Acasa » Eu, Tu si Relatia noastra: oferta speciala!

Eu, Tu si Relatia noastra: oferta speciala!

Citeste pana la sfarsit articolul, vei gasi o oferta speciala pentru cititorii Empower!

Vrei sa ai relatii autentice, mai frumoase si implinite? Vrei sa depasesti mai usor blocajele din relatiile tale? Iti doresti sa exprimi mai bine ceea ce simti si ceea ce doresti? Te-ai saturat de relatii in care ai senzatia ca „lucrurile se repeta”? Daca ai raspuns DA la aceste intrebari, ti-ar putea fi de folos sa iti cunosti si sa iti exprimi adecvat emotiile.

Am descris in articolul trecut emotiile autentice: bucurie, teama, tristete si furie. Emotia autentica ne ajuta sa solutionam o situatie aici si acum. De exemplu, atunci cand simtim teama autentica inainte de un examen, aceasta ne poate ajuta sa ne mobilizam sa ne pregatesc mai bine pentru a obtine un calificativ mai bun.

A avea relatii autentice inseamna in mod evident impartasirea de stari autentice. Dar nu intotdeauna stim sa facem acest lucru si atunci este util sa ne intrebam…

Ce emotii imi dau voie sa simt?

Pentru ca nu intotdeauna ne dam voie sa simtim aceste emotii autentice. Deseori, in familia in care am crescut anumite sentimente au fost incurajate, iar altele au fost “interzise”.

Iar daca am crescut intr-o familie care nu se simtea confortabil cu propriile emotii, este posibil sa fi primit mesajul “nu simti”. Si poate fi o interdictie referitoare la exprimarea oricarui sentiment, cu un apel excesiv la ratiune. Intr-o asemenea familie, emotiile sunt percepute ca “periculoase”, ceva care tulbura gandirea, care “intuneca” ratiunea.

Mai frecvent, unele sentimente sunt permise, altele nu. De exemplu, mesajul poate fi “nu simti teama”. Iar copilul invata sa isi reprime trairea si exprimarea sentimentului de teama. Ca adult, deseori nu traieste acest sentiment, iar daca il resimte, il “transforma” intr-o exprimare acceptata in mediul sau familial, inlocuindu-l cu un alt sentiment. De exemplu, in cazul in care se simte nesigur fata de viitorul sau profesional, in loc sa isi manifeste anxietatea fata de posibila pierdere a locului sau de munca, isi manifesta direct furia fata de angajator.

Totodata, poate fi un mesaj legat de exprimarea unei anumite emotii. De exemplu, “baietii nu plang” aduce cu sine o reprimare a emotiei tristete. Desi plansul, atat timp cat este adecvat situatiei este mult mai sanatos psihologic decat reprimarea sa si decat “izbucnirea ulterioara” sub alte forme.

Daca vrei sa afli mai multe despre emotiile tale si despre modul in care le poti impartasi in relatii, te invit la cursul deschis “Eu, Tu si Relatia noastra – Comunicare relationala (in)completa”, in perioada 13-14 martie 2010.

Inscrie-te acum trimitand e-mail la [email protected]. Locurile sunt limitate, iar inscrierile se fac pe principiul “primul confirmat, primul inscris”.

Mentionand codul de inscriere EMPOWER13140310 investitia ta este doar de 640 RON, beneficiind de un discount de 20% (160 RON). Mai multe detalii despre curs poti gasi aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!