6

Cum sa nu-ti mai irosesti energia

Stii ceva mai om bun? Am reusit de mai bine de un an incoace sa scriu pe blog in fiecare saptamana. Scopul meu este sa ii ajut pe altii cu povestile mele sa vada lumea intr-un fel care le face viata mai buna, mai calda, mai plina, cu mai putina suferinta, depresie, stare de stagnare. Pana la urma toate astea sunt omenesti si e doar o chestiune de alegere personala pentru fiecare dintre noi.

Pakistan girl

Acum, de fiecare data dupa ce scriu un post, intru intr-o aplicatie de analiza a vizitelor site-ului meu si aflu de unde imi vine traficul, cum vine, cat citeste in medie un vizitator, cate pagini parcurge si asa mai departe… Daca ma uit in diagramele astea inteleg cate ceva insa simplul fapt al analizei traficului nu-mi da foarte mult, nu-mi mareste numarul de cititori.

Mai curand asta se face prin a scrie des, continut de calitate, relevant pentru cititori, pentru tine, prietene. Asta genereaza ceva pentru mine si pentru tine deopotriva. Astazi scriu despre cum sa nu-ti mai irosesti energia si cum sa-ti gasesti pacea interioara.

Probabil ca n-ai nevoie sa-ti spun ca iti surprinzi cateodata mintea ca o ia razna si incepe sa creeze scenarii peste scenarii care pot deveni posibile sau nu… E ca si cum acum in timp ce-ti scriu ma gandesc la motivele pentru care nu pot sa duc la capat povestea asta, care sunt obstacolele, ce pot sa pun in continutul lui, fara sa fac nimic.

Asculta urmatorul secret pe care ti-l impartasesc… si nu-l mai spune nimanui. Smecheria e cum sa pui energia. Smecheria e sa faci o alegere… si ai mai multe optiuni. Doua perspective: Energie care nu transforma si se consuma in zbatere. Energia care transforma, care are rezultate vizibile, perceptibile.

Sa mai facem un pas catre inainte. Sa presupunem ca iti pui energia intr-o chestiune statica, care nu transforma, in care analizezi. Cum si ce sa analizezi? Toate motivele pentru care nu poti sa faci ceva. Esti foarte creativ. Gasesti argumente cu o usurinta de invidiat.

Iti consumi energia ta vitala sa justifici de ce nu poti sa ajungi unde ti-ai propus, cat de oropsit esti si cat de greu iti este orice-ai face. Si poti sa continui asa mult si bine… si amandoi stim asta. Dar eu te intreb. Cat timp? Cat timp vrei sa te consumi fara sa fie asa cum vrei tu?

Cum te simti? Recunosti ceva din scenariul de mai sus. Te-ai gasit vreodata acolo. Mai esti cu mine? Cum ar fi sa-ti folosesti creativitatea pentru solutii?

Partea cea mai buna pentru tine vine acum. Imagineaza-ti ca iti e foarte clar ce vrei si orice actiune te duce catre a-ti indeplini obiectivul si faci ceva care te implineste.

Daca gandesti, gandeste-te la solutii care te aduc mai aproape de ce vrei, care rezolva problemele cu care te confrunti. Problemele sunt oportunitati ca tu sa inveti mai mult, sa evoluezi. De fiecare data cand iti investesti energia vezi ceva concret, ramas in urma ta, iti sunt clare semnele de progres, ca mergi in directia pe care ti-ai propus-o.

Cum te simti acum? Te gasesti in spatiul asta? Cum poti sa traiesti mai mult timp in acest spatiu? Ca sa fac povestea lunga, scurta. Ai cel putin doua perspective si e uman sa traiesti in fiecare dintre ele, oricare dintre ele. E alegerea ta.

Si mai e ceva. Nimeni nu te poate salva. Nimeni nu poate alege pentru tine. Nimeni nu poate sa-si asume responsabilitatea pentru tine. Ba da. Poate sa vina cineva din exterior sa faca asta pentru tine si atunci te-ai pozitiona ca o victima. Si tu esti altcineva. Cine esti tu?

Alege si mergi mai departe inspre ceea ce vrei pentru tine. Ce vrei sa faci diferit? Ce simti? Ce gandesti?

Sursa fotografie: Kash_if

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments