Acasa » Cum sa fac sa devin un fluture?

Cum sa fac sa devin un fluture?

Cum poate deveni cineva un fluture? Trebuie sa-ti doresti atat de mult sa zbori incat sa renunti la a fi o omida.
– Trina Paulus

In marunta noastra viata umana de toata zilele suntem pusi la incercari majore… sa avem rabdare (ceea ce e o virtute), sa facem sacrificii (ceea ce e demn), sa luam decizii (ceea ce e important), sa facem greseli si sa invatam din ele (ceea ce poate fi o valoare) si sa iubim (ceea ce e infinit).

Descopera ceea ce conteaza in viata… pentru tine

Succesul pe termen lung are mai putin de-a face cu a gasi cea mai buna idee, cea mai buna structura organizationala sau model de busines si mai curand cu a descoperi ceea ce conteaza pentru fiecare din noi ca indivizi.

Gaseste curajul sa faci ceea ce conteaza

Iti creezi succesul nu pentru ca esti perfect sau norocos, ci pentru ca ai curajul sa faci ceea ce conteaza pentru tine. Este si o chestiune de integritate.

Recunoaste semnele pasiunii

Atunci cand imbratisam o idee care ne pasioneaza, pierdem curgerea timpului, ne interesam doar de acel lucru pe care l-am face dezinteresat, doar de dragul de a face acel ceva. Ar mai fi ceva: gaseste loc pentru mai multe pasiuni.

Trebuie sa gasesti loc pentru tot ceea ce conteaza in viata ta. Atunci cand excluzi toate celelalte lucruri si te focalizezi asupra unui singur lucru, exista pericolul sa gasesti imposibil sa localizezi adevarata comoara.

Conecteaza-te cu cauza ta si gaseste voltajul

Atunci cand facem ceva cu pasiune, cauza respectiva ne furnizeaza carisma si ne conectam automat la acea activitate, ca si cum ar fi curent electric. Daca ne dorim ceva de impact (asupra intregii noastre vieti), vom avea grija sa conteze lasand la o parte ceea ce este politic corect sau popular.

Pune-ti in aplicare pasiunea, determinarea si abilitatile

Nu ai voie sa sari peste niciuna dintre cele 3 daca vrei sa te bucuri de un succes care sa supravietuiasca, care sa fie conectat cu misiunea ta in viata. Frederick Beekner spunea ca „a-ti gasi misiunea in viata inseamna sa descoperi intersectia dintre bucuria cea mai adanca din inima ta si nevoia acestei lumi„.

Daca e sa fii lacom dupa ceva, fii lacom dupa cunoastere

A fi cel mai bun in ceea ce faci este esential pentru a-ti construi un succes care sa reziste. Bineinteles, trebuie sa cauti sa faci o diferenta prin cunoasterea pe care o dobandesti – sa spunem ca ai o responsabilitate etica sa „investesti” capitalul pentru a face o diferenta.

Aliniaza-ti intentiile, cuvintele si actiunile

Elimina toate inconsecventele. Aceasta aliniere iti cere sa scoti din viata ta tot ceea ce nu este consecvent cu pasiunile si scopurile tale. Asta include si oameni. Alege intelept.

In fine, imi exprim speranta ca fiecare din cei care cititi acest articol veti pastra speranta ca exista un fluture si o persoana mai buna in fiecare din noi. Sper sa continuam sa luptam pentru a aduce ce e mai bun din fiecare persoana.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. un articol extraordinar!imi place tot ce ai spus!felicitari!pe mine m-ai motivat!iti doresc un 2011 in care toate dorintele tale sa devina realitate!la multi ani!!

  2. Nu poti sa faci nimic sa devii un fluture. Trebuie sa fii un fluture, nu sa faci ceva sa devii.

    Daca ai 1,80 m inaltime nu poti face nimic sa ajungi la 2 m – trebuia genetic sa fi avut conditiile potrivite pentru a ajunge sa fii de 2 m. Dar nu le-ai avut – asa ca indiferent ce ai face, nu vei ajunge la 2 m. Asa si cu fluturele. Nu vei ajunge niciodata un fluture concentrandu-te pe ceea ce faci (mintea ta).

    (P.S. a fost o gluma, sa mai destindem seriozitatea cu care e inconjurat domeniul ‘dezvoltarii personale’. Bineinteles ca ai multe de facut – cu conditia sa nu uiti de starea ta interioara clipa de clipa…asta te duce la a deveni un fluture mai rapid decat orice ai face in absenta ei…)

  3. „Cum sa fac sa devin un fluture?” Este o metafora absolut excelenta si plina de motivatie! Multumesc!
    Acest articol te „provoaca” sa dai ceea ce este mai bun in adincul fiintei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!