Acasa » Cum sa faci fata unui „R-eject”?

Cum sa faci fata unui „R-eject”?

Ti-a placut atat de mult incat ai invitat-o la o cafea. Ba mai mult, i-ai spus cat de mult iti place si ai incercat sa o saruti. Si ce sa vezi? Ea ti-a spus eterna poveste, ca voi sunteti prea buni prieteni ca sa incercati marea cu degetul, ca o relatie nu ar face decat sa strice frumoasa prietenie pe care o aveati… bla, bla, bla…

Tie nu ti-a fost frica de refuz, pentru ca esti un tip dur, ai mai trecut prin altele si mai rele. Dar cei mai multi dintre noi avem o frica de a fi rejectati incat fie nu mai intram in relatii, fie dezvoltam o anxietate in relatie incat nimic bun si sanatos nu se poate intampla in acea relatie.

Nu

Refuzurile fac parte din vietile noastre si a invata sa le gestionam este important pentru fiecare din noi. Dar, inainte de toate, as vrea sa descoperim impreuna pe cine refuza de fapt cel care ne rejecteaza: este refuzat sinele ranit sau sinele adevarat?

Co-creatorul procesului de vindecare Inner Bonding, Margaret Paul, a venit cu urmatoarea idee: sinele tau ranit este sinele pe care ti l-ai creat in timpul cresterii tale, pentru a te ajuta sa treci peste durere. Este EGO-ul daca vreti, partea din noi plina cu frici si credinte false si cu multe moduri de a primi iubire si a evita durerea. Este partea din noi care devine critica, judicativa, care invinovateste sau se deda la adictii sau care evita.

Ei bine, cine credeti ca ar vrea sa se indragosteasca de acest sine? Nimeni nu iubeste un sine ranit, nimanui nu-i place un sine ranit.

In schimb, Sinele-nucleu (sau sinele-adevarat daca vreti), este cine esti tu cu adevarat – am mai vorbit despre el intr-un articol anterior. Acesta este sinele tau adevarat, cine esti tu. Este partea din noi care e iubitoare si care poate fi iubita. De acest sine se indragostesc cei care se indragostesc de noi.

Trebuie sa ne asteptam cand alegem sa fim sinele ranit intr-o relatie ca la un moment dat vom fi rejectati iar daca am ales sa fim sinele-adevarat, nucleu, este foarte important sa nu luam refuzul personal pentru ca nu se refera la noi. Este vorba despre frica de intimitate a celuilalt (sau, daca am mers prea departe, vorbim cel putin despre un sine ranit cu care se identifica celalalt).

Relatii si incercari esuate

Acum, daca ne referim la relatii si nu doar la incercari esuate, in majoritatea relatiilor, cei doi ajung la un nivel comun de manifestare a sinelui ranit. Daca, la un moment dat in relatie, te deschizi spre invatare si vindecare, si inveti sa-ti asumi responsabilitatea pentru tine insuti si sa-ti asumi sinele adevarat, partenerul tau se poate simti amenintat.

Dar asta, asa cum am stabilit, nu mai este despre tine, e despre celalalt. Mai grav e daca esti ”celalalt” – pentru ca partenerul tau va rejecta, va parasi la un moment dat sinele tau ranit. Dar acela nu esti tu cu adevarat, tu esti acolo, cu capul in maini, in mijlocul sufletului – gaseste-te!

Data viitoare cand cineva iti da cartonasul cu ”R-eject”, uita-te in interior si vezi cine e refuzat – sinele tau ranit sau cel adevarat? Daca te-a rejectat din cauza sinelui tau ranit, ia-o ca pe o oportunitate de invatare si vindecare. Daca cineva te refuza si tu esti in starea de sine-nucleu, atunci bucura-te ca ai scapat! Persoana asta nu te-ar fi acceptat niciodata pentru ceea ce esti!

Daca vreti sa aflati mai multe despre ce sa faceti cand iubiti dar nu sunteti iubiti, va recomand When The Person You Love Doesn’t Love You (Reject the Rejector) de Susan J. Elliott.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Interesant articolul.
    As dori sa aflu mai multe.
    Gasesc aceasta carte tradusa in romana, pentru ca vreau sa o cumpar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!