Acasa » Feminitatea (II)

Feminitatea (II)

Probabil ai auzit si tu din ce in ce mai des de necesitatea de a privi spre interior, ori de cate ori te confrunti cu o problema, mai ales atunci cand aceasta este de natura relationala. Problemele, dificultatile intampinate nu sunt decat niste indicatoare care fac parte din drumul vietii si care arata spre interiorul tau.

Si pentru ca orice problema poate fi o oportunitate de a te descoperi, ori de cate ori te confrunti cu probleme in relatii, foloseste-te de experienta respectiva pentru a afla mai multe despre tine si despre sexul tau. Daca esti femeie, ai ocazia perfecta de a explora ce inseamna de fapt feminitatea, iar daca esti barbat ai ocazia de a-ti explora masculinitatea.

Nu te nasti femeie, ci devii femeie

In drumul meu ca femeie, m-a inspirat celebra replica a lui Simone de Beauvoir „Nu te nasti femeie, ci devii femeie”. Ti-ai pus vreodata intrebarea ce inseamna sa devii cu adevarat femeie? Ti-ai acordat sansa de a afla?

Ciudata intrebare, in conditiile in care multe femei au fost impiedicate sa se preocupe de asa ceva, coplesite de multitudinea de sarcini si de obligatii familiale care le-au inchis simturile, uitand cine sunt si ce cauta aici. Cel putin, mama sau bunica mea s-ar uita chioras la mine daca le-as pune aceasta intrebare.

Si atunci… ma simt o norocoasa sa traiesc vremuri in care mi se acorda aceasta posibilitate de a ma explora pe mine ca femeie, de a experimenta si de a invata ceea ce femeile din generatiile anterioare n-au avut ocazia si mai ales de ma simti femeie (pentru ca o femeie trebuie sa simta).

Asa cum spuneam in articolul anterior, informatiile care in trecut au fost pastrate secrete din cauza ignorantei sunt astazi la dispozitia noastra. Avem nevoie doar de putina deschidere, calitate feminina de altfel (motivul pentru care femeile sunt mai deschise decat barbatii spre dezvoltare interioara), pentru a le integra.

Indiferent ce roluri ti-ai luat in aceasta viata: sotie, mama, iubita, gospodina, manager sau chiar guvernator al bancii mondiale, inainte de toate astea, aminteste-ti ca esti… femeie. Niciun astfel de rol nu trebuie sa te impiedice sa lasi femeia din tine sa iasa la lumina intr-un mod subtil, cu delicatetea cu care infloresc petalele unei flori. Pana la urma, tu esti floarea, nu petalele.

Oricat de minunata ar fi relatia pe care o ai in prezent, aceasta nu va fi cu adevarat implinita daca nu ai o relatie cu tine insati sau mai bine-zis, daca nu te-ai conectat cu sinele tau. Nu poti fi iubita mai mult decat te iubesti pe tine insati. Nu poti pretinde atentie si iubire de la celalalt daca nu ti-o acorzi intai tie insati. Si nu te poti astepta ca ceilalti sa-ti admire frumusetea daca tu te uiti in oglinda cu nemultumire. Si nu poti darui iubire daca ti-ai construit ziduri reci in jurul inimii, cu ajutorul ego-ului.

Astfel, nu vei fi cu adevarat libera intr-o relatie pana cand nu te vei elibera de toate poverile care iti apasa pe aripile sufletului si care te impiedica sa zbori. In caz contrar, vei transforma mereu iubirea in atasament, creand dependente si implicit suferinta.

Unul dintre rolurile femininului in acesta lume este de a da nastere, de a crea. Re-creeaza-te ca femeie si vei simti savoarea vietii! Pentru ca esti mai mult decat ceea ce vezi, mai mult decat ceea ce crezi…

Incredere in feminitate si maniere de lady

La final, va invit la Workshopul de incredere in feminitate si maniere de lady, Cluj-Napoca, 22 septembrie. Abonatele Empower au 10% discount! Locurile sunt limitate, detalii complete si inscrieri aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!