Acasa » Anotimpurile vietii in Povestea de vineri

Anotimpurile vietii in Povestea de vineri

Ca in orice poveste se spune ca „A fost odata” un om care avea 4 fii si isi dorea ca fiii lui sa nu mai judece pripit lucrurile. El incercase sa-i invete secretele vietii cu tot felul de povete, dar vedea cum lucrurile nu se indreapta. Asadar se hotari sa trimita pe fiecare dintre fii sa vada un pom: pe primul l-a trimis iarna, pe al doilea primavara, pe al treilea vara si pe al patrulea toamna.

Omul si-a chemat feciorii si i-a pus sa povesteasca ce au vazut: primul a spus ca era urat cu crengile golase si uscate, al doilea a spus ca era inmugurit si incepuse sa prinda frunzele, al treilea spuse ca era plin de flori si era totul inconjurat de verdeata, iar ultimul pe langa toate acestea pomul era plin de roade frumos colorate si imbietoare.

Omul le-a spus atunci ca toti aveau dreptate si ceea ce au povestit a fost doar un anotimp din viata pomului. Le-a mai spus ca nu poti judeca pe nimeni doar cunoscandu-l o perioada de timp. Asta este esenta firii, a bucuriei, a durerii, a dragostei pe care ti-o da viata si n-o poti masura decat dupa sfarsitul tuturor anotimpurilor.

Daca renunti iarna, vei pierde promisiuniloe primaverii, frumusetea verii si bogatia toamnei.

Cu siguranta fiecare dintre noi avem un anotimp preferat: fie primavara pentru renasterea naturii, fie vara pentru caldura si relaxare, fie toamna pentru culegerea roadelor si frumusetea peisajelor, fie iarna pentru zapada si sarbatori.

Si ciclul acesta al anotimpurilor il regasim si in viata noastra, il exprima excelent Jim Rohn in cartea The Seasons of Life. Asa cum dupa furtuna vine vreme buna tot la fel dupa iarna vine primavara si dupa toamna urmeaza iarna.

Indiferent care este anotimpul tau preferat, in momentul in care acesta a trecut, priveste urmatoarea etapa cu dorinta de a-i descoperi frumusetea pe care poate nu ai intuit-o, despre care nu ti-a povestit nimeni. Ar putea deveni noul tau anotimp preferat!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Tudor Arghezi spunea ca asa cum uniu tanar nu i-ar sedea rau sa aiba putina batranete,tot asa unui batran, nu i-ar sedea putina tinerete.Cred ca important este sa imbatranesti frumos si sa raspandesti intelepciune si iubire pentru cei tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!