In ziua de azi nu trebuie sa fii o persoana celebra ca sa ai o dantura perfecta. Inainte era considerat un moft sa iti albesti dintii deoarece trebuia sa faci vizite la stomatolog sa ceri parerea, iar tratamentele facute in cabinet sunt destul de costisitoare. Dar acum datorita diferitelor produse de albire fie pasta, fie benzi cu diferite substante pe baza de peroxid, a devenit o normalitate sa ai grija ca dantura ta sa arate cat mai bine si de un alb cat mai atragator.
In prezent, aproximativ 70 % din populatia Romaniei foloseste aceste metode pentru a-si albii dintii. Daca te afli printre cei 30 la suta care inca nu si-au albit dintii si urmeaza sa o faci, iti recomand sa arunci o privire pe www.benzicrest.ro . Si inainte sa o faci vreau sa iti spun cate ceva.
Pasta pentru albirea dintilor – daca alegi sa folosesti acest tip de pasta trebuie sa stii ca; functia pe care o are este de a indeparta petele de la suprafata, cu ajutorul particulelor abrazive si a substantelor chimice ce vor actiona asupra danturii prin slefuire si curatare eficienta.
Trebuie sa stii ca pasta albirea dintilor este de asemenea eficienta. Aceasta are o actiune profunda, deci constituie o optiune pentru cei interesati. Pentru ca dintii tai sa devina mai albi cu cateva nuante, o poti folosi si te poti indrepta si catre alte tipuri de tratamente, cum sunt benzile.
Daca ai obiceiuri nesanatoase legate de alimentatie sau alti factori, mentionez ca exista o serie de alimente care iti pot afecta albul dintilor. Iti prezint mai jos o lista cu factori atat interni, cat si externi de care stii ca trebuie sa te feresti daca iti doresti ca dintii tai sa ramana curati dupa albire:
Factori interni:
- Afectiuni dentare;
- Consumul de tetraciclina;
- Fluoroza dentara severa;
- Materiale folosite in refacerea dintilor;
- Varsta;
- Diverse boli: afectiuni hepatice, tromboza, hiperbilirubinemia, porfirie congenitala.
Factori externi:
- Exagerarea uzului de ape de gura cu clorhexidina;
- Consumul de alcool;
- Tutunul;
- Anumite alimente;
- Bauturile carbogazoase;
- Depunerea de placa bacteriana;
- Depunarea de tartru.
Dintii pot arata estetic, atragator si frumos chiar si atunci cand nuanta lor se potriveste cu cea a tenului sau a albului ochilor. De asemenea trebuie mentionat ca fata de alte tratamente cosmetice ale altor zone cum ar fi pielea parul, dintii nu au posibilitatea de regenerare. Una din greselile pe care le fac majoritatea persoanelor este albirea repetata la intervale scurte de timp. Trebuie sa ai grija pentru ca acestea duc la efecte dezastruase asupra dintilor si sanatatii tale.
Greul incepe abia dupa ce ti-ai albit dintii. Dupa acest proces, trebuie sa acorzi mai multa atentie ingrijirii orale. Folosirea pastei pentru albirea dintilor este eficienta. De asemenea alimentatie necesita o atentie speciala, deoarece dupa cum spune si citatul „Suntem ceea ce mancam”, asa si dintii vor fi afectati daca mancam alimente care pot dauna sanatatii danturii noastre. Incearca sa eviti consumul de produse care ar putea sa produca colorarea dintilor.