Acasa » Ce presupune interventia chirurgicala pentru implant dentar

Ce presupune interventia chirurgicala pentru implant dentar

Datorita modului in care a evoluat tehnologia pe plan medical, oamenii isi pot completa astazi dantura intr-un mod extrem de eficient. Implanturile dentare sunt foarte solicitate, tocmai datorita numeroaselor avantaje de care beneficiaza cei care le aleg. Inainte de a cere, insa, ajutorul medicilor, oamenii trebuie sa se informeze extrem de bine, pentru a sti la ce sa se astepte si pentru a alege clinica potrivita pentru nevoile lor!

Ce sunt implanturile dentare?

Foarte important de mentionat, implanturile dentare sunt radacini artificiale, care se insereaza in gingie si care au rolul de a inlocui radacinile dintilor naturali care s-au pierdut din diverse cauze. Ulterior, peste acestea, medicii aseaza punti sau coronite, in functie de alegerea pacientilor, rezultatele fiind unele de exceptie, intrucat dintii artificiali seamana perfect cu cei naturali.

In cadrul interventiei pentru implant dentar se poate vorbi despre doua etape:

  • prima etapa: in cadrul primei etape, dupa ce pacientii si-au facut deja radiografiile de care medicii au nevoie pentru a evalua corect situatia, specialistii se ocupa de tot ce inseamna inserare implant dentar, iar apoi il acopera cu un surub care va fi invelit in gingie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de osteointegrare si poate dura intre 3 si 6 luni, in functie de cum reactioneaza organismul; 
  • a doua etapa: imediat dupa ce pacientii au trecut de osteointegrare, trebuie sa se intoarca la cabinetul medical, acolo unde stomatologii descopera implanturile si aplica peste ele bonturile de vindecare. Intreaga procedura dureaza intre 7 si 10 zile, pana cand gingia se vindeca, iar la final, medicii se ocupa de coroana/bont, pe care vor prinde gingia.

Ce se intampla dupa inserarea implantului dentar?

In ceea ce priveste procesul de vindecare, pacientii trebuie sa ia in calcul ca nu este exclus ca la inceput sa se confrunte cu umflaturi si dureri moderate in locul in care li s-au aplicat implanturile. Toate acestea sunt normale si temporare, putand fi ameliorate cu ajutorul unor medicamente pe care le pot prescrie medicii.

In acelasi timp, persoanele care isi pun implanturi dentare trebuie sa fie atente la alimentatia pe care o aleg, mai ales in primele saptamani de la finalizarea procedurii. De preferat este sa opteze pentru alimente moi, asa cum sunt supele caldute sau legumele foarte bine fierte.

Care sunt avantajele de care beneficiaza persoanele care isi pun implanturi?

Lista de beneficii de care au parte cei care aleg sa-si puna implanturi dentare este una destul de consistenta. Pe langa faptul ca oamenii vor avea din nou o dantura completa, vor putea manca si vorbi fara probleme. Mai mult, implanturile ajuta si la impiedicarea pierderii de masa osoasa si nu afecteaza dintii vecini in niciun fel.

Ingrijite corespunzator de-a lungul timpului, implanturile dentare pot rezista si pana la 25 – 30 de ani. DrAristide le recomanda, insa, oamenilor sa continue sa mearga la consultatii periodice la medicul de specialitate, pentru a se asigura ca totul este in regula si pentru a preveni alte probleme de ordin stomatologic!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!