Acasa » Cum îți poți reîmprospăta locuința cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Cum îți poți reîmprospăta locuința cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă specială pentru mulți dintre noi. Asociem această perioadă cu liniște și bucurie, dar și cu șansa unui nou început, întrucât întâmpinăm și începerea unui nou an.

Adesea ne decorăm locuințele „în spiritul sărbătorilor”, dar o dată cu trecerea acestora și dispariția decorațiunilor, totul revine a normal și parcă suferim o perioadă după spiritul adus de sărbătorile de iarnă. Astăzi îți oferim câteva sugestii de reîmprospătare a locuinței tale, care vor aduce un aer proaspăt chiar și după încheierea sărbătorilor de iarnă.

Lustruiește parchetul

Este un fapt bine știut că parchetul oferă o cu totul altă dimensiune și înfățișare unei încăperi. Alege să reîmprospătezi nuanța sau luciul parchetului.

Șlefuirea parchetului de lemn este binevenită din când în când, întrucât permite și tratarea lemnului.

Schimbă covoarele și draperiile

Este uimitor cât de mult pot schimba înfățișarea unei încăperi covoarele și draperiile.

Poți alege dintr-o gamă foarte mare de culori, mărimi și texturi. Ulterior, draperiile și covoarele vechi pe poți dona.

Lăcuiește ușile

Lăcuirea ușilor este o alternativă mai rapidă și necostisitoare dacă vrei să oferi un nou aspect ușilor din locuință.

Din varietatea de lacuri pentru uși oferite pe piață, îți poți schimba nuanța ușilor, să le faci mai lucioase sau mai mate.

Dacă vrei să ai uși ce par a și complet noi, dar sunt de fapt aceleași, reciclează vechile uși prin un nou strat de vopsea, înlocuiește clanțele sau vopsește-le și de ce nu, le poți chiar decupa pentru a permite mai multă lumină în interior.

Adaugă noi decorațiuni

Pentru a atrage atenția și a aduce un aer ușor diferit, adaugă câteva noi elemente decorative. Pot fi câteva vaze cu flori sau câteva fotografii înrămate.

Nu în ultimul rând, poți muta anumite decorațiuni. Vor fi aceleași, dar prin simplul fapt că nu se vor mai afla la locul lor obișnuit, va aduce un aer proaspăt încăperii sau locuinței.

Acordă puțină atenție ușii principale

Ușa principală a locuinței, este primul element cu care orice musafir interacționează.

Poți alege să schimbi covorașul din fața ușii sau, de ce nu, să adaugi câteva elemente decorative specifice fiecărui sezon în parte.

Păstrează magia sărbătorilor

Alege să prelungești puțin atmosfera magică a Crăciunului. Nu este nimic rău în a lăsa câteva beculețe sau coronițe de Crăciun ici-colo pentru a oferi o atmosferă primitoare și confortabilă locuinței tale.

Poți lăsa beculețele decorative cât de mult simți nevoia.

O mireasmă nouă

Mirosul este un simt foarte important pentru oameni. Asociem mirosurile cu anumite amintiri și sentimente, așadar mirosurile ne pot influența starea de spirit.

Schimbă odorizantul de cameră cu unul diferit. Cu siguranță vei simți diferența.

Totodată poți adăuga și câteva lumânări parfumate în plus, pentru un val în plus de confort.

Culori noi

Dacă te simți suficient de curajos, poți face chiar un pas în plus, și poți schimba culoarea pereților dintr-o încăpere sau mai multe.

Poți alege să schimbi culoarea unui singur perete, pentru a evita deranjul provocat de văruirea pereților. Sau, poți apela la o metodă și mai simplă: adaugă tapet sau autocolant decupat în diferite forme, care să se potrivească cu atmosfera încăperii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!