Acasa » Ai auzit de photoaging? Află cum poți combate și tu îmbătrânirea prematură

Ai auzit de photoaging? Află cum poți combate și tu îmbătrânirea prematură

Sigur ai observat și tu că unele persoane par să fie mai mature decât vârstă lor reală. Acest lucru este cauzat de cele mai multe ori de photoaging, iar persoanele respective au riduri și pete proeminente care le fac să arate mai bătrâne decât sunt în realitate. Uite cum poți evita tu acest lucru și cum poți avea o piele frumoasă până la o vârstă înaintată.

Ce este photoaging?

Ca să înțelegem pe deplin acest fenomen, trebuie să vorbim puțin despre radiația solară și impactul pe care îl are aceasta asupra noastră. Medicii specialiști în tratamente anti îmbătrânire subliniază faptul că soarele emite permanent raze electromagnetice, iar acestea ne afectează pielea. Zilnic suntem expuși radiațiilor ultraviolete, indiferent dacă afară este sau nu soare, iar pielea noastră este nevoită să se auto-refacă.

În acest context, photoaging reprezintă îmbătrânirea prematură a pielii, cauzată de expunerea repetată la soare. Când razele iau contact cu pielea noastră se generează radicali liberi ce atacă pur și simplu colagenul. Pentru a evita acest efect, melanocitele din piele produc melanină care acoperă epiderma și protejează straturile inferioare de radiațiile solare.
Este important să reții că razele ultraviolete B sunt mai scurte și ajung doar în stratul superior al pielii, în timp ce razele ultraviolete A pot penetra pielea până în straturile sale adânci. De aceea, atunci când expunem pielea prea mult la soare, melanocitele nu mai pot produce atât de multă melanină, iar fibrele de colagen din dermă sunt distruse.

În continuare se crează mai multe elastine și o producție mai mare de enzime care încearcă să repare colagenul distrus. Din păcate experții în anti-aging spun că pielea nu se va repara corect, iar acest lucru va duce la apariția ridurilor și la scăderea nivelului de colagen din piele. În termeni medicali acesta este efectul de „stres oxidativ” și este cauzat direct de photoaging.

Cum poți lupta practic împotriva photoaging – ului?

Există mai multe metode prin care poți combate efectele neplăcute ale îmbătrânirii premature din cauza expunerii constante la soare. În primul rând trebuie să reții că pielea noastră are capacitatea de a memora acțiunile nefaste la care este expusă an de an, nu doar în ceea ce privește soarele, cât și alți factori nocivi. Poate că pe termen scurt expunerea la soare fără o cremă de protecție adecvată nu are efecte vizibile, dar pe termen lung vor apărea riduri premature, pete și chiar afecțiuni mai grave, cum ar fi melanomul.
De aceea, este esențial să adopți bune practici în ceea ce privește protecția solară a pielii. Fie că e vară sau iarnă, pielea trebuie să fie bine protejată pentru că radiațiile UVA rămân la fel de periculoase pe tot parcursul anului, iar atunci când penetrează derma, distrug colagenul și elastina.

Proceduri anti îmbătrânire pentru combaterea photoaging –ului

În afară de folosirea regulată a unei creme de protecție solară, poți face o serie de tratamente de întinerire într-o clinică de rejuvenare facială. Tratamentele non-invazive cu oxigen hiperbaric, asa cum este OxyJet by Nora Bode iti pot ajuta pielea sa-si recapete nivelul de hidratare si totodata sustine regenerarea celulara.

O alta procedura extrem de eficienta este mezoterapia, care a mai fost denumita si cocktailul frumusetii. Aceasta presupune o serie de micro-injectari superficiale cu o substanta pe baza de acid hialuronic, vitamine si minerale. Efectele acestei proceduri sunt imediate si de lunga durata.

Pentru a repara daunele solare acumulate, specialiștii în anti-aging recomandă si tratamentele care conțin vitamina C.
Acestea ajută la repararea dermei și readuc luminozitatea pe o piele afectată și îmbătrânită de soare, hidratând și îmbunătățind aspectul general al tenului.
Încearcă cele mai bune tratamente faciale și vei vedea cum pielea își recapătă vitalitatea și tonusul. Și tu poți avea o piele mai tânără cu un set adecvat de tratamente ten.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!