Acasa » 5 Situații surpriză ce ți se pot întâmpla în vacanța de iarnă

5 Situații surpriză ce ți se pot întâmpla în vacanța de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă din an ce ne aduce liniștea sufletească de care avem nevoie după un an plin de evenimente și lecții învățate. Unii preferăm să ne retragem în sânul familie, alții preferăm să plecăm într-un loc de poveste, unde să sărbătorim Crăciunul și Anul Nou.

Vacanțele sunt cu siguranță oricând bine-venite și mult așteptate. Sunt momente liniștite în care ne facem amintiri de neprețuit. Însă

  1. Se strică mașina

Probabil cea mai neplăcută situație pe care o poți întâmpina este să ți se strice automobilul în timpul vacanței. Fie că te îndrepți spre locația unde urmează să-ți petreci vacanța, fie că te îndrepți spre casă, este cu siguranță o surpriză neplăcută să te pomenești cu mașina oprită în drum.

Soluție: Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, înainte de a pleca la drum:

  • Efectuează o inspecție generală, de rutină a automobilului pentru a fi conștient de eventualele provocări;
  • Asigură-te că automobilul este echipat corespunzător pentru sezonul rece (anvelope, lanțuri,etc.)
  • Ține în portofel datele de contact ale unui serviciu de tratări auto;
  • Dotează automobilul cu câteva lucruri în plus, dar care pot deveni esențiale, precum lopată, pături sau chiar o trusă nouă de prim ajutor.
  1. „Pică” curentul

Cu siguranță ai trecut prin această situație măcar o dată.

Zonele aflate la altitudini foarte mari, unde ninge abundent sunt preponderente căderilor de tensiune. Este cu siguranță neplăcut, mai ales că este o situație asupra căruia nu poți avea niciun impact.

Soluție: Asigură-te că aduci cu tine un acumulator extern cu care poți alimenta dispozitivele de bază cu electricitate până la remedierea problemei. Probabil cel mai important dispozitiv va fi telefonul mobil, întrucât îți permite să alertezi instituțiile competente de problema întâmpinată, sau poți primi indicații în situații de urgență.

Asigură-te că ții acumulatorii întru loc călduros, întrucât frigul afectează durata de viață a acestora.

Nu în ultimul rând, nu strică de iei câteva lumânări la tine, preventiv, pentru asemenea situații.

  1. Sistemul de încălzire cedează

Cel mai probabil vacanța de iarnă o petreci într-un loc de poveste, cu multă zăpadă. Însă odată cu zăpada multă, vine și frigul.

Una dintre marile bucurii în anotimpul rece este acel sentiment unic când intri de la frigul aspru al iernii, la căldura unui cămin bine încălzit. Așadar, indiferent unde te afli de sărbători, locuința trebuie încălzită.

Soluție: Majoritatea cabanelor au fie măcar un șemineu sau o sobă. Așadar asigură-te că ai suficiente lemne care să te încălzească până problema este remediată. Dacă ai la îndemână surse de încălzire pe bază electrică, atunci lucrurile devin mai simple.

  1. „Moare” laptopul

Suntem cu toții foarte atașați, dacă nu chiar dependenți, de echipamentele electronice. Fie că este folosit în scop recreativ sau în scop de lucru, un laptop stricat nu „pică” bine nimănui.

În vacanță, laptopul cu siguranță ar fi trebuit să ajute la întreținerea atmosferei prin muzică, filme sau conectarea cu persoane dragi aflate la mare distanță.

Soluție: Pentru a evita neplăcuta situație de a nu alunga toată voia bună, asigură-te că ai încă un dispozitiv, de preferință mult mai compact, care poate continua treaba laptopului stricat. Totodată nu strică să ai cartea de vizită a unui service ce oferă repararea laptopurilor. Este posibil ca aceștia să ofere asistență la distanță și te pot ghida cum să rezolvi problema, dacă aceasta este relativ minoră.

  1. Rămâi înzăpezit

Deși ultima situație din listă, cu siguranță este printre principalele temeri ale multora dintre noi.

Este important să urmărești buletinele meteo și să iei foarte în serios recomandările meteorologilor.

Soluție: Asigură-te că ai ceva bani în plus, pentru cazul în care ești forțat să îți prelungești vacanța cu o zi sau două. Dacă rămâi înzăpezit pe drum, asigură-te că ai automobilul echipat corespunzător. Totodată, lopata de deszăpezire se poate dovedi foarte utilă. Dacă sunteți mai mult șoferi blocați, cu siguranță o lopată în plus nu va strica. Nu strică să ai la îndemână un contact de urgență pentru astfel de situații.

Acesta este topul situațiilor surpriză pe care le poți întâmpina în vacanța de iarnă. Te-ai confruntat cu una din situațiile de mai sus? Cum ai reacționat?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!