A fost odata ca niciodata… o seara de luni in care, impreuna cu Ana Groszler, am descoperit „Atelierul de Scriere Creativa”, experienta in care am cautat sa intelegem cate ceva din tainele minunate si fascinante ale povestilor si creativitatii. Am redevenit copii, am privit si trait lumea prin ochii lor si in acest articol vreau sa va spun si voua doar cateva idei si descoperiri din timpul acestui atelier.
Iar aceste idei pot fi folosite de oricine, indiferent de munca pe care o face zi de zi. Toti avem nevoie sa iesim din zona de confort, din cutie, si sa gasim solutii creative pentru a face un pas in plus spre obiectivele propuse.
Ideile si fluxul creativ: sa fim pregatiti oriunde am fi
Un om creativ este un om liber, iar libertatea vine din interior. Astfel cu totii putem fi creativi, iar tainele scrierii povestilor pot fi dezlegate de catre noi, cei care cream propriile povesti avand drept ingredient principal imaginatia.
Ideile pe care le descoperim zilnic sunt rezultatul unei stari de bine, rezultatul unei combinatii fericite intre mai multe elemente.
Ele nu sunt neaparat si solutii, dar sunt un punct de plecare. De aceea, este bine sa scriem tot ceea ce ne trece prin minte (pe o foaie de hartie sau intr-un carnetel), in momentul si in locul unde s-a aratat inspiratia. Si, pentru fiecare idee (chiar si pentru cele nastrusnice), sa acordam putin timp, sa acordam o sansa pentru a le transforma in realitate.
Ce functioneaza? Oamenii creativi nu au o reteta de succes!
Ideea de baza este sa simti mai mult decat gandesti. Ceea ce este important se vede prin inima. Tristetea blocheaza informatia si inspiratia si de aceea este bine sa reinventam (sau sa re-cunoastem) copilul din noi.
Pentru a putea crea, trebuie sa iesim din zona de confort si sa fim autentici. Iar cel mai important lucru de amintit este sa ne permitem sa redevenim copii.
Am trait povesti, am (re)inventat povesti. :) A fost o seara minunata in care fiecare am redescoperit intr-un loc ascuns al sufletului copilul pe care l-am neglijat (sau chiar uitat), cel care ascunde cheile creativitatii si inspiratiei.