Acasa » Credinta te duce inainte

Credinta te duce inainte

Si nu e cazul sa aruncati piatra in mine! :) Nu ma refer doar la religie.

E vorba despre una dintre principalele reguli nescrise ce ne guverneaza existenta. Pentru mine cel putin, credinta inseamna in primul rand incredere. Inseamna curajul de a face o alegere, de a merge pe un drum, de a te apropia de un copac aparent infricosator dar in esenta doar batut de ploi, soare si ani.

Credinta inseamna si sa iti fie frica. Sa nu lasam acea parte din noi sa ne cotropeasca. Partea care isi doreste sa ofere raspunsuri dezirabile la nivel social! Clipa de clipa, zi dupa zi si asfel, intreaga viata.

Nu inseamna ca daca ma tem nu sunt curajos. Nu inseamna ca daca imi tremura picioarele nu am incredere in mine si in destinatia pe care o vad deja cu ochii mintii. Ba dimpotriva! Inseamna ca fac bine ceea ce fac. Inseamna ca deja actionez. Si ca am parcurs cea mai grea portiune a drumului.

E bine sa ai incredere?

Andrei o sa va spuna ca e foarte bine. Donald Trump v-ar spune ca nu cumva sa faceti aceasta greseala, de a avea incredere in cei din jur. Eu cred ca de fapt, oricat am vrea sa lasam deoparte acest subiect, increderea in oameni e ceva foarte subiectiv si tine de fiecare in parte.

Oamenii reactioneaza in functie de context. Oamenii fac intr-un fel intr-o anumita zi si pot face total invers in alta zi. Cam orice om e cumparabil intr-o anumita masura si in anumite situatii. Asta ne face vulnerabili. Asta ne aduce uneori probleme. Si asta ne face sa realizam faptul ca avem nevoie sa credem intr-o forta mai presus de noi.

Nu sa asteptam totul pus pe tava de catre aceasta. Dar astfel, sa prindem si mai multa incredere in menirea noastra in viata. Sa mai facem inca un pas spre acel batran copac, creatura blanda a naturii care in razele soarelui diminetii isi arata chipul prietenos si isi alunga umbrele noptii.

Pentru ca asta e de fapt discutia in timpul careia cele mai multe destine se complac definitiv in mediocritate. Ai curajul sa te apropii de acel copac si pe timpul noptii? Ai indrazneala de a depasi umbrele? Pentru ca inteligenta cu siguranta ai. Batalia se da in esenta, la nivel emotional.

Umbra unui manager fioros, a unui coleg de clasa ce se crede mai popular, a unui profesor la care promovabilitatea nu e vreodata mai mare de 15%. Acestea sunt cateva exemple de umbre. Umbre exterioare.

Despre cele interioare e o poveste multa mai complexa si care nu tine cont de un pustan care se crede mai destept decat e de fapt, de un manager care maine poate fi si el dat afara, sau de un profesor care poate ca face exces de zel.

Sunt umbrele tale ce te insotesc si in somn si in timp ce faci baie si in timp ce mananci. Sunt bufnitele pe care ar trebui sa le asezi imediat pe carbunii incinsi ai pasiunii tale. Ai un drum de parcurs. Ai o treaba de facut. Si deja s-a facut dimineata si copacul iti zambeste. :)

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. HRISTOS A INVIAT! Asa e Ovidiu,daca avem credinta si cat un bob de mustar,putem muta muntii din loc(intelepte cuvinte din Biblie)si daca Dumnezeu e cu noi,cine e impotriva noastra? Credinta ca binele e mai puternic ne da taria sa luptam cu toate umbrele ,fie ele exterioare sau interioare!

  2. Adevarat A Inviat, Elena! Sunt total de acord cu opinia ta.

    Uneori trebuie doar sa ne oprim putin, sa ne linistim si sa analizam in tacere. Calea se va ivi de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!