Acasa » Da un start bun vietii copilului tau!

Da un start bun vietii copilului tau!

La sfarsitul lunii mai, cu ocazia Seminarului „Journey Intensive”, am avut onoarea sa o primim pentru prima data in Romania pe Brandon Bays, speaker motivational international, expert in vindecarea minte-trup, autoarea best-sellerului „Calatoria” si a procedeelor de vindecare reunite sub aceeasi denumire.

Instrumentele predate si aplicate in cadrul seminarului au reprezentat un prilej unic pentru o multime de oameni de a se vindeca sufleteste, de a-si imbunatati starea de sanatate, de a se transforma pe ei si viata lor sub diverse aspecte.

„Calatoria” este conceputa sub forma unor metode concrete, practice, coerente, in etape, cu o eficienta remarcabila demonstrata de-a lungul timpului de marturiile celor care s-au vindecat de afectiuni dintre cele mai diverse.

Eliberarea, scoaterea la suprafata a emotiilor si constientizarea lor (similar unui proces de detoxifiere emotionala), deschiderea spre o perspectiva obiectiva asupra situatiei conflictuale, traumatizante, prin care am trecut si intelegerea lectiei de viata care a stat in spatele ei, toate acestea duc la modificarea informatiei energetice si emotionale negative de la nivel celular. Programul de boala, de suferinta este inlocuit de unul de sanatate, de viata, de implinire si fericire.

„Calatoria” pentru copii

„Calatoria” se adreseaza, insa, nu numai adultilor, ci si copiilor care se pot vindeca de boli, fobii, comportament ostil, timiditate, traume in urma divortului parintilor sau a decesului cuiva drag.

Copilaria a fost pentru unii dintre noi cea mai frumoasa perioada a vietii, in timp ce pentru altii a fost marcata de experiente triste, dureroase sau boli. Intr-o societate plina de roluri, incercam sa le asimilam din primii ani ai vietii pentru a ne adapta la ceea ce impune societatea, desi acestea poate nu sunt cele mai potrivite pentru noi.

De cele mai multe ori se contureaza astfel convingeri si ulterior comportamente nesanatoase. Ajungem ca adulti persoane de succes sau, din contra, traim sub umbrela unei stari constante a esecului, a regretului. Copilaria este asadar directia pe care o dam vietii noastre, este samanta care va da mai tarziu roade, placute la gust sau mai amare, mai greu de digerat.

Semnalele pe care cei mici le dau, de la usoare stari de ostilitate si iritabilitate sau nemultumire pana la o performanta scolara scazuta, timiditate si incapacitatea de integrare in grup, lipsa de concentrare, pot ascunde rani emotionale, evenimente care i-au marcat intr-o masura mai mare sau mai mica si care uneori au trecut neobservate de catre cei din jur. Prin intermediul „Calatoriei” ei isi vindeca si se elibereaza de aceste amintiri dureroase, de experientele care i-au marcat, iar corpul are apoi posibilitatea sa intre firesc intr-un proces de reechilibrare si vindecare.

Tehnica poate fi adaptata special pentru copii pentru ca ei sa se poata regasi si sa inteleaga usor aceasta calatorie. Ea este conceputa ca o poveste si copiii iubesc povestile si tot ceea ce este magic.

Cu ajutorul unui vehicul imaginar si insotiti de eroii preferati ei calatoresc in interiorul corpului lor, ajungand la sursa problemei cu care se confrunta si vindecand-o prin iertare si acceptare. Ceea ce este fascinant la copii este faptul ca ei iarta cu mult mai usor ca adultii, ei se pot deschide si pot avea acces mai usor la adevarata lor esenta, nu isi cenzureaza gandurile si sunt spontani si sinceri. Iau terapia ca pe o joaca si participa din tot sufletul.

Curiozitatea si dorinta de a explora fac parte din natura lor si aceasta face ca experienta „Calatoriei” sa fie foarte usor de abordat la copii. „Calatoria” ii ajuta sa devina mai deschisi, mai fericiti, sa isi dezvolte creativitatea, increderea in sine, stima de sine, sa se bucure din plin de viata. Au fost nenumarate cazurile de copii care s-au vindecat de timiditate, frici, au invatat sa se integreze in colectivitati, au obtinut rezultate mai bune la invatatura.

Alexandra, o fetita in varsta de 9 ani era o fire rebela si greu de controlat, usor impulsiva si a repetat ultimul an scolar. Intr-un timp relativ scurt, de 2-3 saptamani, in care a fost ajutata prin metoda „Calatoria”, pe fata ei incepuse sa se reflecte un sentiment de liniste. Acest lucru a fost urmat de dorinta ei de a avea note bune la scoala. Mama ne-a transmis periodic schimbarile in bine ale Alexandrei. Calificativele cu care a incheiat anul scolar au fost de bine si foarte bine.

Un alt baiat de 13 ani care a venit insotit de mama lui. Era destul de inchis in el si se confrunta cu teama de a ramane singur in casa. Dintr-o singura sedinta a descoperit cauza acestei frici, intr-o intamplare nefericita din perioada in care avea 4-5 ani si prietenii lui mai mari se amuzau infricosandu-l cu diverse povesti de groaza.

Tehnica se poate aplica incepand chiar cu varsta de 3-4 ani si dureaza in medie 30 de minute. Este foarte important ca si copilul sa isi doreasca sa realizam impreuna tehnica si este bine sa fie creat un climat al intelegerii, sinceritatii si increderii.

„Calatoria” si efectele sale in lume

In prezent, aceasta tehnica este folosita in intreaga lume de profesori, educatori, invatatori, terapeuti, consilieri si psihologi si este aplicata in unele tari si in scoli (in Anglia de exemplu unde rata de reusita in ceea ce priveste eliminarea comportamentului violent al elevilor depaseste 97% si rata de promovare ajunge la 91%).

Brandon Bays este implicata si in proiectul caritabil de anvergura derulat de organizatia non-guvernamentala Journey Outreach, in cadrul caruia si copii din categorii defavorizate pot beneficia de efectele profund vindecatoare ale acestei metode.

Terapeuti acreditati de The Journey aplica metoda de vindecare a traumelor emotionale, dependentelor de orice tip si a problemelor comportamentale ale copiilor in scoli, spitale, grupuri de ingrijire a bolnavilor de SIDA, centre pentru persoanele dependente, centre pentru persoane abuzate etc. In 2008, doar in Africa de Sud, peste 29.000 de copii au fost inclusi in proiectele Journey Outreach si azi sute de comunitati si scoli din mediul rural beneficiaza de efectele profund vindecatoare ale acestei metode.

„Calatoria” este o mare sansa de a da un start bun vietii copiilor nostri, de a-i elibera din timp de limitari, sabloane, masti, armuri, de a le ajuta sufletul sa se vindece pentru a creste liberi si sanatosi.

Din nou in Romania

Anul acesta Brandon Bays revine in Romania pentru a preda in detaliu metoda „Calatoria” precum si un modul de abilitati avansate! Daca vrei sa afli mai multe despre metoda vino la Seminarul Journey Intensive din Bucuresti in perioada 4-6 octombrie 2013. Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe www.thejourney-romania.ro.

Articol scris de Dr. Cristina Raduta, The Journey Romania

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!