4

Cum sa luptam pentru drepturile noastre

Constientizand faptul ca in acelasi timp avem si obligatii. Si ca este imperios necesara aceasta dualitate.

Cred in responsabilitatea libertatii. Ce inseamna asta? E atunci cand poti sa arunci o hartie pe geamul trenului si n-ar sti nimeni. Dar ai sti tu. E atunci cand ai putea sa iti pacalesti partenerul de tranzactie si ai putea sa gasesti o explicatie credibila. El n-ar sti niciodata ca l-ai pacalit. Dar ai sti tu. E atunci cand iti poti insela iubita ori sotia. Doar o data, intr-un anumit moment. Ea n-ar avea cum sa afle asta vreodata. Dar tu ai sti si ai trai cu asta.

De ce 90% dintre salariati traiesc cu impresia ca ei castiga prea putin

Pentru ca uneori chiar asa e. :) Insa, de cele mai multe ori isi fac toate calculele doar in jurul propriului lor univers. Iau in calcul doar propria lor realitate.

Si usor-usor se autoconving de faptul ca problemele lor sunt cele mai mari din lume si ca cei din jur ar putea sa dea dovada de mai multa intelegere. In aparenta, o comunitate nu sta intr-o singura persoana. In realitate, depinde enorm de fiecare dintre cei care fac parte din ea.

Si daca un mar arata bine pe dinafara, dar e gaunos pe dinauntru motivele reale pot fi gasite in gradina care adaposteste copacul mama. Gradina formata din fiecare copac mama, tata sau bunic. Fiecare membru a creat aceasta situatie. Vina nu poate sari de gardurile acelei gradini. Dar repercusiunile se vad mai ales in viata copiilor care pasesc pe scena vietii.

Alintatul face bine doar indragostitilor. Pentru ca in rest, el e una dintre cauzele principalele pentru formarea unei societati handicapate din punct de vedere atitudinal. A unor oameni imbatraniti si lasati la vatra inainte de vreme.

Ce stie un mucos, asa cum sunt eu, de astfel de lucruri… Stie, atunci cand isi vede colegii de generatie. Stie, atunci cand vede amortirea si superficialitatea care se pretind a fi materialele din care va fi cladit viitorul acestei tari. Stie, atunci cand vede scutirile medicale aduse pe banda rulanta in scoli. Si stie, atunci cand vede lucrari de bacalaureat in care se scrie faptul ca „Ion era smecher si bazat in agatatul gagicilor proaste”.

Ce e de facut? Dar oare chiar ne place sa ne rupem din timpul nostru de citit ziare de scandal si sa gasim astfel de raspunsuri si solutii?

Pentru ca daca am face-o, am realiza ca niciodata un banc primit pe messenger nu va fi la fel de savuros precum o piesa de teatru. Ca niciodata un pdf nu va putea inlocui vraja unica a unei carti adevarate. Ca verdeata din parc e mult peste sucul plin de chimicale din mall. Si ca scrisul pe calculator e bun, dar ca in timp vei deveni o leguma daca vei uita sa scrii o scrisoare.

Oamenii astia ajung sa lucreze in multinationale si sa isi barfeasca managerii pentru faptul ca primesc prea putini bani. Dar ei ce ofera in afara de cafeaua bauta la dozatorul special instalat in firma?

Dincolo de titlul rigid al acestui articol, pentru drepturile tale poti lupta incepand prin a nu te mai sabota pe tine. Fa asta si deja vei fi inaintea celor mai multi din jurul tau.

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments