Acasa » De ce au nevoie afacerile de servicii de optimizare SEO locală?

De ce au nevoie afacerile de servicii de optimizare SEO locală?

În funcție de specificul afacerii și de preferințele de atragere a publicului, unele afaceri cu vânzari directe sau de servicii au nevoie și de o delimitare a zonei de promovare. Acesta este și unul dintre motivele pentru care, dacă vrei vizibilitate în apropiere pentru magazinul sau atelierul tău și un public cât mai bine geolocalizat, trebuie să apelezi la servicii de SEO local.

În cazul în care nu știi ce poți face pentru a obține optimizare pe motoarele de căutare pentru anumite zone, cel mai bine este să apelezi la o agenție de servicii local SEO. Există o serie de aspecte ce țin atât de optimizarea prin conținut, cât și de promovare care îți pot aduce rapid clienții de care ai nevoie pentru susținerea afacerii tale.

Ce înseamna SEO pentru afacerile locale?

Serviciile de optimizare pentru motoarele de căutare sunt importante pentru orice tip de afacere, oricare ar fi dimensiunea și localizarea sa. Însă atunci când vrei să obții mai multe avantaje pentru o anumită zonă, cel mai bine este să apelezi la seo local.

Afacerile locale, care se bazează pe livrări directe sau clienți din zonă sunt cele mai interesate de acest gen de optimizare site. Acest lucru se poate face apelând la Google My Business și la o serie de strategii SEO și de conținut în care să fie precizată locația și zona.

Exemple de afaceri locale care profită de pe urma SEO

Optimizarea locală este soluția cea mai potrivită acolo unde vorbim despre restaurante, fast-food-uri, magazine alimentare cu livrare la domiciliu, băcănii cu specific, ferme de legume sau zootehnice cu vânzări directe către clienți, cabinete medicale generaliste sau de familie, cabinete stomatologice, veterinare, ateliere de croitorie, de depanări, service-urile auto, firmele de instalații, revizii, reparații telefoane etc. Toate se susțin și se dezvoltă prin atragerea publicului dintr-o anumită zonă.

Beneficiile optimizării local SEO

Această formă de adaptare a site-ului și conținutului conduce la o mai bună vizibilitate locală, la atragerea mai multor clienți din imediata vecinătate, la conversie și mai multe vânzări. Este cea mai bună modalitatea de a susține o afacere locală, apelând la mijloacele puse la dispoziție de internet.

Cum dai startul unei strategii SEO de succes pe plan local?

Multe dintre afaceri locale de dimensiuni mici, au nevoie de optimizare site și strategie seo pe acest segment, cel mai eficient în atragerea publicului care caută în zonă și urmărește ofertele cele mai apropiate. Însă pentru a putea atinge țintele vizate este nevoie să parcurgi o serie de pași.

Audit SEO

Pentru a vedea care este calitatea site-ului, ce poate fi îmbunătățit și cum poate fi optimizat pentru a atinge cele mai bune rezultate, este nevoie de realizarea unui audit al site-ului. De regulă se folosesc programe destul de avansate, ce semnalează cu mare precizie toate plusurile și minusurile legate de conținut, linkuri, calitate imagini, viteză de încărcare, număr de vizitatori, clasament pe anumite cuvinte cheie etc și tot ce poate fi făcut pentru a fi mai performant.

Cuvinte și expresii SEO localizate

În cazul în care vrei să accezi mai sus în căutări pentru o anumită zonă este obligatoriu să ai și pagini dedicate pentru cuvinte și expresii SEO localizate, precum: dentist sectorul 2, pizzerie cu livrare în Dristor etc.

Landing Page-uri locale

Pentru a obține o conversie cât mai bună și chiar comenzi atunci când faci livrări localizat, este foarte bine să te gândești și la variante de landing page cu specificații de localizare. Aceasta trebui să aibă elemente grafice, imagini și texte care să susțină cât mai bine domeniul de activitate, specificul lui și locul.

Implementarea Google My Business

Implementarea Google My Business este foarte utilă tuturor celor care vor să apară în căutările Google sau Google Maps. Este poate primul și cel mai important pas pentru a obține o optimizare pe o anumită localizare.

Reviews – Care este rolul acestora?

Interacțiunea cu afacerea și review-urile sunt din ce în ce mai importante pentru a câștiga atenția clienților și a-i face să apeleze cu încredere și mai des. Astfel dacă nu ai auzit încă despre seo review, merită să faci o cercetare și să te ocupi serios de acest aspect de optimizare, în ceea ce privește site-ul tău.

Cum alegi o agenție de marketing pentru SEO local?

Există multe detalii care pot aduce succesul pentru o afacere locală. Fiecare dintre acestea trebuie să fie implementate și manageriate cu succes, pentru a-și îndeplini cât mai bine scopurile pentru care au fost alese. De aceea, pentru siguranță și eficiență, cel mai bine este să apelezi la o agenție cu servicii SEO.

Cât de mult contează ca agenția SEO să fie din același oraș?

Nu este neapărat nevoie ca agenția să fie din orașul tău. Însă este foarte important ca aceasta să aibă experiența necesară și să cunoască cât mai bine tot ce este de făcut pentru a produce rezultatele dorite. Dacă este și din oraș poate fi un plus în cunoașterea specificului pieței, dar nu garanție a rezultatelor.

Ce motive ai sa apelezi la ClickBrainiacs?

Dacă vrei să beneficiezi de o ofertă SEO cât mai avantajoasă și de o echipă cu experiență în ceea ce privește toate tipurile de procese de optimizare locală, în site și în afara site-ului, alege Oferta SEO de la Clickbrainiacs!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!