11

Azi am intalnit oameni frumosi!

Azi am intalnit oameni frumosi, oameni care se mai emotioneaza, oameni care transmit ceva, oameni pasionali, dinamici, boemi, oameni care sigur au stat candva cu capul in maini, in mijlocul sufletului si s-au intrebat asa: Ce rost am eu?, De ce fac tot ceea ce fac?, Cui ma dedic de fapt?, si ce se va alege de mine?

Pentru ca suntem inca la inceput de an si pentru ca acest an pare sa fie guvernat de Iubire si Liniste, va propun un exercitiu de identificare a ceea ce e Frumos in fiecare din noi. Acest ceva frumos, odata descoperit sau re-descoperit, ar trebui sa ne duca cu usurinta spre ceea ce urmeaza sa facem si cui urmeaza sa ne dedicam.

Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de 15 minute de liniste, un pix si o foaie alba.
Pregateste-te sa raspunzi sincer, acordandu-ti acest timp Tie!

15 intrebari

 1. Ce anume te face sa zambesti? (activitati, oameni, evenimente, hobby-uri, proiecte etc.)
 2. Care sunt cateva lucruri preferate pe care le faceai in trecut? Dar acum?
 3. Ce activitati te fac sa pierzi notiunea timpului?
 4. Ce te face sa te simti minunat atunci cand te gandesti la tine?
 5. Cine te inspira cel mai mult? Poate sa fie un cunoscut sau cineva pe care nu-l cunosti, cineva din familie, prieteni, autori, artisti, etc. Care sunt calitatile care te inspira la persoana/persoanele acestea?
 6. La ce ai un talent innascut? Ce faci bine cu usurinta?
 7. La ce iti solicita ajutorul ceilalti de obicei?
 8. Daca ar fi sa predai ceva, ce anume ai preda?
 9. Daca e sa ai un regret, ce iti pare rau ca nu ai facut, ca nu esti sau ca nu ai in viata?
 10. Imagineaza-ti ca ai 90 de ani, stai pe veranda casei tale intr-un fotoliu confortabil; simti briza primaverii mangaindu-ti fata. Esti fericit si multumit cu viata minunata cu care ai fost binecuvantat. Uitandu-te inapoi la viata ta si la tot ce ai dobandit, la toate relatiile pe care le-ai dezvoltat, ce anume conteaza mai mult? Noteaza cele mai importante lucruri.
 11. Care sunt valorile tale cele mai importante?
 12. Care sunt provocarile, dificultatile si perioadele dificile pe care le-ai depasit sau pe care urmeaza sa le depasesti? Cum ai reusit sa depasesti toate aceste piedici?
 13. Care sunt cauzele in care crezi cu tarie, de care te simti legat?
 14. Daca ai putea sa transmiti un mesaj unui mare grup de oameni, cine ar fi acesti oameni? Care ar fi mesajul?
 15. Luand in considerare talentele, pasiunile si valorile tale, cum ai putea sa utilizezi aceste resurse pentru a ajuta, pentru a face o contributie (altor oameni, fiinte, cauze, organizatii, mediu, lume)?

Putini sunt cei care sunt cu adevarat impacati cu toate cele 15 puncte. Frumosi sunt cei care nu inceteaza sa se intrebe, sa reflecteze, sa caute raspunsuri. Desi ceea ce e considerat frumos variaza de la persoana la persoana, exista cel putin doua caracteristici asupra carora cei mai multi dintre noi putem cadea de acord:

 • Sanatatea este frumoasa. Nu e nimic frumos in a-ti distruge corpul, chiar daca faci asta incet, neglijandu-ti corpul.
 • Caracterul este frumos. Gandeste-te la cei mai frumosi oameni pe care ii cunosti. Imagineaza-ti ca tocmai au lovit un cersetor. Nu mai sunt atat de frumosi, nu-i asa?

Asa sunt oamenii pe care i-am intalnit azi. Sper sa mai intalnesc si maine oameni ca ei. Si da, ei, ei sunt cei care ma inspira, ma motiveaza si ma fac sa-mi doresc sa imi re-creez fiecare noua zi cu Energie, Pasiune si Frumusete!

Tu cum ai hotarat sa-ti creezi zilele din 2012?

Click Here to Leave a Comment Below 11 comments