Acasa » Cadourile surpriza ale vietii

Cadourile surpriza ale vietii

Suntem in decembrie… o luna plina de magie pentru copii si plina de nebunie pentru adultii care alearga ca bezmeticii prin magazine cautand mereu cadoul potrivit cu atat de multa incrancenare de parca si-ar cauta scopul in viata. Goana dupa cadou nu e doar in filme, ci si in aceasta lume innebunita inca dupa acumulare de bunuri materiale mai mult sau mai putin utile.

Astfel uitam ca adevaratele cadouri nu sunt materiale

Ceea ce oferim nu trebuie sa fie decat un simbol al unui dar mult mai mare care se ascunde dincolo de ceea ce se vede. Cadoul material este de fapt un ambalaj pentru adevaratul dar (dragoste, compasiune, prietenie, respect, etc) si atunci de ce sa punem asa de mare pret pe ambalaj? O strangere de mana, un zambet oferit cu drag, o imbratisare, o vorba calda, orice semn de afectiune e tot un simbol a ceva ce nu poate fi pretuit sau masurabil in termenii economici ai acestei lumi.

In realitate, motivul pentru care ne place atat de mult atmosfera sarbatorilor de iarna este bucuria de a ne lasa surprinsi. Ne plac surprizele pentru ca ne imaginam mereu ca ele sunt placute, uitand ca pentru a produce efecte, acestea trebuie sa fie in primul rand benefice.

Un om minunat pe nume Brother David Rastl spunea intr-una din conferintele sale: „Daca Dumnezeu ar avea un alt nume, acesta ar fi Surpriza”. Imi place sa cred acelasi lucru despre viata in sine. Daca viata noastra nu ar contine o farama de surpriza in ea, nu si-ar indeplini cu adevarat menirea. Chiar si atunci cand plantam o samanta in pamant, felul in care va arata planta cand va creste ramane inca o surpriza, deoarece nu exista nimic identic pe acest pamant.

Si pentru ca tot ne aflam la sfarsit de an, iti propun sa faci o revizuire a anului care tocmai a trecut si sa-ti notezi ce cadou de nepretuit in plan material ai primit pe parcursul anului, indiferent ca l-ai primit de la cineva anume sau de la viata.

Atentie, e vorba de un cadou surpriza, al carui continut nu l-ai stiut inainte, deci nu e obligatoriu sa fie neaparat ceva minunat, ci util. In mod paradoxal, si situatiile neplacute pe care le-ai experimentat pot fi cadouri pe care viata ti le-a facut tocmai pentru ca tu sa-ti inveti niste lectii si sa evoluezi. Chiar si un obstacol pe care l-am intampinat poate fi un cadou care ni s-a dat pentru a evolua, pentru a ne depasi conditia.

Sansa unui nou inceput

Prin urmare, in noul an acorda-ti sansa unui nou inceput, scriind intr-o scrisoare reala sau imaginara care este cadoul pe care ti-l doresti pentru acest an. Pastreaz-o intr-un loc special pentru a o citi la sfarsitul anului urmator si a observa ce ai cerut si ce ai primit.

Asemenea copiilor care, desi si-au exprimat dorintele in scrisori catre Mos Craciun, asteapta cu entuzisam si curiozitate cadoul de sub brad, tot asa, lasa-te surprins de cadoul pe care il vei primi, oricare ar fi acesta. Insa, chiar daca nu va fi ceea ce te-ai asteptat, nu uita sa multumesti pentru ceea ce ai invatat si mai ales pentru ceea ce ai devenit in urma acestui dar.

Pana atunci, te invit sa fii tu un Mos Craciun tot anul, sa oferi si sa-ti oferi cat mai multe daruri de iubire, pretuind mai mult ceea ce primesti, intuind mereu care este marele cadou ce se ascunde in spatele ambalajului primit.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!