Când se pretează să achiziționezi o motosapă?

motosapă

Motosapa este o masinarie din ce in ce mai utilizata in gospodarii, chiar si in cele mici. Exista motosape pentru gradina care ofera performante superioare si usureaza extrem de mult munca micilor agricultori.

Functionarea unei motosape este simpla, iar manevrarea poate sa fie facuta de catre o singura persoana. Practic, cu ajutorul unui motor de dimensiuni reduse motosapa ajuta la prasit si la sapat/

Pentru cei care se intreaba cand este momentul achizitiei unei motosape, raspunsul este simplu: oricand se doreste cultivarea unor plante in gradina.

Pentru cei care au luat decizia sa achizitioneze un astfel de produs lucrurile sunt ceva mai complicate, in conditiile in care exista o multime de variante de motosape si chiar solutii foarte performante, denumite motocultoare. Cele mai bune motocultoare nu doar sapa si ajuta la prasit, insa pot sa si semene si sa faca o multime de alte activitati agricole.

Care sunt criteriile de alegere a unei motosape?

Nu vom vorbi despre motocultoare insa, ci despre motosape. Cei de la gartenfräse-test.de recomanda ca inainte de achizitie sa se testeze diverse motosape, pentru a descoperi care este gradul de confort pe care il ofera si evident, gradul de eficienta. In urma testarii, orice mic agricultor stie cam ce si-ar dori de la produsul achizitionat. Criteriile de care trebuie sa tina cont pentru achizitie sunt:

  • Calitatea si tipul motorului. Se poate opta pentru motoare cu ardere interna, in cazul in care se doreste cultivarea unor suprafete mai mari sau pentru motoare electrice. Acestea din urma sunt mai usoare si mai economice, insa sunt dependente de o sursa de energie electrica. Mai exista si motosape cu acumulator, insa nu sunt intotdeauna foarte rezistente.
  • Modul in care sunt pozitionate cutitele. Este un aspect extrem de important si trebuie sa fie analizat in detaliu, in functie de tipul culturii ce urmeaza a fi pusa. Pentru gradinarit este nevoie de o motosapa cu plug in partea frontala, ideal pentru suprafetele mici. Pentru suprafetele mari sunt mai indicate modelele cu plug pe mijloc, deoarece ofera mai mult balans si sunt mult mai confortabile.
  • Diversele functii pe care le ofera. Motosapele moderne ofera o multime de functii, interesante, multe fiind asemanatoare cu motocultoarele. Acestea pot fi reglate in functie de adancime si de metodele necesare pentru afanarea solului. La functii pot fi incluse si accesoriile folosite, cum ar fi prasitoarea, rarita sau remorca.
  • Mentenanta. Un lucru pe care putini oameni il iau in considerare este mentenanta. O motosapa trebuie sa poata fi curatata cu usurinta si sa nu necesite inlocuirea prea frecventa a filtrului de aer. In cazul motosapelor cu ardere interna mentenanta este ceva mai costisitoare, fiind nevoie de inlocuirea uleiului de motor, pe langa cea a filtrului de aer.

In principiu, daca este aleasa corect, motosapa poate sa usureze extrem de mult munca oricarui agricultor, fiind unul dintre cele mai atractive produse din domeniu.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments