Acasa » Detoxifierea emotionala

Detoxifierea emotionala

Ca si fiinte umane, raspundem la evenimentele vietii prin intermediul sistemului nostru emotional. Se intampla ceva sau intretinem o idee (o „credinta”) despre ceva, iar corpul nostru reactioneaza prin „descarcari” emotionale. Pot fi emotii pozitive, constructive, creatoare, ce ne fac sa ne simtim plini de energie – sau pot fi, dimpotriva, emotii negative, distructive, a caror exprimare ne goleste de vitalitate.

Nu poti evita sa traiesti in aceasta dualitate pozitiv-negativ a emotiilor, dar poti invata cum sa o aplici in mod eficient.

„Jungla de beton” si natura

Traiul in adevaratele „jungle de beton” ale oraselor rupe aproape total orice conexiune pe care corpul nostru o are cu energia hranitoare a mamei natura. Poluarea, zgomotul, mancarea nesanatoasa, radiatiile de orice natura, stilul de viata dezordonat duc inevitabil la stresarea sistemului nostru.

Consecintele le vedem cu totii: exprimarea predominanta si in mod inconstient a emotiilor negative, deteriorarea sanatatii, imbatranirea accelerata. Iar asta se intampla deoarece corpul se „supraincalzeste” cu energie fierbinte care il devoreaza pe interior – ca o bucata de lemn care pusa pe foc se usuca, se „topeste” si apoi se carbonizeaza.

Vorbeam in articolele anterioare despre conexiunea dintre fiecare organ si elemente ale naturii care le hranesc si sustin. Copacii, apele curgatoare si lacurile, dealurile si muntii ofera un tip de energie racoroasa care pot echilibra energia fierbinte a „civilizatiei oraselor” (si chiar a satelor – ele oricum sunt mai privilegiate, avand natura mai aproape). Simtim imediat diferenta de vitalitate si stare emotionala dupa un concediu la munte (care contine combinatia celor 5 elemente ale naturii, ce ne hranesc).

Controlul termic al corpului

Cum se supraincalzeste trupul nostru? Fiecare organ este inconjurat de o membrana care regleaza temperatura sa. La functionarea normala ea realizeaza eliminarea excesului de caldura prin piele si inlocuirea acesteia cu energie racoroasa. Cum intreg corpul nu functioneaza la parametrii sai de sanatate, nici aceste membrane nu isi indeplinesc eficient rolul. Ele se lipesc de organ, care se contracta si se intareste, astfel incat „controlul termic” al sau nu se mai realizeaza.

Exista o modalitate prin care putem realiza acest „schimb de caldura”. Si anume, eliminarea energiei fierbinti, blocata in organe, care predispune la exprimarea emotiilor negative si inlocuirea ei cu energie racoroasa, ce curata organele si intreg trupul, realizand o adevarata „detoxifiere emotionala”.

Sunetele vindecatoare

Spuneam in articolele anterioare (despre surasul interior) ca fiecarui organ ii sunt atribuite, pe langa altele, si cate o culoare, un tip de energie si cate un sunet specific. Toate acestea constituie ancore vizual-auditiv-kinestezice prin care accesam „seiful cu valori” – emotiile pozitive, hranitoare specifice.

Functia sunetului este insa un pic diferita. Pe langa recircularea aerului si energiei in interiorul corpului, ea contribuie si la transformarea emotiilor. Fiecare din cele 5 sunete se realizeaza intr-o anumita postura a corpului, cu concentrare, la expiratie, pe scoaterea emotiilor negative aferente organului. Apoi – surasul interior catre organ si incarcarea sa cu emotiile si energia specifica pozitiva, hranitoare, echilibrata. La sfarsit, un alt sunet prin intermediul caruia caldura este redistribuita in intreg corpul.

Aceasta combinatie a practicilor surasului interior si sunetelor vindecatoare au ca rezultat o vitalitate sporita pe termen lung. Ele creeaza un mediu interior perfect, prin intermediul caruia ne putem exprima emotiile hranitoare, valorile cele mai inalte si, in cele din urma, identitatea noastra completa.

Despre toate acestea vom vorbi mai mult la cursul Crearea Mediului Interior Perfect.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

9 răspunsuri

 1. „Vitalitatea sporita pe termen lung” este un concept strain romanilor. Grija pozitiva pentru sanatatea, armonia si fericirea de maine este inlocuita cu grijile banale.

  Marius, care sunt sunetele care corespund organelor descrise?

 2. Da, chiar ca e strain. Noi suntem obisnuiti cu ‘nivele energetice’ medii – adica la tinerete e OK, apoi imbatranim…scadem din vitalitate…pana ne uscam de tot. Prin Orient sunt ‘batrani’ care la 60-70-80 de ani sunt mai plini de vitalitate decat tinerii de 20-30. Asta e rodul practicilor energetice constante multe zeci de ani…

  Maestrul Mantak Chia cu care am studiat, la 65 de ani….nu te pui cu el, te bate cu mana goala de nu te vezi…ca sa nu mai vorbim de potenta sexuala (din ce am auzit si noi…dar e de crezut…)

 3. Suna interesant aceasta tehnica a sunetelor vindecatoare, insa eu am observat (pe mine cel putin) ca atunci cand canti te armonizezi complet fizic si emotional, cantatul relaxeaza si energizeaza, si-ti da o stare de bucurie prelungita…Cam la fel e si cu dansul, dar efectele cantatului sunt chiar „vindecatoare”, probabil fiecare nota muzicala corespunde unei chakre si aceste note emise in diferite combinatii echilibreaza aceste chakre intr-un mod natural, de aici acea umplere cu energie. Oricum mie mi se pare anormala starea de batranete (desi oamenilor in genere li se pare foarte normala) din moment ce corpul se regenereaza complet la fiecare 7 ani. Cred ca gandul este cheia. Gandim imbatranirea – asta vom avea.

 4. Si practica energetica, pe langa alimentatie, gandit, cantat si dansat.
  Da, sunetele sunt la fel ca si cantatul iar dansul ar corespunde meditatiei in miscare – Tai Chi-ul, de exemplu.

 5. Intregul univers al corpului nostru este o simfonie in miscare.

  Amintiti-va de copii! ei exprima in mod spontan ceea ce simt: rasete, gangurit, planset, sau alt sunet. Impulsul biologic este acela de a produce un sunet, ca raspuns la o emotie.

  Este deosebit de important ca adulti sa devenim constienti de starile pe care le traim pentru a le putea elibera. Acest lucru se poate face prin sunet cu ajutorul corzilor vocale sau prin miscarea corpului, altfel corpul va fi cel care va plati un pret pentru suprimarea energiilor emotionale.

  Da, permiteti sunetului sa iasa! nu are importanta ca este un oftat, un mormait, planset sau chiar urlet. Eliberati-l din emotia pe care o reprezinta!

  E adevarat ca unele sunete trebuie produse in locuri unde nu va aude nimeni. intensitatea lor este in functie de ceea ce simtiti. Permiteti sunetului sa iasa prin intermediul vocii voastre. Continuati sa emiteti pana va simtiti usurati si echilibrati.

  Atunci cand iti faci o practica din asta imprimi sunetului o anumita vocala si o anumita postura.

  Dar sincer? eu am avut incredere in ceea ce mi-a venit sa fac! va incurajez si pe voi sa va ascultati instictul si veti sti ce sa faceti!

 6. Asa este, Carmen ! Sunetul, postura, eliberarea emotiei negative atasate, ‘programarea’ unei emotii pozitive in locul ei – toate acestea sunt mecanisme extrem de importante ale fiintei noastre interioare. Sunt lucruri practice – din pacate oamenilor le place mai mult teoria, filozofia…Desi, din ce in ce mai multi se deschid. Despre practica vom mai vorbi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!