Acasa » Educatia si tupeistii

Educatia si tupeistii

Educatia inseamna mai mult decat scoala. Punct.

Traim avand la brat foarte multe prejudecati. Ba ca cine are note mai mari va reusi mai mult in viata, ba ca cine are notele cele mai mici va ajunge cel mai mare afacerist al planetei. Ca persoanele populare sunt si inteligente. Sau ca dau in gropi de atata prostie. Ca barbatii inalti sau „bine facuti” sunt „mai barbati” decat altii.

Prejudecata e sora frustrarii. Ne construim cate o realitate proprie si mergem cu ea pana la capat. Sau pana cand avem norocul sa intalnim pe cineva sau sa traim o experienta care ne schimba viata.

De ce progresia aritmetica a punctelor slabe se poate transforma intr-o progresie geometrica a super abilitatilor tale

Cam lung subtitlul asta! :)

Cunosc oameni care fac afaceri in industria IT si care in urma cu cativa ani se speriau cand se apropiau de un desktop. Cine le-a produs schimbarea asta? Viata si nevoia. Cunosc oameni care au fost sportivi cel mult mediocri dar care astazi sunt antrenori sclipitori.

Cum isi explica propriul succes?

Am pus mana pe carte, pe internet si pe tot ce am gasit. Am citit despre metode moderne de pregatire si mereu am fost cu un pas in fata celorlalti.

Un prieten imi povestea zilele trecute despre un fost coleg de liceu care a ajuns foarte departe. Isi aducea aminte ca radeau de el cam toti din clasa… pentru ca in timpul liber invata pe cont propriu spaniola, desi nu le cerea nimeni la scoala asta.

De ce nu cred in nedreptatea vietii

Nici nu ii bag in seama pe cei care striga in gura mare ca ei au invatat mult in scoala, dar ca societatea, tara sau destinul se opun mereu reusitei lor in viata. Si ca toti „tupeistii” si „nesimtitii” reusesc in „aceasta tara de hoti”.

Prin asta nu vreau sa spun ca nu avem hoti la noi in tara, ca nu sunt oameni care utilizeaza metode imorale si chiar ilegale. Dar nu ei te impiedica pe tine sa fii fericit. Nu colegul care avea note mai mici decat ale tale si care astazi o duce foarte bine, nu el e cauza neimplinirilor tale.

Ci faptul ca inca nu ai constientizat ceea ce Brian Tracy sustine aici. Si anume ca tu esti responsabil pentru cum arata propria ta viata, ca ai nevoie sa iti fixezi obiective si sa lupti pentru indeplinirea lor si ca ai nevoie sa aduci procesul educatiei permanente in viata ta.

Educatia inseamna mai mult decat scoala. Punct.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

13 răspunsuri

  1. Ovidiu, esti dragut cu Marius, dar amandoi scrieti despre teme oarecum diferite la fel de bine si de tare :) Iarasi mi-a placut enorm articolul tau, ca si cele de pana acum, si ai mare dreptate :)

  2. corect, esti singurul loc din univers pe care stii sigur ca-l poti schimba. Dar un procent bun depinde si de oportunitatile care ti se ivesc in cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!