Acasa » Cum faci lucrurile să se întâmple

Cum faci lucrurile să se întâmple

Luați măsuri sau luați inițiativă este o „zicală” pe care o folosesc foarte mult în articolele mele și în viața de zi cu zi. Pentru că eu sunt un om de acțiune și nu-mi place foarte mult să mă gândesc sau să mă îngrijorez, mai degrabă fac ceva în legătură cu asta.

Dar elementul cheie lipsă pe care l-am uitat să îl includ este „continuitatea acțiunii” pentru că poți merge și începe să rupi sala de fitness (luând măsuri), dar dacă te duci doar să sari peste a doua zi, atunci care este motivul? (Nu mai este o continuitate a acțiunii).

A lua acțiune este ușor deoarece, de obicei, nu durează prea mult.

Lucrurile, cum ar fi să duci gunoiul sau să te apropii de acea fată drăguță, necesită un efort minim. Totuși, luarea de măsuri pentru un termen mai lung este una dintre cele mai mari probleme pentru o mulțime de oameni. Este vorba despre eșecul respingerii care este unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii nu reușesc în domeniile pe care își propun să le îmbunătățească.

Să folosim din nou exemplul de gimnastică de mai sus. Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii nu reușesc să se conformeze unui plan de antrenament, nu este pentru că nu doresc să o facă. Au nevoie pur și simplu de un efect de motivație pentru un act continuu de acțiune pentru un timp bine gândit, care prezintă însuși o problemă. Am vorbit cu sute de bărbați și femei, toți spun că doresc să-și piardă câteva kilograme sau să ajungă mai tonifiați. Unii dintre ei iau măsuri și fac ceva în legătură cu aceasta, cu toate acestea mulți dintre ei nu își ating niciodată obiectivele și ajung înapoi de unde au început.

Deci, care este diferența dintre cei care fac lucrurile să se întâmple în comparație cu cei care nu fac asta?

Efectul de levier

Acest lucru este imens! Fără pârghie, rareori facem lucrurile să se întâmple. Dacă îi spuneți unei persoane supraponderale că fie pierzi în greutate, fie posibil vei mori, există o șansă mai mare pentru ca să se apuce de slăbit. Există o pârghie în joc, care este supraviețuirea lui. Dacă tot ne aflăm la subiectul dietei, una dintre cele mai populare emisiuni de televiziune din ultimii ani este „Cine pierde mai mult”. Aici vedem că majoritatea acestor indivizi fac o transformare uimitoare în trupurile și viețile lor.

Să fie oare că au instructorii lor de fitness care strigă la ei zilnic? Ei bine cu siguranță nu le face nici un rău.
Să fie oare că pot câștiga mii de dolari? Cu siguranta, este o mare motivație si o pârghie.
Să fie oare că familiile lor sunt îngrijorate și vor ca ei să se schimbe? Cu siguranta o alta sursă și totodată un efect de motivare.efectul de levier

Țineți-vă de promisiune sau apelați la cineva să facă acest lucru pentru dvs.

Dar să spunem că nu au avut acel efect de levier. Să presupunem că nu au fost plătiți, iar membrii familiilor nu le-au reproșat nimic în ceea ce privește greutatea lor, iar medicii lor nu erau îngrijorați. Încă mai crezi că ar face transformări atât de uimitoare?
Este evident că nu trebuie să vă înscrieți la o emisiune TV pentru a pierde în greutate. Dar, de asemenea, este clar că aveți nevoie de o pârghie pentru a face lucrurile să se întâmple sau cineva căruia să-i dați raportul. Chiar dacă singurul care își dorește această schimbare ești chiar tu.

Personal, dacă e ceva ce trebuie să fac, întotdeauna mă țin de cuvânt pentru asta.

De obicei, spun ceva de genul: „Voi face ____, în acest____interval de timp. Dacă nu, îmi voi rade capul”.

Haha nu trebuie să faci asta. Am glumit. Acesta este doar un exemplu de lucru extrem pe care l-am făcut și a fost mai distractiv decât seriozitatea, dar cu toate acestea, dacă nu aș fi reușit, mi-aș fi ras capul. Nu vă spun să faceți ce am făcut eu. Însă puneți la bataie lucrul pe care nu-l doriți să-l faceți, cum ar fi alergarea a 8 ture în jurul curții de instruire sau citirea a 3 cărți în decurs de o săptămână.

Este nevoie să aveți un efect de levier în minte și, cel mai important, să vă țineți de cuvânt.

Deci, dacă ați eșuat la obiectivul dvs. și v-ați dat cuvântul dvs. că vă radeți capul, atunci va fi nevoie să vă radeți capul. Pentru că, în opinia mea, dacă nu vă țineți de cuvânt este un lucru rușinos. În plus, acest lucru vă ajută să fiți o persoană de acțiune, dedicată obiectivelor dvs. și folosirea unui efect de levier ca sursă de motivare.

Începeți să utilizați efectul de levier dacă descoperiți că nu reușiți să faceți un anumit lucru, că nu vă faceți lucrurile la timp sau deloc.

Așa eu mi-am pierdut Playstation 4. L-am folosit ca pârghie pentru a finaliza un raport. Acum fratele meu mai mic se distrează cu ea.

Crede-mă că nu voi lăsa să se întâmple asta din nou sau măcar promit că voi face absolut totul ce-mi stă în putință pentru a-mi atinge obiectivele și pentru a-mi păstra cuvântul. Apropo, Playstation 4s este foarte scump.

Despre autor
Alex Wise este un colaborator pe blog și consultant pentru dating pentru site-ul de dating Loveawake.com – un loc pentru persoane singure din întreaga lume inclusiv și în România unde oamenii se conectează pe baza intereselor lor comune. Este un blogger de mult timp cu un apetit pentru tehnologie. În timpul zilei, Alex lucrează și ca coach de dezvoltare personală. Urmăriți-l pe site-ul companiei sau Twitter.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!