10

Care este diferenta?

O poveste care mie imi place foarte mult, fie ca este adevarata, fie ca nu, spune cam asa:

La un moment dat niste oficiali vin sa o invite pe Maria Tereza la o conferinta Anti-Razboi. Maria Tereza ii felicita pentru idee si apoi, politicos, le spune ca ar fi venit cu cea mai mare placere daca ar fi fost o conferinta Pro-Pace.

Aparent, acesta poate sa fie un detaliu foarte mic, chiar nesemnificativ, dar daca acesta este un detaliu mic, ce spuneti despre detaliul din aceasta poveste?

Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul: SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE!

Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat: SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!

Prin urmare o virgula poate salva viata unui om.

Daca o virgula poate face asta, oare cat de mult poate sa faca folosirea cu responsabilitate a cuvintelor pe care le rostim? Sunt detalii de zi cu zi pe care unii le observam, iar altii nici nu s-au gandit la ele. Pentru cine o face pentru prima data sau pentru cine stia, dar avea nevoie sa ii acorde mai multa atentie, ii urez succes sa isi gaseasca timpul pentru a se gandi la ele.

Hai sa mai luam cateva exemple si sa ne intrebam:
Oare cum ne este mai bine sa ni se adreseze lumea?

„Ti-e rau?” sau „Totul e bine?”
„Vezi sa nu uiti sa…” sau „Sa iti aduci aminte sa…”
„Ai grija sa nu…” sau „Succes, sa reusesti sa…”

Asadar:

  • Tu cum alegi sa comunici cu cei din jur?
  • La ce din jurul tau pleci urechea? Privesti cum sunt prezentate stirile de la ora 5 sau la niste stiri de forma celor de pe LumeBuna?
Click Here to Leave a Comment Below 10 comments