Acasa » De ce sa folosești servicii de Business Intelligence? Noi decizii în era competiției.

De ce sa folosești servicii de Business Intelligence? Noi decizii în era competiției.

♦ De ce serviciile de BI (Business Intelligence) sunt necesare?

♦ De ce au nevoie companiile de ele?

Într-o lume în care dinamica este tot mai mare, la fel și competiția, instrumentele care te ajută să iei decizii mai bune sunt cu siguranță necesare, scrie RisCo.ro.

Serviciile de Business Intelligence au câștigat teren și, în mod sigur, sunt un instrument foarte util pentru orice manager sau director care își dorește să își dezvolte compania. Dar de ce ce serviciile BI sunt necesare? Și de ce au nevoie organizațiile de ele?

De ce să folosești serviciile de BI

Potrivit specialiștilor în economie și dezvoltare, sunt foarte multe motive pentru care organizațiile și companiile au nevoie să folosească servicii de Business Intelligence și instrumente avansate de analiză a datelor de interes.

Instrumentele de ultima generație optimizează performanță oricărei companii și ajută la reducerea resurselor și costurilor. Iar toate companiile au un singur scop: să utilizeze software pentru a analiză și interpreta mult mai eficient datele financiare sau juridice. O analiză mai profundă a informațiilor ajută la luarea unor decizii mai bune, care vor avea beneficii pe termen lung.

Principalul avantaj competitiv al serviciilor de Business Intelligence este acela că permit livrarea datelor într-un mod mult mai rapid și mult mai intuitiv.

Serviciile de Business Intelligence ajută la o mai bună înțelegere a evoluției pieței și ajută orice companie să ia decizii în baza unor informațîi clare și corecte.

Scopul final al serviciilor de BI este acela de a ajută companiile să ia decizii eficiente și să acționeze business wise.

Beneficii și avantaje ale sistemelor de BI

Prezentarea serviciilor de Business Intelligence este în mod sigur apetisantă pentru orice companie care dorește să se dezvolte. Și, totuși, cât de eficiente sau necesare sunt?

Pentru a înțelege mai bine importantă lor și rezultatele pe care le pot aduce pe piață afacerilor, bi-survey.com a publicat un studiu la care au participat peste 2,600 de utilizatoriai acestor servicii.

Astfel, ei au fost rugați să ofere detalii despre beneficiile și avantajele pe care le au serviciile de BI.

Participanților li s-a oferit o lista cu potențiale beneficii pe care le au serviciile de Business Intelligence și au fost rugați să răspundă în ce măsură le-au fost de folos instrumentele avansate de analiză și interpretare a datelor.

Astfel, țînând cont de beneficiile care au avut cele mai rapide și mai bune rezultate, acestea ar putea fi enumerate după cum urmează:

♦ Rapoarte financiare și juridice obținute mult mai rapid și mult mai ușor

♦ O mai bună analiză, interpretare și planificare în urmă informațiilor primite

♦ O acuratețe mult mai mare

♦ Decizii de business mult mai eficiente

♦ O calitate mult mai bună a datelor

♦ O satisfacție mult mai mare a angajaților

♦ Eficientă operațională și administrativă

♦ Acoperirea într-un mod mult mai ușor și mai rapid a nevoilor clienților din portofoliu

♦ Avantaj competitiv

♦ Costuri reduse

♦ Timp câștigat

♦ Progres profesional

Întrebați în ce procent îi ajută aceste beneficii, potrivit răspunsurilor oferite, 64% dintre respondenți consideră că cel mai mare avantaj îl reprezintă obținerea rapoartelor financiare și juridice într-un mod mult mai rapid și mai ușor.

56% dintre respondenți au răspuns că analiză și interpretarea informațiilor reprezintă un avantaj important.

49% dintre respondenți au răspuns că informațiile oferite de serviciile de BI sunt utile pentru luarea unor decizii mai bune.

43% dintre respondenți au răspuns că informațiile clare și calitative aduc, de asemenea, un aport considerabil.

Satisfacția mult mai mare a angajaților a obținut un procentaj de 43%, iar eficientă operațională și administrativă obținut un procentaj de 35%.

Un procentaj mai mic l-au avut avantajul competitiv (22%) și reducerea costurilor (17%), însă, în timp, și aceste beneficii vor avea cu siguranță un aport semnificativ în evoluția companiei.

Aceste procentaje ale beneficiilor serviciilor de BI corespund frecvenței utilizării lor de către utilizatorii care au participat la studiu.

În concluzie, furnizorii de servicii BI și managerii de IT consideră că utilizarea unor sisteme avansate de analiză și interpretare a datelor sunt extrem de utile pentru furnizarea datelor într-un mod mult mai rapid și pentru luarea unor decizii mai bune.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!