vie in toate proiectele tale importante!

Poate sunt zile in care proiectele de la munca iti acapareaza 90%, dar daca esti constient ca viata ta mai cuprinde si altceva decat activitatile de la birou, ca exista si alte aspecte personale importante in care daca te-ai implica, ar creste multumirea ta interioara si fericirea.

Poate ca atunci ai putea sa urmezi aceasta recomandare: aloca cel putin 5 minute pentru fiecare aspect important din viata ta si in acele 5 minute propuneti sa faci un pas, cat de mic, pentru proiectul tau.

Acest lucru te va ajuta sa pastrezi flacara aprinsa in interiorul tau, sa fii mereu conectat, sa declari Universului ca si celelalte aspecte din viata ta sunt importatante si conteaza pentru tine.

Surpriza vine cand constientizezi ca ai la dispozitie un interval foarte scurt de timp si te gandesti cum poti sa fructifici la maxim aceste minute. Nu m-ar mira daca mi-ai povesti ca ai descoperit ca acele 5 minute de focus, energie, implicare si actiune au fost mult mai importante si te-au ajutat sa avansezi mult mai mult decat ore in sir petrecute pe acelasi proiect!

5 pasi

Primul pas. Scrie o lista cu lucrurile importante din viata ta, carora daca le-ai acorda atentie, cu siguranta te-ai simti implinit.

Pasul doi. Programeaza-ti agenda in asa fel incat zilnic sa aloci minim 5 minute fiecarui aspect din lista ta, ca sa mentii flacara aprinsa si sa te reconectezi cu tine insuti si cu ceea ce iti produce bucurie.

Pasul trei. Aloca zilnic cele 5 minute dedicate fiecarui proiect. :)

Pasul patru. Recompenseaza-te, felicita-te ca esti un manager extraordinar pentru viata ta, ca reusesti sa acorzi importanta tututor aspectelor importante pentru tine. Asa iti construiesti stima de sine si increderea in tine.

Pasul cinci. Fii perseverent cu cele 5 minute zilnic si evalueaza-ti fiecare zi. Vezi ce a functionat bine, ce poti sa imbunatatesti si apoi implementeaza a doua zi!

La finanul unei luni de practica, trimite-mi un e-mail pe adresa [email protected] si spunandu-mi ce realizari ai obtinut utilizand acest sistem!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!