Acasa » Avantaje în a fi antreprenor

Avantaje în a fi antreprenor

Se spune că: ”de abia când ești antreprenor apreciezi cât de liniștită este viața de angajat”.

A fi sau a nu fi antreprenor, asta e întrebarea care ne macină pe majoritatea dintre noi. Și una și alta vin la pachet atât cu părți negative cât și cu părți pozitive.

Dacă ești angajat, la sfârșit de lună ai certitudinea unui salariu fix care-ți intră în cont. Câteodată stai relaxat chiar și în ziua când nu ai chef de muncă (să recunoaștem, cei care am fost sau suntem angajați, mai tragem pisică de coadă, cateodată :) ).

În schimb, a fi antreprenor implică, ca zi de zi să muncești la fel de eficient. Probabil dacă este weekend și ai vreo urgență, este nevoie să o rezolvi. Câteodată nici nu-ți dai seama că este început de săptămână sau sfarșitul ei.

Tinerii din ziua de azi, caută să-și dezvolte propria afacere, probabil nu neapărat de dragul firmei să fie înființată pe numele lor. Ei caută să facă ceva cu hobby-urile lor pentru a fi și a se descurca pe cont propriu. Prețuiesc mai mult libertatea lor decât partea financiară. Consideră că timpul de a face ceva pe plac este mai prețios decât a sta închis într-un birou cu un salariu fix.

antreprenorantreprenor

Vă propun mai jos 3 avantaje, pe care le văd eu în a fi antreprenor.

1. Birou mobil

Da, unul dintre avantajele pe care le poți avea este că îți poți muta birou unde dorești. :) Dacă astăzi ai nevoie de mai multă inspirație, te duci într-un loc care îți este drag și poți lucra de acolo. Dacă nu ai chef să te ridici din pat, mai ales pe vremea aceasta, aduci biroul la tine în pat. Dacă ai vreo urgență personală și este nevoie să pleci din oraș, poți lua biroul cu tine. Ai înțeles ideea. :)

2. Program flexibil

Câteodată este un dezavantaj, pentru că uiți de timpul care trece pe lângă tine. Însă vreau să cred că tinde a fi mai mult un avantaj. Poate într-o zi să lucrezi 8 ore, în alta doar 4 sau din contra într-o zi de luni să-ți iei liber și sâmbătă dacă e vremea mohorâtă să lucrezi de la calduț fără a fi nevoie să ieși din casă. Cum ar fi poți să-ți faci propriul program de lucru fără a da raportul nimănui câte ore ai lucrat în această săptămână.

3. Salariu variabil

Dacă ești de cel puțin un an în lumea antreprenoriatului, ai reușit să vezi că un final de lună nu seamănă cu cealaltă. Dacă ești mai conștiincios și muncitor, o lună îți aduce mai mulți bani decât dacă ai fi angajat pe un salariu fix. De aici vine și tendința ca mulți dintre angajați să ceară salariu pe baza unui comision din vânzări sau salariu variabil. Într-adevăr, este nevoie să muncești mai mult și să bați la uși închise, câteodată. Totuși un salariu variabil îți sporește încredere în tine și te motivează să lucrezi mai strategic. Să accepți doar proiecte care îți aduc cele mai bune rezultate atât financiare cât și personale. Odată ce ai portofoliul tău de clienți, îi poți amâna pe unii și pe alții să-i pui în față.

Sunt avantaje și dezavantaje în a fi antreprenor.

Dacă stai și te gândești dacă se merită sau nu în a fi pe cont propriu, poți citi și aceste 10 sfaturi de la antreprenori. Probabil te vor încuraja să începi o cale în lumea antreprenoriatului. Nu uita că doar prin muncă și voință poți avea rezultate. Curaj și răbdare, rezultatele vor apărea neapărat.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!