Acasa » Beneficii de salut

Beneficii de salut

Mi se intampla sa aud ca sunt o visatoare incurabila. Poate va intrebati ce legatura are aceasta visare cu politetea. Raspunsul e simplu: am fost nascuta si crescuta intr-un anume fel. Cel mai probabil in felul in care ati fost cei mai multi si cum ziceam in articolul anterior vreau sa ma ajutati sa readucem la suprafata nobletea din noi pentru ca ea exista.

Daca atunci cand am vorbit despre eleganta sufletului am creionat o vedere de ansamblu asupra bunelor maniere, acum, poate e timpul sa desfacem petala cu petala floarea politetii si sa observam cele mai mici detalii, arome si esente pe care ni le ofera astfel incat sa dam valoare vietii.

Inainte sa arucam o privire la prima petala, salutul, va propun sa va delectati cu cateva beneficii pe care vi le aduce politetea:

1. Primul si cel mai important beneficiu al politetii e acela ca te tratezi pe tine cu resprect si, daca tu te respecti pe tine, cu siguranta si altii o vor face. Nu spun asta ca pe un clieseu, ci ca pe un argument in favoarea faptului ca, daca te folosesti de „ingrediente politicoase”, pui un umar la ridicarea standardelor societatii in care traim.

2. Brand personal – politetea cu siguranta te ajuta sa construiesti un brand personal de impact.

3. In relatiile interpersonale – un om politicos va lega mult mai usor relatii. Asadar politetea este un liant elegant intre oameni. Aici intra si relatiile romantice. Cu siguranta vei cuceri mai usor sau vei fi mai usor de cucerit daca practici bunele maniere.

4. Job – cand te folosesti de „armele bunelor maniere” in timpul unui interviu, ai din start un plus pentru a primi acel job.

5. Exemplu, devii un exemplu. In zilele noastre acea pozitie de „cunoscut si recunoscut” este din ce in ce mai dorita. Deci, daca vrei sa fii sigur ca ajungi cunoscut sau tinut minte, atunci nu ezita sa te invalui de politete.

Salut!

Da, politetea incepe cu un salut. Un gest banal, un automatism chiar, care a intrat de o bucata buna de timp in vietile noastre. Ce inseamna de fapt un salut? Sa fie oare un cuvant ce rasare instantaneu pe buzele noastre atunci cand creierul primeste acel semnal?

Cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca un salut e mult mai mult de atat. Un salut iti deschide lumi noi. Practic atunci cand saluti intri in lumea altcuiva si poti construi ceva. Daca acel ceva e frumos sau mai putin frumos e pura ta alegere.

Cu un salut poti face ziua buna. Eu am trait ambele fete ale monedei. Am ales intr-o perioada sa ignor oameni care existau doar fizic in viata mea. Apoi s-a intamplat sa salut un pensionar pe care nu-l prea bagam in seama. Poate ca, initial, nu am avut niciun beneficiu din asta, insa, de fiecare data cand ma zareste pe strada, imi zambeste, indiferent ce ora sau zi e. Asa ca am castigat un zambet sincer, mereu de la acel om.

Tonul salutului e, de cele mai multe ori, cheia. Asa cum am explicat mai sus, cu ajutorul salutului poti crea momente placute, fara bani sau interese ascunse.

Daca vrei ca salutul tau sa-si faca treaba, atunci e bine sa iei in calcul privirea in ochi. Da, atunci cand saluti e bine sa privesti in ochi, fiindca asa mesajul ajunge unde trebuie si cum trebuie. Desigur combinat cu tonul vocii.

„Buna dimineata!” si „Buna seara!” sunt doua pensule fara de care nu poti zugravi o zi buna. Suna banal, dar daca e sa te privesti sincer in oglinda, de cate ori le folosesti constient?

In final vreau sa spun atat: modul in care saluti si cuvintele pe care le alegi in acest scop au puterea sa vorbeasca despre tine. Tu ce vrei sa auzi?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

9 răspunsuri

  1. Tu ce vrei sa auzi?
    In nici un caz „SARUTMAINILE, SCUMPA DOAMNA!” :) In acel moment, intre mine si interlocutor se interpune o intreaga lume. O distanta pe care nu prea cred ca subiectele discutate o mai pot umple cu ceva. Prefer un om mai neglijent, mai …”aiurit”, dar pe care sa imi faca placere sa il intalnesc, pentru ca noi doi avem o relatie nescrisa si consistenta, desi, poate, nu ne-am mai intalnit inainte. Prefer un zambet neglijent, nimic, orice in afara formalismului. Prefer o stare, directa, ar fi cel mai elegant salut. Imi transmite ca nu exista asteptari prestabilite, ci descoperirea momentului, in care, fiecare este dispus sa ofere ceva al sau, nu retete. O fi bine, o fi rau, habar nu am, dar, de fiecare data, a fost mai bine asa.

  2. Ca sa zanbesti din plinatatea inimii tale, poti sa o faci doar in momentul in care devii recunoscator de tot ceea ce universul iti ofera. E adevarat ca salutul este important, insa fara recunostinta valoarea ei scade. Intri intr-un magazin si esti recunoscator ca exista in primul rand ca spatiu, avand marfa pe care o doresti langa tine, cat si personalul care te serveste. Salutul de la munca se impleteste cu recunostinta existentei acesteia, abundenta revarsandu-se spre tine si prin filonul dezvoltarii talentelor pe care le ai. Sigur ca e mai complex subiectul dar cu siguranta ca s-a inteles f bine ideea. Iar mai apoi, recunostinta fara respect si iubire de sine, n-are cum sa existe. Si uite asa ajungem la esenta despre care Anca vorbea. Asta inseamna ca asa cum te vezi, te valorifici si te daruiesti pe tine insuti, tot la fel o faci si cu ceilalti. Din partea mea, un saltut plin de caldura si recunostinta pentru toti. Fiti binecuvantati!

  3. @Camelia – gestul de a saluta si a acorda respectul cuvenit inseamna sa ai bune maniere.Modul in care o faci tine strict de persoana.Daca tie iti place un zambet foarte bine, important e sa „se intample acel zambet”
    @Sorin – bineinteles ca si zambetul conteaza atunci cand saluti

  4. E frumos sa fii politicos – intr-adevar, te respecti pe tine insuti atunci cand il respecti pe celalalt, iar politetea devine o cutuma obligatorie pentru un om adevarat.
    Va doresc un Paste plin de lumina si intelepciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!